Tomas Södergren

Medlem
  • Innehållsantal

    2
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Tomas Södergren

  • Rank
    Nyanländ
  1. Jag skrev till ICA:s kundtjänst och frågade om det verkligen stämde att deras Sötströ innehåller bara 0,25 % steviolglykosider samt om man inte i så fall kunde tycka att rubriceringen av produkten är lite missvisande steviainnehållet är näst intill obefintligt? Det tog ett tag men nyligen fick jag svaret från deras produktansvarige. Jag tycker själv de mer korrekt kunde kalla det för eritrytol, kort och gott. Men är är svaret jag fick: Tack för att du hört av dig till oss. Kunden har rätt i att det den minsta delen är steviolglykosider och resten är erythritol. Anledningen till det är tre: bulkgivande effekt, sötande effekt och smakprofil vilket förklaras nedan: Sötströ är en produkt som ska efterlikna strösocker i sötningseffekt, smakprofil och användningsområde. Steviolglykosider är ett intensivt sötningsmedel som sötar flera hundra gånger mer än vanligt socker. Det behövs alltså bara lite steviolglykosider för att få tillräcklig sötma. Smakupplevelsen av steviolglykosider är dock lite fördröjd. Erythritol är en sockeralkohol med låg sötande effekt jämfört med socker men smakupplevelsen kommer direkt. Erythritol främsta uppgift är att späda ut steviolglykosiderna och för att göra att produkten kan strös, på samma sätt som socker, samt att komplettera den fördröjda smaken av steviolglykosider. Att produkten heter ”Sötströ - Steviolglykosider- och erytritolbaserat bordssötningsmedel. Innehåller sötningsmedel och ersätter strösocker i bakning” anser jag är en rimlig benämning då båda komponenterna lyfts fram och bidrar lika mycket till produktens totala egenskaper (funktion, smakprofil och sötma).
  2. Medelhavsdieten rankades som #1 i en viktning av flera kriterier för hur bra respektive diet är. 35 olika dieter rankades. Gissa rankingen på Keto? https://health.usnews.com/wellness/food/slideshows/best-diets-overall God fortsättning hälsar Tomas, LCHF-ätare sen september 2019