Mig

Medlem
 • Innehållsantal

  259
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

112 Utmärkt

Om Mig

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Mig

  Avokado

  Tack för svar. Jag har inte IBS, men tål klart inte socker. Sockeralkoholer är en del av det. Därför blir det galet att räkna netcarbs, för mig som tål detta dåligt.
 2. Mig

  Avokado

  Vaknade illamående och oppblåst. Drömt om godis och ben & Jerry's hela natten. Obehagligt. Får hoppas att det går över fort.
 3. Mig

  Avokado

  Kan ju ge lite återkoppling på hur det gick: kände att jag blev lite övertalad och prövade. Blev uppbåst och fick lättare smärtor i magen. Blev triggad av den söta smaken, det kan omöjligen bara vara 2 g kolhydrater pr 100. Kan omöjligen bara vara så att man bara kan räkna netto kolhydrater. Och kolhydrater är inte bara kolhydrater heller. Klarar fint några kolisar från feks kokosmjölk (för det är inte lika sött) men avokado gick käpprätt till ..... . Sitter nu här och är sugen på cola. Det har inte hänt på flera år. Inte helt sedan jag tog mig ur sockerträräsket.
 4. Mig

  Avokado

  @zepp Joda, men frågan min handlade om mängden kolhydrater i avokado. Jag har inte ignorerat biokemi. Det är väldigt relevant inte minst för att jag är sockerberoende. Därav inte bra att äta det som triggar. Speciellt inte när jag vet vad och hur jag äter annars. Och jag har en tendens till att trigga på det som är sött, nästan oavsett mängden kolisar. Få kan väl säga detsamma om kött? (bortsett från de som översätter) Därför, som sagt, är frågan om mängden kolisar i avokado relevant. Oavsett om du tycker att det är ok för mig att äta. 😉
 5. Mig

  Avokado

  Förstår inte poängen med att skriva detta, då jag räknar med att du har förståelse på skillnaden på en avokado och på kött.
 6. Mig

  Avokado

  @morgonsol , Tusen tack för dina seriösa och väldigt hjälpsamma svar!
 7. Mig

  Avokado

  För att det inte bara är snack om 2 g pr 100. Och så räknar man samman allt som används i rätten som ska tillagas. Inte bara avokadon.
 8. Mig

  Avokado

  @morgonsol , Ja måste hålla mig strikt i kosten och enligt kostbevakningen var det nästsn inte några kolisar alls, så köpte avokado men det är på tok för hög mängd kolhydrater. Tycker det är jättegtåkigt att jag inte kan äta den, alltså riktigt skittråkigt!! Jag som sockerberoende borde se den röda flaggan redan där... 😉 Har nu en 300 g avokado som jag måste ge bort...
 9. Mig

  Avokado

  Hej, Försöker att finna antalet kolhydrater i 300 g avokado. Det ges ju helt vilda skillnader på nätet. Nån som vet hur mkt det faktiskt är?
 10. Mig

  LCHF magar

  Ja, men jag har ju inte intolerans mot allt kött. Ser ut till att det går helt fint att äta gris, kyckling, fisk, tex. Och när tarmen är läkt (om det nu är det som är problemet) så äter jag ju ko, får oxå
 11. Mig

  LCHF magar

  Kokosolja var det ganska länge sedan jag provade. Ska prova och se. 😁
 12. Mig

  LCHF magar

  För det första vet jag inte om/vad det är jag reagerar på. Det ena eller det andra? För det andra vet jag inte om det är ämnesomsättningen. Varför inte finna ut av det innan man hoppar av LCHF? 😉 Och om det är intolerans/läckande tarm så går det att göra nått med det. Och varför då inte äta det mest läkande man bara kan, nämligen LCHF
 13. Mig

  LCHF magar

  Det är precis det jag är inne på, att intoleransen har med tidigare kost att göra. Därför måste jag tillfälligt ta bort det som ser ut till att irritera. Förhoppningsvis kommer det gå bättre med de matvarorna när jag inför de på nytt. Har fungerat tidigare, men nu är intoleransen tillbaka. Gäller ko, får, och fett. Tarmfloran är nog inte så mkt mer, än det jag gör, att göra med. Ta probiotika och avstå från dålig mat. Och annars ift fettet handlar det om att se om jag har ämnesomsättningsfel, dvs att man inte kan omsätta fett.
 14. Mig

  LCHF magar

  @nils Engström Tackför dina meningar. Intressant. Blodanalys har dessverre sagt mig väldigt lite, iom att allt ser bra ut. Då måste man lita på att kroppen ger signaler nog. Då måste man göra ändringar i kosten, vad ska man annars göra? Det kan mycket väl vara någon intolerans. Och det blir inte borta ifm mer eller mindre mängd vitaminer/salter. Tvärt om blir det värre när intoleransen gör att du inte får behålla maten.
 15. Mig

  LCHF magar

  @Nils Engström Tack för intressant inlägg. Måste iaf säga att jag inte helt förstår relevansen vad gäller temat. Jag har ätit LCHF i många år. Äter strikt. Märker att jag inte klarar att hålla på maten. Osäker på om det är för att jag inte tål mängderna av fett, läckande tarm, eller om jag har fel i fettomsättningen. Försöker att se vad som händer när jag i x antal veckor utesluter fett. Lite orolig för vad som sker när kroppen då förbränner protein isf. Men det får väl gå ila en kortare period.