Jump to content

Ulle

Medlem
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ulle's Achievements

(2/7)

52

Reputation

 1. Ulle

  potatis

  Tackar för alla era kloka och bra inlägg.
 2. Ulle

  potatis

  Okej, Vill mera få koll på hur mycket potatis jag kan äta och ändå gå på strikt LCHF - och får egentligen inte ihop potatis till LCHF eftersom det är en rotfrukt som du säger full av stärkelse.
 3. Hej, Har just hört från kostråd kring GI att det är skillnad på varm och kall potatis. Att kall potatis gör att stärkelsen blir mera svårupptaglig för kroppen. Stämmer detta för LCHF att det är mindre kolhydrater i kall potatis och isåfall hur mänga kolhydrater är det?
 4. Ni är så fantastiska som delar med er av era erfarenheter Nu blir jag lite pepp på att testa Fung. 24 timmar har jag testat och det funkar. Men jag kan testa 36 och 30 innan jag går ut på 7 dagar.
 5. Hej på er, alla kunniga. Fundera på om jag ska starta en 7 dagars fasta eller inte... Har kollat på Fungs video. Några frågor...Receptet är lite luddigt...Är det någon som testat? Hur mycket grönsaker, hur många liter gör ni och hur ofta och mycket buljong dricker ni per dag?
 6. Jo, men eftersom insulinproduktionen går ner vid T2D och insulin kan komma krävas. Hur kan de som Fung pratar om som tar insulin isåfall sluta ta insulin efter att de börjat med LCHF, periodisk fasta och minskar i vikt?
 7. Vad dricker du i övrigt under fastan för att orka träna?
 8. Toppen! Tack för tipsen! Var lite inne på att en näve jordnötter 30 min innan passet. Men testar salt innan och magnesium.
 9. Hej, Har nu ätit Lchf, strikt i 4 månader. Får inte till konditionsträningen. Blir helt slut och får yrsel, känns lite som att jag kan komma att svimma men det har jag aldrig gjort. När jag tränar låg intensivt är det inga problem. Någon som känner igen detta och hur ska man göra för att motverka detta, peta i sig något innan konditionsträning?
 10. Hej, Fick en del funderingar när en vän berättade för mig att hon tappat 25 kg och sedan konstaterades T2D och hon fick börja ta insulin. Har sett dr. Jason Fungs videor gällande diabetes T2D. Han uppger att flera personer med T2D som tar insulin fått höra att betacellerna bränts ut. Han säger att när dessa personer börjar äta låg kolhydrat och använder sig av periodisk fasta så kan de alla ta bort insulinet. Han menar att det är kolhydrater och höga insulinnivåer som ligger bakom fettlever och att fettlevern släpper iväg en del fett som blockerar bettcellerna så att de inte kan producera insulin. Kan även smala personer som drabbas av diabetes T2D ha fettlever eller är det bara överviktiga personer som har det?
 11. Det är ju ett dilemma att å ena sidan så vill jag inte vara till besvär å andra sidan vill jag inte äta mig sjuk. Jag äter LCHF av medicinska skäl men jag vill ju inte behöva säga det. När jag väl gått ned de återstående kilon jag behöver så hoppas jag kunna äta mer kolhydrater men vissa måltider känns helt uteslutna i resten av mitt liv såsom pasta, såser med mjölredning, smörgåstårta, pizza och naturligtvis allt sött. För min egen del önskar jag att de gäster jag har talar om sina allergier och speciella dieter. Jag skulle hellre vilja veta än att mina gäster väljer bort eller tar pyttelite mat när de kommer för att de inte vill/kan äta den.
 12. Hej, Hur gör ni när ni blir bjudna på middag hos vänner och bekanta? Säger ni att ni bara äter LCHF eller går ni dit och äter det som bjuds?
 13. Ni har så bra tips och idéer alla. Tusen tack för att ni delar med er Flygresan tar ca 17 timmar och lite extra tid att checka in och ut, så 23:1 funkar. Jag har ätit strikt LCHF i 3 månader och jag tror att min kropp är anpassad till ketogent läge, ganska bra. Jag har gått ned 19 kg. Jag äter numera oftast två ggr om dagen, lunch och middag eller på helgerna frukost och middag. En till två ggr i veckan brukar jag fasta under ett dygn och det är inga problem. Jag tror att det kommer bli ett bra tillfälle för att fasta men jag vill ändå för säkerhetsskull ha med något ifall fasta inte funkar. Det brukar även rent psykologiskt fungera bättre för mig att fasta om jag inte måste göra det.
 14. Tusen tack för alla bra tips! Nu känns det lättare att klara resan! Vilka bra recept!
 15. Hej, Ny inom LCHF och var på teater med tillhörande 3 rätters. Jag beställde LCHF och väl där fick jag besked att de inte kunde tillmötesgå dieter, om det varit allergi så hade det varit annorlunda. Nu gjorde de sitt bästa i alfafall och det löste sig den gången. Nu planerar jag en flygresa som tar nästan ett dygn. Är det någon som har några tips på vad jag ska/kan äta? Kan jag ange att jag är gluten- och kolhydrats- intolerant...?
×
×
 • Create New...