knyttet

Medlem
 • Innehållsantal

  11
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om knyttet

 • Rank

 1. I sverige skilljer det sig mellan de olika lanstingen hur ofta man överhuvudtaget får träffa en neurolog och om man får göra en ny MR. I stockholm är det jätte svårt att få göra ny MR om det inte skett något i sjukdomsförloppet. Jag vet inte hur det ser ut på andra ställen i Sverige. Jag vet att det är brist på Neurologer nästan över allt så besök hos sin läkare brukar bli vart tredje till femte år, om inget nytt händer. Eftersom du bara har fått ett skov så kan det faktisk vara så att du inte får några fler. Jag vet personer som bara haft ett skov (som de själva vet). En del får skov vart 10 år bara, det är så olika vilken typ av MS man har. Att ändra sin kost är aldrig fel och D vitamin är jätte bra, men var försiktig.
 2. På 80 talet fanns ingen bromsmedecin mot ms. Min man provade med att lägga om kosten, byta ut all amalgam äta stora mängder c vitamin,D vitamin. Sakta men säkert blev han sämre. När väl bromsmedecinen kom hade han ingen hjälp av den. Hans ms hade gått för långt. Jag vill inte verka negativ men ms är ingen lek. Min man skulle ge allt för att ha fått chansen att få medicinen. Han är nu helt rullstolsburen. Vi äter båda två lchf sedan i somras och vi har alltid ätit krav och närodlad mat och olika kosttillskott. Vi har alltid haft ett öppet sinne till olika alternativ. Men man skall vara försiktig konsekvenserna kan bli tuffa.
 3. Jag började med lchf för att försöka få ner inflammation som jag hade i kroppen.
 4. Jag började med lchf för att försöka få ner inflammation som jag hade i kroppen.
 5. När jag provade metho tog det 3 månader att få effekt, man får ha tålamod (jag vet att det inte är så kul).Men medan du väntar på effekt så prova lchf, jag blev ganska snabbt piggare och då går det mesta lättare.
 6. Precis som för dig Chippen så har jag inte märkt något när jag ätit fläsk. Och jag avstår helt från mjölk. Jag har fått för mig att det är mjölkproteinet som jag nog reagerar på. Jag har inte hunnit experimentera klart med det ännu. Man måste ha tålamod det tar långtid för kroppen att reagera när man gör en kost omläggning.
 7. "Jag tar Arava och får Maptera var tredje månad (osäker på stavningen). Jag har satt ut Artrotec som är mot inflammation och minskat Tradolanen. Jag tar det lite lugnt med att sätta ut för mycket medicin eftersom jag har ett skov just nu och gärna vill fixa jobbet. Men Artrotec var den medicinen som gav mig mest biverkningar som magsår så jag är ganska nöjd ändå.
 8. Jag började med lchf på grund av min svåra reumatism. När jag inte svarade på de nya fantastiska TNF alpha hämmarna blev min läkare lätt desperat och sa att jag skulle pröva att minimera kolhydraterna så att åtminstone mina inflammation gick ner. Eftersom jag hade en viss övervikt tänkte jag slå två flugor i en smäll och öka fett samtidigt och hoppas på viktnedgång. Jag har nu kört med lchf i 6 månader och min CRP har sjunkit ordentligt och jag är mycket piggare. Eftersom jag har väldigt många skadade och trasiga leder så har jag svårt att bedöma om jag fått mindre värk. Möjligen i vilande läge när jag inte rör lederna. Det jag däremot märker är att jag orkar mycket mer på jobbet och jag är inte helt slut när jag kommer hem. Jag tror att jag kör en ganska strikt lchf med högst 5g per dag. Om det går så försöker jag ligga så nära noll som möjligt under arbetsveckan. Jag tänker fortsätt med lchf på den här strikta nivån tills jag har nått min målvikt sedan får vi se vad jag hittar på.