Syster

Moderator
 • Innehållsantal

  2 726
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  100

Syster vann senast 7 Februari

Syster hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

7 864 Enastående

2 följare

Om Syster

 • Rank
  Matbyråkrat

Profile Information

 • Interests
  Mat.
  Hundar
  Litteratur
  Djur och Natur
  Hur vi kan påverka vår hälsa och välmående med ett mer naturligt levnadssätt som vi är anpassade till.
  Korsord

Senaste besökare till profilen

3 942 profilvisningar
 1. Jag tycker att Fytoöstrogen hjälper till viss del. Glömmer jag att ta det en kväll så är sömnen gräsligt illa, med fytoöstrogen så är den i bästa fall hyfsat bra.
 2. Välkommen till forumet Leonardo. Den första veckan på LCHF så tappar kroppen mest vätska som den samlar på sig av kolhydrater. Att gå ner flera kilo i fettvikt på en vecka är i princip fysiologiskt omöjligt. Så du får nog räkna med kanske ett halvt till ett kilo per vecka i viktnedgång i bästa fall hädanefter.
 3. Välkommen till forumet PiaJeanette 🙂 Jag vet inte om jag är helt ute och cyklar, och jag vet inte om jag missförstod men jag måste ändå ifrågasätta hur någon läkare kan få för sig att en hjärtmuskelinflammation beror på kolesterolvärdena, då detta tillstånd i de flesta fall beror på virus, bakterier eller en autoimmun sjukdom, där kroppen angriper sig själv, som reumatisk sjukdom, inflammatoriska tarmsjukdomar och MS (exempel). Har man kollat på något sätt vad/vilket av detta som kan vara orsaken till din inflammation? Hur som haver så är det alltid bra att utesluta sådant som kan "trigga" en inflammation, som socker, stärkelse och gluten men även mejerier, äggvita och nattskatteväxter som potatis och aubergine.
 4. Jo, visst är det så. Enda sättet att verkligen få veta om man har hemokromatos, den ärftliga varianten som typ står för nästan all hemokromatos är att ta ett gentest. Är man, man och 64 år med ett ferritin på "bara" 550 är det inte många läkare som skulle ta ett sådant gentest tyvärr. Men jag tycker Matsen gör precis det man ska göra i ett sådant läge, bli blodgivare 🙂 Den behandling som finns för hemokromatos.
 5. Det var filosofiskt . . . trösterikt på något sätt . . . tänkvärt . . .
 6. Jag tycker inte att vi ska glömma att läkarna, i de flesta fall, i alla fall många fall, försöker att göra det bästa för patienten i den mån de hinner. De försöker också att göra det arbete som de är "ålagda" av våran regering och socialstyrelsen att utföra. Tyvärr så "måste" dom föreskriva vissa läkemedel vid vissa sjukdomar och åkommor, kanske inte alltid något de egentligen vill göra. Sen ska vi också komma ihåg att arbetet som läkare och även sjuksköterska har ändrats ganska mycket under de senaste 30 åren, det består nu för tiden till stor del av att skriva koder knutna till socialstyrelsen, utföra diverse "riskanalyser", skriva intyg till höger och vänster och får mindre och mindre tid för patienterna. Jag inbillar mig att många i sjukvården gör så gott de kan, men arbetsklimatet på många fronter sätter käppar i hjulet för att göra ett bra arbete. Alla läkare är inte köpta av läkemedelsindustrin, men de har inget val, allt ska dokumenteras till förtvivlan och det finns inte stort spelrum för annat än att följa direktiven i en ofta underbemannad verksamhet. Jag kanske är jävig men jag har sett utvecklingen både som personal och patient i många år nu. Men sen så anser jag att det är fullständigt oacceptabelt med sådana uttalanden som TS beskriver i trådstarten.
 7. Syster

  Blodsocker

  Jag inbillade mig att det är något man gör i alla landsting i Sverige, men jag vet faktiskt inte. I det landstinget jag tillhör så erbjuds i alla fall alla 40, 50 och 60-åringar att göra en hälsokontroll med hälsoprofil och provtagning. Där tittar man på matvanor, alkoholvanor, tobaksvanor och motionsvanor. Man tar lite blodprov med bland annat kolesterol och triglycerider samt blodtryck coh vikt. Detta är frivilligt, ingen blir tvingad.
 8. Om du har ett uppmätt för högt kalium bör underliggande orsak till detta utredas av läkaren som uppmätte detta värde, om det nu är ett korrekt värde och inte ett stasvärde. Jag kan inte se att LCHF på något sätt skulle vara sämre än någon annan kost vid hyperkalemi, men som sagt så bör man utreda den bakomliggande orsaken till detta.
 9. Syster

