Mig

Medlem
 • Innehållsantal

  234
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

98 Utmärkt

Om Mig

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Mig

  Tarmflora

  Ja, låg på vänster sida. Det hjälpte lite, och höger sida var som att be om trubbel. Ska mixtra lite med vattenteorien. Tack för att du svarar!
 2. Mig

  Tarmflora

  Dricker inte kaffe, men dricker vatten. Tror inte jag har druckit mer än vanligt, men kan ju experimentera med det. Tack. PS tror du det har nått att säga när på dygnet man dricker? Halsbrännan har ju kommit på kvällen två kvällar på rad? (Dricker ofta inte till måltid)
 3. Mig

  Tarmflora

  @Erik 2 ja, men det är det som är så underligt. Jag har ju aldrig halsbränna och iaf inte så stark som de två dagarna i rad här ny. Och det endaste nya är ghee. Kanske det är nått trubbel med fettprosessen som orsakar halsbränna?
 4. Mig

  Tarmflora

  Började äta ghee igen efter ett längre uppehåll, iom att jag inte tål koprodukter, men blev bett att testa iom att mjölkproteinet är borttaget från smöret i ghee. Och cheeezeees vad halsbränna jag fick! Har ätit ghee i två dagar nu, och halsbrännan är ett helvete, med halsont och illamående. Tog bikarbonat, hjälpte lite men inte helt, och rapade relativt fort, iaf på dag två (följde inte helt med på responsen på dag ett) och det sägs ju att man då ska ha nog magsyra iaf, och då är det ju inte nån underfunktion som spökar. Har ätit ghee så att jag har kommit upp i 80E% fett. Tycker detta är lite konstigt iom att jag inte har haft halsbränna tidigare, iaf inte av ghee eller i de här dimensionerna. Vad kan orsaka det här? Har inte ätit kolhydrater, bara protein till ghee. Får inte halsbränna av annan mat än ghee, och alltså aldrig tidigare v intag av ghee... Och med ghee följde ett enormt illamående, typ när man började med LCHF och var ovan med fett. Underligt...
 5. Mig

  Tarmflora

  Om nån vet nått om defekter i fettsyreomsättning fungerer önskar jag gärna veta. Oxå, om man är insulinresistent, ska man köra med kalorirestriktion då? Träning och kost ska ju hjälpa, men på nätet står det också kalorirestriktion.
 6. Mig

  Tarmflora

  Evt defekter i fettsyreomsetningen, nån som vet hur det fungerar?
 7. Mig

  Tarmflora

  Vill egentligen inte, men måste skriva av mig. Allt är skit, tufft, ledsamt och jävligt. Ingenting funkar liksom. Trodde jag skulle få energi efter att ha tagit bort allergenerna. Avföringen blev bättre, fick behålla maten. Men ingen energi kom. Ok, kanske det tar längre tid än den månaden jag fick behålla maten, men en månad är ju länge. Tycker jag iaf. Men så fick jag, mest sannolikt, korona. Självklart som fan den varianten som ger diaree. Får inte behålla maten. Men hej och hå, allt annat är ju jävligt så varför inte detta också?
 8. Mig

  Tarmflora

  @helgek Ja, det är viktigt. Men om blodprov säger att kalium och natrium nivåerna är bra/normala, då borde man kanske inte ta xtra iaf?
 9. Mig

  Tarmflora

  Men å andra sidan är mina natriumnivåer innanför referensvärde på blodprov. Men hur mkt man kan lita på de sk referensvärdena är ju inte säkert. Ref.nivåerna är ju utarbetade mtp låga rekommendationer för natrium. Men låter ju på artikeln som att man borde ligga ganska lågt om man har binj.trötthet. Gick igenom blodprov när jag här blev tipsad om att lågt kalium kan ge utmattning. Trodde då att jag låg på en bra nivå av iaf natrium och har inte tagit xtra av det.
 10. Mig

  Tarmflora

  Har startat. Hoppas, om det är detta det är (vsa allergi mot kött), att det inte går så lång tid innan effekten kommer.
 11. Mig

  Tarmflora

  @helgek Helt fabulous! Så ca 2 teskedar salt om dagen, och den 3.e via kosten, så ska man vara mer eller mindre safe? Jag har aldrig trott på de låga råden ift salt och saltat på, men det har nog inte varit nog. Inte när jag ser på detta. Undrar nu hur lång tid det tar innan det börjar å ge resultat? För när det evt ger resultat måste jag absolut ta ett nytt kortison test. TUSEN, TUSEN tack!
 12. Mig

  Tarmflora

  @helgek Har nu tagit mig tid till att läsa artikeln. Otroligt intressant! Detta är nog en viktig nyckel. Har alltid trott att jag har ätit ganska mkt salt, men kanske jag inte gör det? Problemet är ju hur jag ska veta hur mkt sodium jag får från maten och hur mkt jag måste tillsätta. Finns det nått "generellt" mått på hur mkt sodium som kommer från maten från en "genomsnitts lchfare" pr dag? För att säga så
 13. Mig

  Tarmflora

  @helgek Tack för det! Ska absolut kolla upp tråden. Låter ju som nått som passar in symptommässigt ift kortisol, stress och sömn. Tror dock inte jag har för lite natrium, ska kolla om det blev mätt på sist blodprov, men samtidigt älskar jag ju havssalt och saltar maten dagligen. Men det är klart, kanske det blir för små mängder iaf? Kanske man i en period måste toksalta? Kanske kroppen känner av att jag får i mig mindre (?) salt nu än när jag inte åt LCHF? Tar ju tillskott av kalium för att jag inte får nog vis mat, troligen. Kan det påverka? De har ju en påverkan på varandra...
 14. Mig

  Tarmflora

  Tack för svar. Undviker ingenting. Har förklarat varför jag inte skriver.
 15. Mig

  Tarmflora

  Det är det jag försöker säga. Tycker det är otroligt tråkigt. Orkar inte försvara mig mer, eller prata mer om det här.