Gå till innehåll

Mig

Medlem
 • Innehållsantal

  316
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

138 Utmärkt

Om Mig

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Mig

  Kolesterol

  @TrollmormorOk, låter inte bra. Jag fick njurstensanfall på lördag och så på söndag. Sjukt ont!!!!! Smärtlindringen gick fint på lördagen, i stort sätt, men inte på söndagen. Har gått med konstant smärta, liknande anfallet (bara något mildare och konstant) i rygg och mage. Har fått läkare till att beställa ct, men det är lååååång kö. Tror jag fick timme i typ mars/april. Det går bara inte. Jag har tydligen as-stora stenar känns det som. Måste kartläggas NU. Så ont att det inte går att sova. Har blivit varnad om feber och om man inte kan kissa (ge blockering). Inga sånna symtom iaf, och då får
 2. Mig

  Kolesterol

  Någon med erfarenhet av njursten? Nått man kan göra för att få ut stenarna fortare, nått annat än att bara dricka vatten? Har fått smärtstillande, men det hjälper inte alls. Tror jag har ganska stora stenar. Ska på CT men har inte fått inkallning ännu. Måste åka skytteltrafik till läkare för smärtlindring. Det funkar, men håller ju bara i sig i några få timmar. Så är smärtor i magen och ryggen tillbaka på 0-tid.
 3. Mig

  Kolesterol

  Ok. Intressant tema. Men jeg fick iaf njurstensanfall av det. Ska försöka igen när jag mår bättre, men i mindre mängder.
 4. Mig

  Kolesterol

  Det var när jag bytte till askorbin som njursten uppkom. När jag tog tabletter m syreneutralt C hände ingenting. Men det är nog en dosavhängighet här. Och den kan ju vara individuell. C är viktigt, men med tillskott gäller ju regeln att inte överförbruka (även om dri är för lågt satt i Sverige). Jag tror jag tog för mkt lite för fort. Och askorbin är rent och starkt. Det finns studier som säger att njursten ifm askorbin kan uppstå. Men hur tillförlitlig de studierna är, det vet jag inte. Jag har inte läst hela.
 5. Mig

  Kolesterol

  Höjde nivån av C, och det blev en tur till sjukhus med njursten. Möjligt att jag har tagit allt för mkt, men det var inte trevligt. Har precis kommit hem, och tänker vänta lite med c vitamin... Och när jag ska ta det så måste jag hitta riktig dos. Vägrar njursten igen. Shit va ont!!!
 6. Mig

  Kolesterol

  @Nils EngströmSå ett kryddmått fyra gånger om dagen blir alltså 4 g? Kryddmått verkar så lite...
 7. Mig

  Kolesterol

  Låter bra, men då löser du upp en liten mängd (typ halv til hel tesked?) i ganska lite vatten för att kunna svälja allt i ett svep?
 8. Mig

  Kolesterol

  Tänder är iaf oxå viktigt för mig. Askorbinsyra ÄR hårt mot tänder.
 9. Mig

  Kolesterol

  Men askorbinsyra är ju inte det bästa för tandemaljen. Att ta det så ofta "fräter" den väl ned. Iaf på sikt.
 10. Mig

  Kolesterol

  Nils, vad för slags c tar du? Jag tar C en gång om dagen, men det är en depå tablett.
 11. Mig

  Kolesterol

  @Nils Engströmstr Tack. Ska läsa tråden. Tar 1000 mg C varje dag eller nästan varje dag. Men det är kanske för lite?
 12. Mig

  Kolesterol

  Någon som vet noe ang dette: "Men har märkt mig att jag har dålig blodcirkulation. "Lila" ben, kalla händer/fötter/näsa, dålig sårläkning, lite energi, mm. Detta har jag vetat länge, men de lila benen är nått nytt. På nätet står att det kan vara pga trånga kärl så att blodet inte får cirkulera. Undrar vad det kommer från? Nätet säger självklart pga högt kolesterol som en viktig faktor. Att fett ligger som plack och tättar till kärlen och att huden då får lila/röd/blå färg."
 13. Mig

  Kolesterol

  Linus, har du gått på fh-utredning ännu? Hur ska den föregå? Känner du dig tvingad? Kommer du ta medicin? Om du vill/har lust att svara sätter jag pris på det. Jag blir "tvingad" till fh-utredning. De kommer garanterat mena att medicin måste till. Jag behöver ju inte ta den och inte informera läkaren heller, men då blir det ju konstigt på kontrollen i efterhand.
 14. Mig

  Kolesterol

  @Linus EdströmEEdstEdEE Vet inte vad bokstäverna ovanför kommer av, men de gick inte att ta bort Tycker att det är svårt att "man måste" dölja att man äter LCHF. Ingen förståelse för sådana saker här. Och så vet jag att jag inte behöver utredas för kolesterolet, men det går liksom inte att säga nej heller för skulle nått hända på sikt så kommer de hoppa på att det är kolesterolet som är boven, och att det är mitt fel för att jag sa nej till utredningen. Blir att tjattra med och berätta om all den härliga pastan man äter... Du skriver att du är frisk og pigg. Det låter bra. Äve
 15. Mig

  Kolesterol

  Hm. Då är det nått annat jag sliter med. Har inte ätit kolhydrater på år, men mår illa när jag äter fett. Precis som när jag hade överg.besvär i början av LCHF.
×
×
 • Skapa nytt...