Plopp

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Plopp

  1. Tackar för alla svar! Att undvika godis är självklart! Det enda som nämns när man läser olika guider om LCHF/keto säger att man ska undvika godis, chips, kakor etc. Man får uppfattningen allt sött (med socker i) är totalförbjudet att äta. Jag ville bara få det bekräftat att så är icke fallet. Det går att äta godis, men naturligtvis saboterar man sig själv, så man undviker det. Man kan inte leva på endast en chokladkaka per dag, det vore galet!
  2. Tack för tipset! Detta är bara ett tanke-experiment. Cloettas Jätte Kexchoklad (100 gr) innehåller 62 gr kolhydrater. Om jag äter halva, dvs. 31 kolhydrater, innebär det att jag fortfarande är i ketos eller inte, om jag bara äter chokladet denna dag? Så som jag förstår det, så har det ingen betydelse varifrån kolhydraterna kommer, godis eller grönsaker har ingen betydelse - bara man håller sig under 50g kolhydrater/dag. Har jag missuppfattat det hela?
  3. Hej, Målet är 20g kolhydrater/dag för att hamna i ketos. Om jag äter 5g kolhydrater på en dag, kan jag då även äta en glass som innehåller 15g kolhydrater? Det är sammanlagt 20g kolhydrater på en dag, så enligt min mening borde jag hamna i ketos trots att jag ätit en glass? Mina vänner säger att jag är vansinnig/dum eftersom det är rent socker i glassen. Visst, det är ett extremexempel, men det är bra med fakta om man någon gång råkar/vill synda. Tack för svar.