Jump to content

Ulle

Medlem
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ulle's Achievements

(2/7)

56

Reputation

 1. Hej, Hur gör ni när ni reser för att äta LCHF? Jag är intresserad av vandringsresor i Europa, närmast Italien och många resor finns att köpa som en paketlösning med boende, mat och vilka dagsetapper man ska gå dag 1, dag 2 ...osv tillsammans med guid. Hur gör ni med maten? Frukosten brukar ju funka då det finns ägg och bacon men lunchen brukar vara förberedd/arrangerad. Har ni tips på researrangörer som erbjuder LCHF?
 2. Hittade precis Jeffry N Gerber, Framingham and the muddy water, videoföreläsning på Dietdoctor, där han menar att påstående om insulinresistens genom lågkolhydratkost är felaktigt och uppger att de låga insulinnivåerna endast är en normal fysisk anpassning utifrån kosten...så det talar ju för ketogen kost
 3. Det som du säger att det inte är bra med en metod, lite så uppfattar jag att han menar, därav cykler. "You have to be able to eat flexibility, and you have to be able to handle your carbs. People on long-term ketogenic diets and low carb diets such as Atkins may become insulin resistans over time, until they can't handle carbohydrates at all. That's not healthy or strong - in fact it-s as damaging to your body as eating sugar and carbs all the time."
 4. En källa är: Fast this way, Dave Asprey,
 5. Hej, Är lite förbryllad på om målsättningen för att undvika eller reversera diabetes typ 2 ska vara att befinna sig i ketos konstant. Detta efter att ha stött på kommentarer om att det inte är bra att vara i ketos hela tiden då risk finns för att insulinproduktionen kommer upphöra. Påståendet bygger på att om man inte äter mat där insulinet behövs kommer funktionen upphöra. Vissa menar att kolhydratintaget därför måste cyklas (oklart med vilken intervall, typ var 7 dag). Jag har tyvärr ingen källa på detta men undrar om någon här har någon koll på om detta stämmer? Tänker att Jason Fung föreläser om att det förenklat är fettlever som förorsakar att insulinproduktionen upphör vid diabetes typ 2 eftersom betacellerna blockeras men att insulinproduktionen kommer tillbaka när individer äter LCHF samt minskar i vikt. Känner inte alls igen att jag har sett på dietdoctor att det finns risker med ketos utifrån att kroppen slutar producera insulin, någon som har kommentarer på detta?
 6. Ulle

  potatis

  Tackar för alla era kloka och bra inlägg.
 7. Ulle

  potatis

  Okej, Vill mera få koll på hur mycket potatis jag kan äta och ändå gå på strikt LCHF - och får egentligen inte ihop potatis till LCHF eftersom det är en rotfrukt som du säger full av stärkelse.
 8. Hej, Har just hört från kostråd kring GI att det är skillnad på varm och kall potatis. Att kall potatis gör att stärkelsen blir mera svårupptaglig för kroppen. Stämmer detta för LCHF att det är mindre kolhydrater i kall potatis och isåfall hur mänga kolhydrater är det?
 9. Ni är så fantastiska som delar med er av era erfarenheter Nu blir jag lite pepp på att testa Fung. 24 timmar har jag testat och det funkar. Men jag kan testa 36 och 30 innan jag går ut på 7 dagar.
 10. Hej på er, alla kunniga. Fundera på om jag ska starta en 7 dagars fasta eller inte... Har kollat på Fungs video. Några frågor...Receptet är lite luddigt...Är det någon som testat? Hur mycket grönsaker, hur många liter gör ni och hur ofta och mycket buljong dricker ni per dag?
 11. Jo, men eftersom insulinproduktionen går ner vid T2D och insulin kan komma krävas. Hur kan de som Fung pratar om som tar insulin isåfall sluta ta insulin efter att de börjat med LCHF, periodisk fasta och minskar i vikt?
 12. Vad dricker du i övrigt under fastan för att orka träna?
 13. Toppen! Tack för tipsen! Var lite inne på att en näve jordnötter 30 min innan passet. Men testar salt innan och magnesium.
 14. Hej, Har nu ätit Lchf, strikt i 4 månader. Får inte till konditionsträningen. Blir helt slut och får yrsel, känns lite som att jag kan komma att svimma men det har jag aldrig gjort. När jag tränar låg intensivt är det inga problem. Någon som känner igen detta och hur ska man göra för att motverka detta, peta i sig något innan konditionsträning?
 15. Hej, Fick en del funderingar när en vän berättade för mig att hon tappat 25 kg och sedan konstaterades T2D och hon fick börja ta insulin. Har sett dr. Jason Fungs videor gällande diabetes T2D. Han uppger att flera personer med T2D som tar insulin fått höra att betacellerna bränts ut. Han säger att när dessa personer börjar äta låg kolhydrat och använder sig av periodisk fasta så kan de alla ta bort insulinet. Han menar att det är kolhydrater och höga insulinnivåer som ligger bakom fettlever och att fettlevern släpper iväg en del fett som blockerar bettcellerna så att de inte kan producera insulin. Kan även smala personer som drabbas av diabetes T2D ha fettlever eller är det bara överviktiga personer som har det?
×
×
 • Create New...