Mig

Medlem
 • Innehållsantal

  147
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

59 Utmärkt

Om Mig

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Mig

  Tarmflora

  Jag ska få en ny runde med undersökning av matsmältningskanalen, men senast när jag kollade tarmen, bukspottkörteln, gallan, etc så fick jag veta att allt var bra. Ingen inflammation. Har inte problem med gluten, aldrig haft, och äter inte nått m gluten. Enligt läkaren återstår kosthållet.
 2. Mig

  Tarmflora

  @Erik 2, frågade om smöret för att det är nästan bara industrikött här, och det gäller ju oxå smöret. Gör ghee på det smöret och hoppas ju att det är gott nog. Vet ju att feta köttbitar från gräsuppväxta djur är bäst, men hur dåligt kan industrikött vara (när man inte har något val)? Hittade njurtalg, fryst, i affären i dag. Inte tillagat eller färdigt, men de butiksanställda visste inte hur man skulle behandla talgen. Så jag köpte det inte. Och är osäker på om det är direkt osunt iom att det är från industridjur. Hittade nörlever, men vågade inte köpa det heller. Suck. Hur ska talg behandlas? Smältas och kokas och så hålla det kylt i kylskåp?
 3. Mig

  Tarmflora

  @Zepp tack för svar. Det var en som sa at jag kanske inte tål fett och rekommenderade protein. Tycker det inte låter så smart att gå över till, men när man inte får behålla maten och näring på LCHF/carnivor så är det oxå svårt att förhålla sig till. Men så var det en annan som sa att det kanske är proteinet som står för den lösa avföringen. Jag vette f. Kanske jag ska testa fettfasta för att se om det är proteinet?
 4. Mig

  Tarmflora

  @Erik 2 Aha, men då måste jag ligga bra till. Innan jag gick tillbaka till carnivor drack jag sånna beska ting. Tack för svar.
 5. Mig

  Tarmflora

  Kan man ha intolerans mot fett? Eller beror det alltid på inflammation (tex tarm, bukspottkörteln, gallblåsa)? Nån som föreslog högprotein och lågfett kost. Också: vad är det som er så bra med ketos, som du inte får när du inte är i ketos men oavsett äter LCHF/carnivor?
 6. Mig

  Tarmflora

  Har Sverige gräsfodrat smör?
 7. Mig

  Tarmflora

  Nej, men har inga alternativ. Men inälvsmat från industridjur avstår jag från för jag tror det är speciellt negativt. Äter ni mkt gräsfodrade djur?
 8. Mig

  Tarmflora

  Tack, ska läsa det. Jag är inte så förtjust i inälvsmat, men kan äta det om det är från gräsbetande djur. Här är det bara industrikött och då är väl inälvsmat inte alls sunt?
 9. Mig

  Tarmflora

  Kan jakta vidare på funktionsmedicinare, men till de priser som de kräver här vill jag hitta någon som verkar mer seriös än de jag har stött på hittills.
 10. Mig

  Tarmflora

  @MariaF men alla vitaminer etc som du nämner finns i vanligt kött. Bortsett från c vitamin.
 11. Mig

  Tarmflora

  @Cederulla, fått utredning på sjukhus, ja. De har inte hittat nått fel. Läkaren har skickat hänvisning till ny runde.
 12. Mig

  Tarmflora

  Nej, inte kokosolja. Slutat med det. Tom slutat med kokosmjölk @MariaF om jag inte tar fett till kosttillskott får jag som regel behålla de. Behöver väldigt gärna veta svar på ovanstående frågor, feks inälvsmat, lever, etc. Är det nått ni äter? Om man inte äter det vad för kosttillskott behövs då? Vad för brister kan uppstå? Oxå hur fördelar man maten? Skrev lite om e% fördelning ovanför. Hade blivit enormt glad om någon kunde reda ut det inlägget. @Erik 2 har inte pratat m läkaren om det, nej. Men jag hade ju inte sockersug innan jag la till grönsaker och fick för höga nivåer av kolhydrater. Borde ju ha haft sug innan oxå om det var pga serotonin. (?) Har du förresten tips om hur stötta gallan?
 13. Mig

  Tarmflora

  Nu får jag gå på toaletten en halvtimme efter jag ätit. Speciellt om jag äter tillsatt fett, men prövade med enbart ett (1) ägg för att se hur det gick, och ut kom det också. Är så trött, irritabel, ledsen, utmattad... Grönsakerna väckte sockersuget, så önskar äta choklad, glass och läsk. Fy f. Får nog bara inse att ingen finner ut av detta. Tack för att ni har läst tråden!
 14. Mig

  Tarmflora

  Undrar oxå om ni äter mycket inälvsmat, lever, etc. Har förstått att det är viktigt på carnivor kost. Kan de livsmedlen ersättas med kosttilskott? Isf vilka? Och kvällens sista fråga: Jag har aldrig helt fattat uppdelningen av måltid på ketogen kost. Har frågat på andra forum tidigare, men inte fått svar. Uppdelningen "ska" ju vara: Energiprocent: 80-90 e% fett, 10-15 e% protein, 0-5 e% kolhydrater. Mängd: 150-200 g fett, 50g protein, 20g kolhydrater. Kcal: 1600-2000 kcal. Gäller ovanstående för hela dygnet, eller pr gang du äter? Dvs om du äter frukost, lunch, middag, gäller det sammanlagt 150-200g fett, 50g protein, 20g kolhydrater för hela dagen? Eller är det 150-200g fett, 50g protein, och 20g kolhydrater till frukost, och samma mängd till lunch, och så till middag? Det kan ju inte stämma då fettmängden blir ENORM. Men proteinmängden (50g delat på 3 måltider) är ju ingenting! Det blir ca 100g kött. Hur får man i sig resterande fettmängd på så lite kött/fisk? Då måste man tillsätta fett? Hur blir man mätt på så lite? Fattar inte helt.
 15. Mig

  Tarmflora

  Var tvungen att, som det är nu iaf, sluta med grönsaker. Detta för att det sakta men säkert triggade sötsuget. Och den lösa avföringen verkade vara på väg tillbaka oavsett. Men utan grönsaker kom självklart den lösa avföringen tillbaka. Försöker äta små mängder mat flera gånger om dagen för att kanske få behålla maten. Men tillsatt fett fungerar väääääldigt dåligt oavsett. Nu blir det mkt protein, men e% mer fett än protein. Vet inte om det är bra nog.