Jump to content

hemkunskapsläraren

Medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

hemkunskapsläraren's Achievements

(2/7)

9

Reputation

 1. Ja jag åt där igår men stuvningen verkar vara gjord med mjöl i såsen. Det var grymt gott dock ändå. Är man där på lunchen så får man dock tänka på att det tar tid att få maten, Vi fick vänta en halvtimme. Bättre då att ta med..
 2. Hej jag är diagnostiserad med kronisk svampinfektion sedan 9 år tillbaka. Jag har tidigare fått starka svamphämmande mediciner i perioder. Sedan jag började testa att utesluta produkter och försöka hålla blodsockret på en jämn nivå så blev symptomen bättre: Detta var när jag åt GI. Numera när jag äter LCHF så är jag helt symtomfri och äter inte längre medicin. Symtomen kommer tillbaka om jag fuskar i två dagar i rad så jag kan säga att det är helt klart LCHFn som håller sjukdomen borta.
 3. Du får lugna did. Alla går inte ned av amning. Du kan vara en sån som tappar efter amningen. Såm var jag. Annars så får du börja springa, det gjorde jag, men jag gick inte ned allt förrän jsg slutat amma
 4. Hej jag gick på HCHF med mitt första barn då jag inte var tillräckligt inläst på LCHF. Jag hade då fantastiska järnvärden men min son kom en månad för tidigt, dock på grund av att han låg i säte och inte kunde vända sig. Jag gick också upp 19 kg på min första graviditet, detta till mina 160 cm. Mitt andra barn som jag fick för sex månader sedan, gick graviditeten superbra, men hade då sämre järnvärden och fick äta tillskott. Väldigt konstigt då vi äter mycket kött. Jag hade också lite foglossning, men gick bara upp tio kg. Min son var fullt frisk när han kom ut, vägde normalt 2,9 kg och mjölken kom igång på en gång. Jag ammar fortfarande, men jag kan säga att han växer som ogräs. Han har bara två storlekar under sin bror, så snart kan de väl ha samma kläder. Jag var nere på den vikt jag hade innan jag blev med barn 3 veckor efter födseln. Det är helt otroligt, och jag kan säga att det tog åtta månader innan jag var nere på den vikten med min första son. Jag kan säga att jag inte är en sådan person som går ned i vikt av amning. Men LCHF och träning gör susen.
 5. Det blev fel skriver på telefonen. Jag har ett tips eller en teori jag skulle vilja testa om du vill agera andre försöksperson. Innan jul ,lördag kväll närmare bestämt var jag tokförkyld. Alltså bomull i hela huvudet och jag hade läst lite om periodisk fasta + att min mans bror pratat om hur pf boostar immunförsvaret. Jag skulle laga mat till en jättefest hela dagen efteråt och jag hade två små sjuka barn att ta hand om så jag hade verkligen inte tid att vara sjuk. Jag testade. Från kl 20 lördag kväll åt jag inget på hela dagen, förutom kaffe m cocosfett tills kl 20 kvällen efter. Gissa vem som hade en miniförkylning på julafton? Jo JAG! Jag var bara lite lite snorig. Så nu undrar jag. Var det bara en slump? Vill du vara min andre testperson, testa, och rapportera hur det gick? Se om jag kommit på något, för det var den snabbaste monsterförkylning jag någonsin haft. Krya på dig.
 6. Mjölkproteinöverkänslighet och hudeksem går hand i hand. Testa att utesluta osten i två veckor och ev smöret och introducera dem igen sen så ser du vad som.händer. funkade på mig.
 7. Jag har märkt en sak. Om jag tänker att jag fuskar, så leder det till att jag mår dåligt och vill typ fortsätta med att trycka en pizza. Men om jag inte tänker att nu har jag fuskat. Då kommer inte den känslan över mig.. konstigt.
 8. Får jag fråga om du dricker automatkaffe? Jag fick magkatarr av vårat kaffe på jobbet, jag och två arbetskamrater.
 9. Jag var kvällsmänniska tills jag skaffade barn. Nu är jag uppe vid sju naturligt, så det kan ändra sig. Men man kan inte räkna med att vara pigg på morgonen.om du.inte gått och lagt dig i tid på kvällen
 10. Jag har samma problem som du, men jag har alltid kunnat äta enorma mängder mat. Det jag har märkt hjälper är att minska på mejerierna. Inte ta grädde, öst och creme fraiche i allting, ersätt med smör i stället. Fet är svårt att överäta smör. Kolla över ditt kolhydratintag. Äter jag två bitar choklad med gräddkaffe till, plus röd paprika, tomatsås och creme fraiche är jag uppe i en hel del kolisar. Se över din träning. Tränar du hårt en timme, så kan du bli väldigt hungrig dagen efter. Jag tränar max 30 min styrketräing el 15 min intervall sprint. Eller går går. Jag har läst mycket på Marks Daily apple om hur han tänker kring träning. Sedan slutligen, jag kör periodisk fasta 1 gång i veckan. Från 20.00 till 20.00 nästa dag äter jag inget. Jag dricker bara kaffe, med äggmjölk. Jag vet att det låter extremt men.mina mättnadssignaler fungerar ju inte. Jag skulle kunna äta konstant. Efter en fasta så känner jag hur det känns att vara hungrig och att vara mätt, det håller i sig tills i fall jag äter för mycket kolhydrater igen. Lycka till!
×
×
 • Create New...