Gå till innehåll

Mullbärsfikonträdet

Medlem
 • Innehållsantal

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

11 Neutral

Om Mullbärsfikonträdet

 • Rank
  Nyanländ

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag har förresten postat en likadan fråga på stackexchange.com : https://medicalsciences.stackexchange.com/questions/20331/is-there-any-evidence-that-nitric-oxide-prevents-or-reverses-cardio-vascular-dis Vet inte om den kommer samla så mycket info men det skadar inte att länka till den.
 2. Anågende det som @Zepp skriver i sin kommentar: Vad kommer det sig att läkarna rekommenderar oss att undvika nitriter i charkuterier medans de rekommenderar grönsaker som nitrater vilka i sin tur omvandlas till nitriter i tarmen. Vad är skillnaden på grönsakerna och charkuterierna?
 3. Tack för alla bra svar! Jag har lärt mig mycket det senaste dygnet! Enligt artikeln som @jan öberg länkade så behöver man skilja på det faktum att blodkärlens muskulatur i sig blir stelare med åldern, vilket man kan motverka med NO och det faktum att plack över tid byggs upp i blodkärlen, vilket (underförstått) tydligen inte kan varken motverkas eller reverseras med NO. Artikeln som @Kattuggla länkade menar i punkt två att rödbeta, som är en bra källa till NO, även innehåller alkaloider och folsyra vilka sänker nivån av homocystein. Hög homocysteinnivå är enligt en forskningsrapport
 4. Hej alla! Mitt första inlägg här. Jag läser här och var på nätet att kväveoxid (som man kan boosta genom att äta tex grönsaker rika på kväve och antioxidanter) är bra mot hjärt-kärlsjukdom. Vad jag kunnat luska ut så beror det på att kväveoxid vidgar blodkärlen och det är ju positivt. Det brukar dessutom påstås att det motverkar, kanske till och med reverserar åderförfettning men det lyckas jag inte greppa. Hur då? Ökar det bildandet av HDL? Hur då isf? Motverkar det kanske inflammation? Har någon på detta eminenta forum bättre koll än jag lyckats skaffa mig hittils?
×
×
 • Skapa nytt...