Annika Svensson

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

11 Neutral

Om Annika Svensson

 • Rank
  Nyanländ
 1. Nu har jag grävt lite mer med hjälp av Perlmutter ! Har hittat en superintressant forskning om ketogenic diet och Parkinsons, med tydligen banbrytande resultat! Här är en hel föreläsning av forskaren själv, Dr Phillips. Oj, det blev plötsligt på hela skärmen och nu får jag inte bort föreläsningen!! Hoppsan! Jaha, jag får lära mig hantera en youtubelänk till nästa gång, håll till godo så länge.
 2. Läste nyss i Läkartidningen från 2018 om ketogen kost och epilepsi hos barn : "Hur verkar ketogen diet? I dag finns god kunskap om ett flertal verkningsmekanismer som anses leda till minskad neuronal hyperexcitabilitet. Man har funnit minskad glutamaterg synapstransmission och ökad syntes av GABA, inhibition av glykolys och inhibition av AMPA-receptormedierad neuronal excitation, inhibition i rapamycin (mTOR)-systemet, ökad redoxpotential i mitokondrierna och aktivering av ATP-känsliga kaliumkanaler. [10]." Finns det någon som kan förstå det som skrivs och om det har någon som helst bäring på orsakerna till Parkinsons eller om det bara gynnar epilepsi? Är minskad neuronal hyperexcitabilitet något som är bra för en Parkinsonhjärna eller har det inget att göra med Parkinsonproblemen?
 3. Undrar om någon vet om Parkinsons kan förbättras med keto/lchf? Finns det någon vetenskaplig evidens eller några som har personliga erfarenheter av det? Jag har inte läst allt som är postat här så jag ber om ursäkt om ni redan har avhandlat ämnet många gånger !