Mig

Medlem
 • Innehållsantal

  193
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

80 Utmärkt

Om Mig

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Menar inte att verka nedvärderande. Märkte att det såg så ut på inlägget, vet bara inte så mkt om ämnet.
 2. Jag vet ingenting om övergångsåldern men det är väl hormoner som går ned/upp eller nått? Hjälper det inte att ta extra hormoner för det man "förlorat"? För att slippa må dåligt osv?
 3. Mig

  Tarmflora

  Har inte allergi mot fet... Det endaste fettet jag inte ser ut att tåla är smör. Har inte prövat mjölkprodukter iom att jag inte äter de. Säger inte att jag inte tål de andra nämnda fetterna. Kokosolja kan man fint cykla med om man har en bra bas. Och vill inte ha onödigt mkt PUFA. Det är inte det att jag VILL äta high protein low everything else, men I en tråkig övergångsperiod är det nog det jag måste
 4. Mig

  Tarmflora

  Olika fetter är, som du vet, inte nödvändigtvis lika bra. Animaliska källor är bättre än plantbasserat. Jag tål inte, tydligen, animalier, iaf inte däggdjur. Har blivit informerad om att, speciellt om man har magproblemen, inte borde ha kokos som basfett. Olivolja är oxå neg i för stora doser. Det samma med oliver. Dvs omega 6; problem om du i utgangspunktet har inflammasjon. Lax, så länge det inte är vildlax, samma sak. Avokado triggar jag som sockerberoende på. Då har jag blivit tipsad om att, medans jag inte äter däggdjur - hur lång tid det nu kan tänkas bli och om jag överhuvudtaget kan introducera det i kosten igen, det är bättre med grönsaker och att inte äta HF. Därav frågan om var energin skal komma från, och vad som evt sker om man bara äter magert kött ila några månader utan fett och grönt. Nej, har inte problem med grönsaker. Heller inte galla, lever och inte gluten.
 5. Mig

  Tarmflora

  Eller är det bra nog, ila några månader, att bara äta protein? Tror nog inte det... Men vad sker om man gör det?
 6. Mig

  Paleo-hjälp

  Absolut inte ditt fel att du inte har fått med dig den informationen:). Bara tacksam för att du skriver, och så tar jag med den information som kan vara nyttigt oavsett. Elimineringsdieten är tråkig, men nödvändig. Helt enig! Hoppas att jag kommer att tåla kött och smör igen på ett senare tidspunkt. Bara lite krångligt att veta när man har läkt tarmarna tillräckligt. Tycker man får så bristfällig information från sjukvården.
 7. Mig

  Paleo-hjälp

  Hej, Har skrivit mycket i ett annat inlägg om vad jag tål och inte. Det är helt förståeligt att du inte har fått med dig. Det är så att jag inte kan äta det du skriver. Det är problemet. Då måste jag få energi från kolhydrater. Vart fall till jag evt tål allergener igen. Men hur jag ska lägga upp kosten nu vet jag inte ännu.
 8. Mig

  Tarmflora

  Men då måste jag få energi från grönsaker, på nått sätt, iom att jag inte kan äta fett. Inte van att äta så här märker jag
 9. Mig

  Paleo-hjälp

  Tack, det ska jag se på. Hoppas ju att läka ut allergien så att jag tål kött och smör igen. Förstår bara inte var jag ska få mat ifrån som ger energi när jag inte kan äta fett. Det är ju fettet som ger energi.
 10. Mig

  Tarmflora

  Vilka aminosyror riskerar jag att inte få i mig om jag bara äter kyckling, ägg, och div fiskar när det gäller proteiner?
 11. Mig

  Tarmflora

  Intressant detta med eliminationskost. Har tagit bort rött kött och smör. Har inte diarré längre. Men inte "normal" avföring heller, men räknar med att det kan ta längre tid då eliminationskosten inte har varit pågående ila så lång tid. Har förstått att ämnena man inte tål i köttet kan sitta i i flera dygn efter sista tuggan. Har ont i tarmarna (på nått sätt) men det tycker jag inte är onormalt heller efter att ha hatt daglig diarré i fyra år. De är nog ordentligt irriterade. Har nått mer liknande förstoppning nu. Nu gäller det att bygga upp och läka. Har hört att L-glutamin ska läka tarmar, men har oxå hört att det inte ska va bra att ta xtra av för att det ska kunna gynna candida och cancer. Jag äter mkt protein så jag borde nog ta xtra magsyrapreparat iaf.
 12. Mig

  Paleo-hjälp

  Eliminerar nu rött kött och smör. Ser inte ut till att jag tål det. Så då går det inte att äta carnivor. Efter eliminationskosten och allergitester måste jag oavsett äta något, och då blir kanske Paleo det jag (iaf ila en given period) kan äta. Vet inte helt hur det ska se ut ännu, kommer an på vad jag kan och inte kan äta efter eliminationskosten.
 13. Mig

  Paleo-hjälp

  Tack för bra inlägg
 14. Mig

  Paleo-hjälp

  Ok. Inte fantastiskt för en som vill äta carnivor, men så länge jag inte kan äta smör måste jag väl öka andelen kolhydrater. Ja, ja. Elimineringsdieten först, och så nästa steg efteråt.
 15. Mig

  Paleo-hjälp

  Hej, Jag är van till att äta carnivor (kött och fett). Är nu på en elimineringsdiet för att påvisa evt allergier. Om jag har allergi anser läkaren att Paleo är att föredra till jag evt kan äta carnivor igen, och efter elimineringsdieten. Jag vet lite om Paleo. Vad är standard att äta för att få i sig alla näringsämnen? Alla aminosyror, vitaminer och mineraler? I paleo är väl grönsaker, nötter och mjölkprodukter "godkänt"? Måste dissa till för att täcka all näring?