Jump to content

Mig

Medlem
 • Posts

  329
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mig's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

151

Reputation

 1. Vill hålla insulinet nede. För mkt protein ökar det. Det är inte det att jag inte vill äta protein, men det hjälper inte att tillföra för mkt. Några dagar blir det mer, andra dagar lagom, andra gånger kanske lite lite. Man behöver inte så mkt som de flesta tror. Tidigare åt jag jättemängder av protein, har skrivit om det här tidigare, och jag blev inte mer mätt då heller.
 2. Mer protein ger mig inte energi eller mätthet, bara mer glukos och det behöver jag inte. Jag har inga kilon att gå ner, så jag måste äta. Iom att jag inte äter kolhydrater blir energibringaren fett. Men jag blir inte mätt mer än för en kort stund. Fasta gör mig mindre hungrig, men då går jag mycket ned i vikt. Är rädd för att det blir mer svält än fasta. Fasta leder till stress och det har jag nog av.
 3. Ja. Hör ofta att msker på LCHF får reducerat matbehov, eller rättare sagt reducerad hungerskänsla. Vad är det som gör att jag ofta är hungrig? Äter 80-90 e%fett, resterande protein, och låg andel kolhy.
 4. Blir så förvirrad. Så nu är det bra att äta mkt protein och dra ned på fettet? Trodde protein var insulint, och att det var fettet som var superbra att få i sig...
 5. Mig

  Hcl

  Hej, har börjat med hcl tillskott. Går då mer sällan på toa, men efter några få dagar känner jag att jag behöver, och då är avföringen lös (som vanligt. Tar jag inte hcl måste jag gå på toa nästan efter varje måltid, och avf är alltid lös). De två senaste dagarna, på hcl, blev jag uppblåst och kände mig förstoppad. Men idag kunde jag gå på toa, och har varit tvungen att tömma tarmen ca fem gånger, så här långt. Nån som kan förstå sig på vad det är som händer?
 6. Mig

  Kolesterol

  @TrollmormorOj, oj. Hoppas du mår bra nu. Tack för info ang evt koppling m LCHF och blodtryck.
 7. Mig

  Kolesterol

  Ni som mäter blodtryck, gör ni det hemma med nån blodtrycksmätare? Vad är det ni vill ha ut av detta? Stabiliserar LCHF blodtryck?
 8. Mig

  Kolesterol

  Jo det går helt fint att göra. Jag är för högre doser av VC, men allt för höga doser är heller inte bra. Och vad är då höga doser? Ja det finns det nog svar på, men alla är individuella och kan reagera olika. Det är alltid faran med kosttillskott. VC och andra tillskott. Och så har jag ju inte sagt nått om hur mkt jag tog, eller hur . Läkare och kirurg på sjukhuset är eniga i det jag säger. Men oavsett, hur mkt har sjukhuspersonal följt med i utvecklingen? Det kan man ju fråga sig, men de hävdar att ha upplevt det samma med andra njurstenshistorier. Oxå det var inte nått annat nytt i min rutin än Askorbinsyra. Nu ska läkarna avgöra om stenen skall krossas eller opereras ut.
 9. Mig

  Kolesterol

  @TrollmormorBor i Norge. Nothing's free... I skrivande stund är jag inlagt på sjukhus. Blir, tack och lov, ct här ikväll.
 10. Mig

  Kolesterol

  Jeg har hatt njursten en gång tidigare. Ingen i närmaste familj har haft det. Den första gången jag fick njurstensanfall var när jag åt väldigt mkt inälvsmat. Denna gången var det pga askorbinsyra. Inga speciella råd från läkare. Annat än vatten och ct. Nu när jag måste vänta på CT har jag ont varje dag. Jätteont. Måste in på smärtlindring nästan varje dag, för att göra nått åt stenarna går inte innan ct gjorts. 450 kostar smärtlindring år gång. Och ctn är alltså om en månad +. Smärtstillande tabletter hjälper inte. Sitter och väntar på en 450 kroners spruta nu...
 11. Mig

  Kolesterol

  @TrollmormorOk, låter inte bra. Jag fick njurstensanfall på lördag och så på söndag. Sjukt ont!!!!! Smärtlindringen gick fint på lördagen, i stort sätt, men inte på söndagen. Har gått med konstant smärta, liknande anfallet (bara något mildare och konstant) i rygg och mage. Har fått läkare till att beställa ct, men det är lååååång kö. Tror jag fick timme i typ mars/april. Det går bara inte. Jag har tydligen as-stora stenar känns det som. Måste kartläggas NU. Så ont att det inte går att sova. Har blivit varnad om feber och om man inte kan kissa (ge blockering). Inga sånna symtom iaf, och då får man inte hjälp. Jag får väl tjata på röntgenavd. så att de släpper mig inn tidigare.
 12. Mig

  Kolesterol

  Någon med erfarenhet av njursten? Nått man kan göra för att få ut stenarna fortare, nått annat än att bara dricka vatten? Har fått smärtstillande, men det hjälper inte alls. Tror jag har ganska stora stenar. Ska på CT men har inte fått inkallning ännu. Måste åka skytteltrafik till läkare för smärtlindring. Det funkar, men håller ju bara i sig i några få timmar. Så är smärtor i magen och ryggen tillbaka på 0-tid.
×
×
 • Create New...