Bo Lindeberg

Medlem
 • Innehållsantal

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

9 Neutral

Om Bo Lindeberg

 • Rank
  Nyanländ

Senaste besökare till profilen

117 profilvisningar
 1. Jag dricker då och då Schweppes Indian Tonic Zero som innehåller sötningsmedel och det påverkar inte blodsockernivån något alls. Jag har en Free Style Libre (utan att ha diabetes) där jag kan se hela tiden vilken mat som ger insulinpåslag och vad jag ska undvika. Därmed inte sagt att sötade läskedrycker skulle vara nyttiga, tvärt om sannolikt. Något sötsug skapar det inte hos mej, med det är naturligtvis individuellt.
 2. Var på min vårdcentral i morse för att ta blodtrycket och för att förnya recept. Hamnade hos en diabetessköterska. Berättade att jag har ätit LCHF i omgångar i många år och mår alldeles utmärkt på det. Dock svamlade hon om att man lever 8-10 år kortare om man äter detta enligt en stor engelsk undersökning som minsann visste hur det var. Dessutom påstod hon att allas vår husgud Andreas Eenfeldt inte var läkare längre. Jag trodde att om man har lyckats bli läkare en gång så behåller man titeln livet ut, om man inte missköter sej något alldeles förskräckligt. Det har jag svårt att tro om Andreas. Hon sade sig veta att Andreas avsagt sig titeln? Finns det någon substans i detta?
 3. Medelvärdet mellan kl 06.00 och 12.00 under 90 dagar var 5,7.
 4. Jag har varit hos en distriktsläkare på vårdcentral i onsdags för en allmän hälsokontroll och för att få ny blodtrycksmedicin. Man kollade aktuellt fastesocker och hbA1c. Fastevärdet var 7,1 och hbA1c var 39. Har ätit LCHF till och från i 6-7 år. Nu har jag ätit strikt i två månader och gått ner 11 kg. Är 67 år och har fortfarande 20 kg övervikt som jag jobbar på att få bort. Använder Free Style Liberty trots att jag inte är diabetiker, utan för att jag vill hålla koll på mitt blodsocker och vilken slags mat som påverkar sockerhalten i blodet. Dom senaste 90 dagarna har jag haft 5,3 i snitt. Sockret går upp på morgnarna har jag märkt. Försökte förklara för läkaren att det sannolikt beror på gryningsfenomenet. Nu vill han att jag ska göra en glukostbelastning, vilket jag tycker är slöseri när jag anser att mina värden är normala. Vad tycker ni i forumet som har pejl på detta?