Kattis-80

Medlem
 • Innehållsantal

  117
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

11 Neutral

Om Kattis-80

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Som jag skrivit tidigare är forskning och läkares rekommendationer inte entydiga.
 2. Du får nog läsa igenom dina kommentarer igen. Du har t.ex. skrivit att en vegan utan tillskott dör inom några månader....inte sant. Att förskolan haft rådgivning inför kostomlägget så ingen ska få ngn brist. Att vara orolig för barns hälsa borde gälla alla föräldrar som inte har tillräcklig kunskap utan serverar snabbmat, sockrade flingor etc. Förstår argumentet att man ser det som naturligt men väldigt mycket annat som är naturligt har vi hittat smartare sätt att hantera i och med forskningens framsteg t.ex. vaccin, färdmedel, kommunikation, sjukvård osv.
 3. Å lchf-kostens fördelar vet jag och har märkt av. Dock behöver den inte innehålla kött, inte behöver man heller skriva ner veganer och påstå att de får näringsbrist, är tokiga, religiösa osv. Egentligen är hela tråden irrelevant för lchf-kostens fördelar då barn i skolan inte serveras lchf. Absolut, behöver man inte svara men komiskt blir det när ett sådant påstående om vaccin bara går förbi helt okommenterat. Är övertygad att om veganen skrivit ngt sådant hade det blivit ett jävla liv.
 4. Ägg är som ägglossning/mens, ingen dödas. Inte från den gården jag får ägg. Hönsen är husdjur. Det finns vegan och vegetarianbarn som mår prima! Inte så att alla andra förskolor äter LCHF direkt, de rasar ni inte över utan att de för näringsrik vegetarisk mat, ja då flyger foliehatten på. Tack för att du tycker att jag började bra Nils. Kan tyvärr inte säga detsamma. Det har kommit en seriös nyfiken fråga i forumet och då inte från dig. Det var en som undrade vad jag fick protein ifrån. Allt annat har varit fördomar, raljerande och förminskande över vad jag äter, om jag kan äta veg och lchf, påstå en massa annat som är helt fel, personangrepp som iof plockades bort. På varje fakta du fått motbevisad har du bara ignorerat att svara. Ingen kommenterat ens att en av er är emot all form av vaccin. Det får stå obesvarat för här ska vi vara alla mot veganen. Eller så håller ni med om det?
 5. Trodde det var om förskolans barn och deras bästa denna tråd handlade om, då måste du ju bidra med din expertis. Gärna om hur dagens mjölkkor föds upp naturligt...
 6. Tipsa också om att inga barn ska vaccineras för då får de narkolepsi, enligt diet doctor så pålästa forumsmedlemmar.
 7. Hör av dig till förskolan och tipsa till den "faktabaserade" boken av Lierre Keith.
 8. De har konsulterat dietister som satt ihop maten så de ska få i sig allt och äter fisk en dag i veckan. Du behöver inte vara orolig.
 9. Är det inte mer fanatiskt och militant art vilja döda och äta kött till varje pris? Fast du kan leva ett gott liv utan. Att hålla fast vid att det måste vara som det alltid varit, det som är på tallriken alltså, för djuruppfödningen är allt annat än naturlig.
 10. Man kan säga hindra barn från eller servera barn. Att ge vanlig tallriksmodell i skolan är ju då att hindra barn från lchf och vegetariskt. Intressant att så många av forumets medlemmar är så noga med fakta, vetenskap och studier, fast bara inom sin egen gren. Hade varit mer givande om man även var påläst inom det man sprider fördomar om, hur djuren har det, kan man vara vegan och vid god hälsa etc. Istf att tro att de skulle vara våldsamma barnmisshandlare dom hotar bönder. Tro mig, jag sprider hur bra lchf är till alla som vill veta och när de frågar om min kost. Var lite mer nyfiken och öppen till att det går att bojkotta djurindustrin och äta LCHF istf att vara så anti ett kosttillskott. Djuren ni äter har troligtvis fått en rad mer tillskott än vad jag äter.
 11. Absolut och så köper de sex av honorna det var nytt, kanske ändå inget jag kommer välja att ta efter utan gå vidare i utvecklingen.
