Sandras

Medlem
 • Innehållsantal

  3
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

15 Bra

Om Sandras

 • Rank
  Nyanländ
 1. Jag har samma kostupplägg som du och det funkar hur bra som helst. Ägg är min basvara; innehåller allt du behöver, enkelt, går att variera (om man vill - min standardfrukost är tre ägg i stekpannan som jag rör ihop m lite riven ost), billigt, gott! Med fisk, skaldjur och mejeri (i måttlig mängd, jag dricker t.ex. inte mjölk, men använder gärna smör, grädde och creme fraiche) är det lätt att hitta eller modifiera recept. När det gäller menyerna ser jag dem som inspiration och inget du behöver följa slaviskt. En av de bästa sakerna med lchf är att maten kan göras så enkel. T ex stekt lax m kryddsmör eller pesto och bladgrönsaker till. Klart! Lycka till!
 2. Svar på din första reflektion ang vatten: Nej, det tror jag inte. Det var enkelt (för att maten är god och enkel att laga och det är lätt att fasta då man inte är hungrig) men inte snabbt. Det var en väldigt långsam, men ihållande viktminskning men framför allt blev jag smalare och "tajt". Och hög motivation, nja... i och med att jag inte upplever detta kostupplägg som ansträngande har jag inga problem med att hålla fast vid det så upplägget har varit detsamma under minst ett år. Inte ens julen innebar någon större kostförändring. Däremot dina funderingar kring naturlig viktvariation med årstiderna har jag också funderat på. Nu är jag normalt ganska aktiv under vinterhalvåret eftersom jag älskar vintersport och aldrig låtit "dåligt" väder få mig att stanna hemma. Men många djur lägger ju på sig under vintern, äter upp sig så att säga. Och även om vi ofta skyller på julen, så är det ju vanligt att gå upp något kilo på vintern. Kanske gör bristen på ljus något med oss?
 3. Har ätit liberal lchf sedan några år tillbaka och det senaste året även tillämpat periodisk fasta enligt 16:8. Trodde jag hittat den perfekta kosthållningen då jag enkelt gick ner de där 4-5 kg som jag ofta har för mycket. Är inte överviktig och har aldrig varit men trivs avsevärt bättre när jag ligger nåt kilo under 60 kg än över. Men under hösten la jag på mig några kilo, nu i vinter ytterligare några. Nu har vikten varit stabil men jag undrar varför jag inte behöll den vikt och de effekter jag upplevde större delen under förra året. Jag äter i princip på samma sätt, om något lite striktare. Ser till att få i mig ganska mycket mat under ätfönstret, då jag inte vill rubba ämnesomsättningen. Har ni några idéer om varför samma kosthållning helt plötsligt ger andra resultat? Mina egna funderingar är 1) en antibiotikabehandling jag genomgick i november och som förstörde bakteriefloran i tarmen. Har varit väldigt infektionskänslig i vinter och tarmhälsa kan ju även hänga ihop med vikt. Äter kalla bönor och mjölksyrade grönsaker varje dag. 2) Åldern. Fyllde 45 i höstas och det är ju allmänt känt att framför allt kvinnors ämnesomsättning minskar runt menopaus. Eftersom jag inte är överviktig är det ingen livsavgörande fråga, men jag är fundersam och lite besviken då jag trodde jag hittat nyckeln till att hålla min idealvikt.