Gå till innehåll

repurban

Medlem
 • Innehållsantal

  30
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

9 Neutral

Om repurban

 • Rank

 1. Bäst resultat får man med äggulor. Det är lecitinet i äggulorna som är själva bindemedlet. En del binder till vatten/vätska den andra till till fett. När man rör äggblandningen och sakta häller i oljan binder lecitinet ihop vattnet-fettet till en emulsion. Det som är viktigt att komma ihåg är att man måste vispa ihop majonnäsen i medurs riktning och sedan avsluta med ett varv moturs för att förhindra att majonnäsen skär sig/spricker.
 2. Man kan vispa vitorna till fast skum och vända ner i glassmeten. Ger luftigare konsistens.
 3. Jag provade glukosbelastning, enligt Kostdoktorns recept, hemma på egen hand av nyfikenhet då jag mätt höga blodsockervärden efter att ha ätit enbart frukt till frukost vid ett tillfälle. Gör inte glukosbelastningsprov. Man mår riktigt dåligt när blodsockret rusar iväg. Jag blev dålig i magen och mådde kasst i flera dagar efter. På kvällen efter provet var jag tvungen att kräkas och dagen efter klararde jag inte av att gå till jobbet. Ännu tre fyra dagar efter provet var jag dålig. Nej, jag hade inte ätit något konstigt och blivit dåligt av det, hustrun hade ätit desamma som jag och blev inte
 4. Både hustrun och jag har klarat oss utan allergireaktioner i år. Förra året åt jag EN allergitablett för lindring av symptomen och hustrun kanske 3 sammanlgt på hela säsongen. Vi är inne på 6 året med LCHF och vill nog båda påstå att kosten har betydelse för att klara av allergi. OM det är så det vet man väl kanske inte men det är jäkligt skönt att slippa allergin i alla fall. Jag är (har varit) lövträds- och gräspollenallergiker med stora problem tidigare.
 5. Mina sommarfavoriter: Ett av de bättre roséerna till hyfsat pris är Domaine de Collavery, 2859, 79:-. mycket väl investerade pengar. Sockerhalt <3 gram/liter. Lite dyrare men väldigt bra är M de Minuty, 2590, 99:-. Sockerhalt <3 gram/liter.
 6. Tålamod. Tålamod. Tålamod. För några av oss tar det längre tid än för andra. Troligen har du redan provat alla tips från välmenande kamrater, läst och provat Kostdoktorns alla tips. Utan resultat. Vad är det som är fel? För lite/mycket protein/fett? För många kalorier? Jag är inne på femte året med LCHF nu och inte förrän de senaste månaderna har vågen och måttbandet börjat röra sig i rätt riktning. Så håll ut. Allting är möjligt, det tar bars lite längre tid.
 7. Några tips för ett godare blomkålsmos/puré. 1. Koka blomkålen tills den är genomkokt, mjuk helt igenom. 2. Häll blomkålen i ett durkslag och låt den rinna av och ånga av ca 5-10 minuter. 3. Under tiden som blomkålen kokar sätter man på en panna med grädde på spisen. Reducera grädden till ungefär hälften eller tills den har en tjock såsliknande konsistens. Var försiktig och bränn inte grädden. 4. Lägg en rejäl klick smör i blomkålen och mixa tillsammans med den hopkokta grädden. Lite salt och vitpeppar räcker som kryddning. Konsistensen kommer aldrig bli som potatismos. Smaken på
 8. Kan vara så. Jag får stickningar i tungan när jag är i ketos. Det brukar försvinna med högre intag av kolhydrater.
 9. Den visar siffror OM man är i ketos. Om inte visar den LO. Kan finnas någon inställning man behöver göra om den enbart visar HI/LO, men det står väl i den medföljande manualen.
 10. Jag har en Glucomen LX plus. Ketonstickor finns även för den, 10 stickor per förpackning, 15€ i fraktkostnad med DHL och 1,5% kortavgift.
 11. Jag har nu gjort ett glykosbelastningstest enligt Kostdoktorns instruktioner. Slutade under gränsvärdet efter 2 timmar. Jag blev nog oroad i onödan, men lurade mig själv på att jag åt så mycket socker i jämförelse mot normalt. Så här blev testutfallet: Startvärde - 5,9 +30 min - 11,2 +45 min - 12,2 +60 min - 10,4 +75 min - 10,2 +90 min - 9,7 +105 min - 8,7 +120 min - 7,8 Sen blev lunch på smält ost.
 12. Jag lever normalt på LCHF-kost och har så gjort de senaste 4-5 åren. Ibland gör jag avsteg med lite frukt och bröd någon gång. Bär sommartid och bröd när jag eller hustrun själva bakat. I morse avnjöt hustrun och jag en fruktfrukost bestående av färska jordgubbar och apelsiner, vi är på semester i Spanien. Då kom jag på att jag aldrig mätt mitt blodsocker efter att ha ätit stora mängder kolhydrater så jag tyckte det var dags att ta några blodprov både på mig och hustrun. Hustrun maxade på 7,1 men själv fick mig en tankeställare. Jag fick ett max.värde på 9,8! Ett så högt värde har aldrig mätt
 13. Jag är i Spanien för tillfället och här finns nästan bara UHT produkter. 33% grädde, kallas för vispbar grädde, som är mer eller mindre omöjlig att koka. Idag blev det rester som såg ut som äggröra i såsen. Hur kul är det? Vad beror det på? Karragenan? Varför ska vi ha sådant skräp också i Sverige?
 14. Samma här. Fick tag på ett som rymmer 65 cl. Det räcker med ett glas! :-)
 15. Vill man ha bredbart smör i kylen kan själv blanda rumstempererat smör med rapsolja. Lite extra havssalt smakar bra. Är man djärv stänker man i lite olivolja också. :-) Fördelen är att man får ett fetare smör på köpet.
×
×
 • Skapa nytt...