 12. Å ändå lever de längre🤔 Jag tycker det här forumet verkar handla om att enbart hålla med varandra i sina fördomar, inte så noga med vem eller vad man länkar till. Har fått sådana otroliga "fakta" från forumets medlemmar: - Kalvarna inom mjölkindustrin får gå med sina mammor - veganer dör inom några månader utan tillskott - All vaccin ska man hålla sig borta ifrån så man inte får narkolepsi. - Alla veganer ni känner är överviktiga och sjuka, ändå är ni med på att vi lever hälsosammare än köttätare och lever längre... - Den ideella föreningen Gilla grisar ät sponsrade av ngt stort vegetariskt företag. Vad det gäller vilket djur vi är lika anatomiskt så behöver jag inte drömma. Bara minnas lite föreläsningar från SLU. Lejon är ett kattdjur som är en renodlad köttätare och har en specialiserad kort tarm som alla andra rovdjur. Just kattdjur överlever inte utan kött, det kan t.ex. hundar göra. Sen behöver man inte jämföra oss med hov- och klövdjur som är väldigt specialiserad för att smälta stora mängder gräs och löv. Människans tarm är rätt lång men vi har ju inte flera magar, vi är inga idisslare. Vår närmaste släkting är schimpanser som mest äter olika växter.
 13. Våra tarmar, käkar och matsmältning är inte alls som ett lejon. Närmast släkting inom anatomi borde väl vara apan. Visst kan de också äta insekter och så men främst växter. Om en art överlever handlar mycket om hur den kan anpassa till nya förutsättningar. Lite Charles Darwin (som för övrigt åt veg liksom Gandhi, van Gogh och Buddah. Inte fanns det tillskott då så ingen av dem borde blivit äldre än ett par månader utifrån ditt påstående). Lagras inte gifterna i köttet? Tänker på att man inte ska äta lax etc? Av alla de veganer jag känner är ingen det minsta religiös, tvärtom ateister. Det de tror på är den vetenskapliga sanningen att djur känner samma känslor som vi, smärta, dödsångest, glädje, omsorg för sin avkomma etc. Behöver man inte vill man inte orsaka en annan individ smärta. Tycker man kan diskutera kost genom att hålla sig till sanning, inte hitta, förstora, sprida fördomar och länka till icke vetenskapliga källor. Läkare och forskare är inte överens om entydiga kostråd så vi kan bägge länka till studier och uttalande som talar för vår sak. Anmärkningsvärt är ändå att ena stunden påstå att veg-ätare får näringsbrist och dör, blir överviktiga, åka och dålig hy. Nästa stund säga att det är allmänt känt att vegetarianer lever längre än köttätare för de har en hälsosammare livsstil i övrigt. Det finns många vägar till hälsa och att äta kött och dricka komjölk är inte på ngt sätt nödvändigt för att uppnå det.
 14. Efter att ha sprungit Göteborgsvarvet på lchf-kost läste jag om min syster om han som vann hela skiten. Hur hade han laddat upp? Druckit väldigt lite och ätit lite bröd itsn smör. Han ville känna sig så lätt som möjligt i kroppen. Så nog går det att vinna långlopp på kh även om det inte skulle funkat för mig. Om man vill vara så naturlig som möjligt så kan man nog inte köpa mycket i matbutiken idag, inte ta del av modern sjukvård, inte använda mobiler, datorer, åka bil, flyga etc. Förstår inte hur man kan vara så emot en vitamin' och mineraltablett som gör att du inte behöver döda djur. Jag förstår att kött är gott, man är van vid det och att det är svårt att ändra vanor. Förstår inte heller hur ett sådant lidande för djuren kan kännas värt lite näring, några minuters gott för smaklökarna. Det som är positivt att restauranger erbjuder veg är att det är lättare att vara det och att det finns en marknad betyder att vi blir fler och att köttprpduktionen kommer minska.
 15. Köttätande minskar, andelen veg-ätare ökar, många som tränar hårt har fått bättre prestationer på veg-kost och vi lever uppenbarligen längre. Allt fler nyttiga alternativ till kött kommer från och alla restauranger har veg-alternativ.