Jump to content

amj

Medlem
 • Posts

  80
 • Joined

 • Last visited

amj's Achievements

(2/7)

43

Reputation

 1. amj

  Kaffe igen

  Blev nyfiken och googlade och hittade denna artikel. Där står att kaffe höjer insulinet. Har idag faktiskt själv avslutat en 7-dagarsfasta och drack kaffe hela tiden. vet inte om det var optimalt om man ska gå efter gamla renläriga "fasteregler" men körde mer min egen variant denna gång. Det intressanta när jag jämför denna gång (efter ca 5 år på LCHF) och för kanske 10-15 år sedan då jag levde på kolhydrater var jag jag inte kände NÅGRA omställningsbesvär. Sist mådde jag verkligen PYTON dag två och tre. Tolkar det som att nu är kroppen redan inställd på fettdrift. Lycka till med fastan
 2. Trillade in på denna sidan igår och blev faktiskt förvånad men positivt överraskad av vad jag läste. (Detta handlar alltså om cancer hos djur, skrivet av en veterinär) Tumörceller föredrar enkla kolhydrater och protein som energikälla. Tumörceller ha svårt att tillgodogöra sig energi från fett. I en vetenskaplig studie utfodrades en grupp av hundar med lymfkörtelcancer med hög andel enkla kolhydrater medan en annan grupp hundar med samma sjukdom utfodrades med mycket fett. Gruppen som åt mycket fett svarade bättre på behandling. Om man själv vill prova så rekommenderar jag fiskolja eller vegetabiliskt fett som är rik på fettsyrorna omega 3 och omega 6. Jag rekommenderar att man undviker foder med högt nivå enkla kolhydrater, ge foder med högvärdigt protein och hög fetthalt.
 3. Jag gillar Coops ekologiska. Lite saltare än Arlas. Det köpte jag alldeles nyss.
 4. Jag mätte ketoner i blodet ett tag och jag påverkades inte av sötningsmedel (stevia och/eller erytriol)
 5. Honungen hjälpte föga i min pågående dunderförkylning. Men det mesta brukar ju ha bäst effekt i förebyggande syfte. Då honungen däremot gav riktigt bra effekt var under en jobbig enveten hosta. Riktigt nöjd att jag inte behövde ta ngn annan medicin. Studier stödjer honungens effekt. Manukan får vara kvar i husapoteket!
 6. Har du någon frisk person i din närhet? Något som dyker upp oftare och oftare i tarm- och mikroflorasammanhang verkar vara avföringstransplantation. Verkar ganska lätt (men kanske inte supertrevligt) att göra själv.
 7. Hur mycket måste man ta för att det ska ge effekt? Eller mer precist - hur mycket tar du
 8. Jag har ätit LCHF i kanske 4-5 år vid det här laget och varit ganska viktstabil. (Är 47 år för övrigt...) Häromsistens drabbades jag av en tarminfektion som blev inflammation och gjorde att dagarna blev lite besvärliga med ständig närhet till en toa... För att belasta tarmen så lite som möjligt och få så lite avfallsprodukter som möjligt slopade jag ALLA vegetabilier. (mjölkprodukter äter jag inte) Resultatet blev i alla fall att jag ganska snabbt gick ner en hel del i vikt. Ett tips om du äter LCHF mest för att tappa kilo.
 9. Ahh...det kanske skulle prövas! Äter normalt inte honung alls. Sötar jag blir det med torkade steviablad. Nu är jag dunderförkyld och har förärats en burk manukahonung som tydligen ska vara så FANTASTISK (skeptisk...) - men en anledning att återuppleva barndomens supersmarriga "äggtoddy"
 10. Jag använder ganska ofta recept från Ica buffé - med lite modifikation. Tycker att det är bra för lite inspiration Här är länken till receptet (som jag också fastnade för )
 11. Hur ofta det finns majsgluten i humanföda vet jag inte. Jag köper det då i alla fall inte. Däremot i hund- och kattmat finns det OFTA. Jag köper inte sådant foder heller. Här finns lite att läsa om majsgluten:
 12. amj

  Hundmat

  Utfodrar min hund (8 år, 29 kg) nästan precis som du MariaF. Jag brukar iof variera med kycklingvingar, köttiga ben och lite annat smått o gott men basen är vom o hundemat. Jag använder ZiwiPeak som ffa träningsgodis eller som foder när någon annan passar hunden en längre tid. Tycker att ZiwiPeak är det absolut bästa torra helfodret jag testat. Det är också det fodret som för min hund bäst går att kombinera med färskfoder utan problem med mage/tarm. Katterna får det som extrafoder som alltid kan stå framme. Tidigare använde jag Orijen som jag också tyckte hade bra ingredienser men ena katten gick upp alldeles för mycket i vikt av det. Med ZiwiPeak reglerar hon vikten på ett normalt sätt igen.
 13. Likadan burk m fett fanns på mitt ICA, så de borde mao ha möjlighet att beställa hem om de inte har det inne.
 14. I det här programmet (kan ses ngr dagar till) tar Mosley upp hur man på ett "enkelt" sätt kan öka sin insulinkänslighet med högintensiv träning 3x20 sek tre ggr i veckan. http://www.svtplay.se/medicin-med-mosley
 15. Jag köpte en slow cooker för ngr månader sedan och använder den snudd på jämt Ffa kokar jag buljong men gör även en del grytor. När jag kokar buljong så häller jag av vätskan en gång per dag och häller på nytt vatten. De första två dygnen ger mest gelatin men jag brukar koka tills benen är alldeles porösa och faller sönder. Man kan säkert äta kvarvarande ben men jag tycker att det verkar lite osmakligt så jag ger resterna till hunden o katterna. de är då så porösa så jag oroar mig inte för vassa flisor. Gör likadant med alla ben. Under tiden jag kokar benen tillsätter jag lite olika ingredienser för att få lite olika smak på buljongen under kokandets gång exempelvis lök, vitlök, färsk ingefära, färsk gurkmeja, morötter, rotselleri mm mm. Jag hade gärna sett att det hade varit möjligt att ställa in gradantalet lite mer exakt. Innan när jag gjorde min buljong i ugnen så satte jag temperaturen på ca 90 grader och det tycker jag blir bättre än att det småkokar hela tiden. Nu är min slow cooker en billig variant så kanske att jag med tiden ser mig om efter en med lite fler inställningsmöjligheter. I viket fall är det för en gångs skull en köksapparat som inte bara samlar damm utan används mycket flitigt
×
×
 • Create New...