Gå till innehåll

MIkael Johansson

Medlem
 • Innehållsantal

  13
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

41 Bra

Om MIkael Johansson

 • Rank

 • Födelsedag 1967-01-24

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Tjörn

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Ja säg det ha, ha! Jag har börjat mäta i blodet mer för jag är nyfiken. Jag ser att jag är väldigt känslig för protein få jag äter lite mat och missar med att få i mig fett. Ganska då snabbt stiger blodsockret och jag faller ur optimal Ketos. Läst att vid svält så används protein till att producera glukos om inte äter kolhydrater.
 2. Hade inte då förståelsen för LCHF, läste och åt mer efter GI men det är samma som strikt LCHF.
 3. Tack för informationen!, Jag hör 16:8 fasta tillsammans med strikt LCHF nu, men något är inte rätt. Jag ser på ketostickerna att jag har en överproduktion av Ketoner (visar värde över 8mmol/l) nu har jag beställt stickor till blodmätaren för att se vad som finn i blodet. Men mitt BV är på 5,2 på fastande mage och om jag för står det rätt vad jag kan läsa på nätet så är jag inte i Ketos??
 4. Mins inte vad författaren till boken som jag läste.😊
 5. Hej Siw Ja, jag beslut då, att nu får det vara nog så valde metoden mad att körde tuff LCHF (bara protein och fett) utan att veta vad det var och gick ner 36kg på 6 mån. På den tiden hette det GI kost. Efter jag gick ner massa i vikt så har jag under de första 5-6 åren studsat upp och ner i vikt. Jag räknade en gång och jag har minskat min vikt med närmare 100kg totalt, upp 10 kg och så ner mm. Men efter dessa åren så beslutade jag att nu får det vara nog med att studsa. Så jag satt mål att hålla vikt i 6 månader med att äta vettigt och då främst med låg kolhydrat kost som jag mår bra av. Jag kände att jag var tvungen att lära mig vad jag kan ät utan att gå upp i vikt. Nu känner jag min kropp bättre, har bättre desiplin i matintaget och nu vill jag nå min målvikt. Så därför äter jag nu strikt LCHF för att plocka bort de sista 7kg då min målvikt är 80kg då blir det 46kg viktnedgång från högsta vikten jag noterat. Anledningen nu till snabb viktnedgång är att jag bokat tid för o operera bort lös skin i november. Men nu har jag fått information på detta forum om att fasta kan hjälpa till med det. Så nu håller jag på att prova 16:8 fasta med strikt LCHF. Så då kanske jag kan avboka operationen. Hoppas du hängde med.
 6. Då var min första 5dagars fasta över! Jag är förvånad hur lätt det ändå var att fasta och vilket resultat -4kg :-), men det bästa var är att jag har haft verk i ett muskelfäste i axeln och den blev betydligt mindre under fastan. Vet dock inte om fastan har en påverkan, men spela roll. Nu blir det strikt Keto diet tillsammans med 16:8 fasta som jag tänker kör för att se vad som händer.
 7. Men om man begränsar kolhydrater till max 10g och maxar protein till 1.5g/kg vikt (väger idag 90kg) 135g, kan jag då äta hur mycket fett jag vill? Ska man minska proteinet också och satsa på mer fett?
 8. Jag är helt ny i detta forum och har väldigt liten sakkunskap i frågan. Men jag har experimenterat utan att veta vad jag gjort en hel del genom åren. 2010 då jag tog beslutet om att nu får det vara nog och började med LCHF så gick jag ner 37kg på 6 månader. Nu i efterhand så förstår jag att jag körde Keto, för jag levde på fläsk, bacon, ägg och grädde under denna tid. Inga andra kolhydrater än grädde åt jag, knappt sallad. För mig var det inga problem då att äta 500g stekt fläsk(ca300g fett) med en 3dl grädde(120g fett)till middag, samt att jag åt 200-300g bacon och ägg till frukost. Jag upplevde att ju mer fett jag åt ju mer gick jag ner i vikt. Nu var det så att vissa dagar som ovan så slog magen bakut och det formeligen kom fet ut bakvägen. Tyvärr så verkar kroppen/hjärnan nu ha lärt sig mitt beteende, för jag får inte samma effekt idag då jag kör mer sparsamt intag men ändå strikt LCHF.
 9. Efter mitt inlägg och rekommendationer från Ni medlemmar om fasta och dess fördelar, så har jag idag startat min tänkta 4-5dagars fasta. Känns spännande och inspirerande att prova denna väg/möjlighet med att forma min kropp 😉 Har inte bestämt mig hur jag gör efter fastan. Mina tankar är att direkt efter fastan, köra strikt LCHF(Keto) men med periodisk fasta och träning. Vad tror ni om den planen, själv kan jag lite för lite om detta?
 10. Tack, ja den var absolut nödvändig! Knäna, höfterna, rygg etc började ta ordentligt med stryk. Jag vägde runt 125kg under nästan 10år, 😂 jo jag är myndig(52år). Tack för tipsen och omtanken, det är därför jag gillar detta forum.
 11. Tack för informationen! Jag har följ detta forum som icke medlem och hämtat inspiration och stöd här, så tack alla för ett bra forum. Jag ska kolla mer på det här med fasta och prova det. Kan man lösa problemet med lösskin med det så är det super. Har tränat en hel del med bland annat simning men det har inte hjälpt så mycket. Grattis själv till din viktnedgång :-)
 12. Hej Jag har genom åren plockat bort 37kilo vikt genom LCHF där jag har legat på ett kolhydratintag på ca 20g/dag med mycket i form av grädde, lite grönsaker utan i stora drag ättit massor med ägg, fläsk, bacon och andra köttsorter. Nu har jag bokat en operation för att ta bort lös skinn på magen, men före detta så vill jag plocka bort ytterligare några. Jag har då gått över till strikt LCHF där jag äter så lite kolhydrater som jag kan, jag äter mindre med protein men desto mer fet i form av mycket fläsk som har ca 20g Protein och resten fett. Nu har jag inte fått min blodmätare för att mäta ketoner, utan jag mäter i urinen med stickor. Värdet jag får är över 10 hela tiden, stickan är så mörk så det finns inget att jämföra mot. Det som händer nu är att jag fått vissa syreatomer som beskrivs i tidigare trådar, men det som oroar mig lite och som jag inget hittar om är att jag upplever att jag fått värk i njurarna, har Ketonerna något med detta att göra eller är det njursten eller något annat jag kan vara på väg att få? Tack för ett bra forum!
×
×
 • Skapa nytt...