  Blodsocker

  Man borde mäta blodsocker, HbA1c och C-peptid istället för Kolesterol, då kan man nog börja "fånga in" de som befinner sig i någon form av farozon för diverse åkommor. Jag tänker nu främst på dessa hälsokontroller som görs vid 40, 50 och 60 år. Kanske lite off topic nu, men i alla fall 🙂
 10. Ett annat alternativ på majonäs är ett vegorecept som jag tycker blev toppenbra som alternativ till vanlig majjo. 3 msk kikärtsspad. 2,5 dl rapsolja. 1 tsk dijonsenap. 2 tsk färsk citronjuice. Salt och vitpeppar.
 11. Nu är det bevisat - första belägget för att socker får tarmtumörer att växa. "– Det här är ett oväntat resultat för det är första gången man ser ett direkt samband mellan socker och tumörtillväxt, säger Roland Nilsson som är cellbiolog och cancerforskare på Karolinska institutet. " https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/for-forsta-gangen-har-man-sett-att-lask-far-tarmtumorer-att-vaxa?cmpid=del%3Afb%3A20190322%3Afor-forsta-gangen-har-man-sett-att-lask-far-tarmtumorer-att-vaxa%3Anyh%3Alp&fbclid=IwAR0fJeAvZXKYFbEuuR1WqsXaCnp5Hq3MyefxHLqnTQ_awzMdCUOh28YfeWI
 12. Syster

  Trädgårdstråden

  Det är bedrövligt, men man kan ju köpa frön från privatpersoner som själv har gamla lantsorter som de torkar fröer ifrån, mycket vanligt att man gör så med tomatsorter som är lite ovanliga. Man kan ju även göra detta själv på ett mycket enkelt sätt om man har en sort som man tycker mycket om och är svår att få tag på. Men de sorter som är en F:1 ska man tydligen inte torka fröer ifrån då man inte har en aning om vad som kommer upp efter sådd.
 13. Välkommen till forumet MimmiE69 I och med att det är dina läkemedel som tros vara orsaken till inflammationen kanske det är där man bör börja Paleokosten kanske skulle vara ett alternativ för dig, både för att minska lite på fettet i kosten och kanske för att du skulle kunna minska på medicinerna för din MS då man säger att paleokosten är inflammationsdämpande. Det finns många trådar här på forumet om MS, många startade av Johanna07 som själv har MS och lyckades minska både symtom och kliniskt synliga förändringar av sin MS med paleokost. Det finns en amerikansk läkare med namn Terry Wahls som själv har MS, hon har själv utarbetat Wahls Protocol och lyckades själv att förbättra sin MS så pass att från att ha varit rullstolsbunden till att kunna gå och arbeta igen. Kolla gärna in henne om du inte redan har gjort det. Hon finns även på Facebook. Hon lägger mycket stor vikt vid att förutom äta naturliga fetter som vi redan gör inom LCHF även vara mycket noga med grönsaker, ekologiska, i alla färger varje dag, mycket gröna bladgrönsaker och svamp förutom bra proteiner. Mejerierna som ost, smör och grädde går bort i hennes kost men istället ingår lite nötter och lite frukt. Hon lägger också stor vikt vid kosttillskott där till exempel Magnesium och D-vitamin spelar en stor roll. Som sagt kolla in Terry Wahls och paleokost och se om det är något du skulle vilja testa.
 14. Nu ska vi käka sågspån också, jag undrar hur näringsvärdet ser ut i den maten och om vi i en framtid ser en nobelmiddag som baseras på gräs, insekter och sågspån? 🙄 "Nu ska sågspån och halm omvandlas till livsmedel. Det är Miljö- och energidepartementet som nu gör en mångmiljonsatsning på klimatsmart mat – närmare bestämt på ett forskningsprojekt där trä ska göras ätbart genom fermentering." https://kurera.se/sagspan-den-nya-maten/?fbclid=IwAR0vsPXE6vC7ayNRi6KzfrSXdvUtgLq4oS0dos5QeAZuataO23pB_tA8KFY
 15. Även Australien verkar hänga på detta med trädplantering "En miljard nya träd skulle bidra till att 18 miljoner ton växthusgaser avlägsnas årligen, ett stort steg för att nå landets klimatmål" https://goodnewsmagazine.se/artikel/australien-planterar-en-miljard-trad?fbclid=IwAR3Is2jHV3COvedk6SvmjGbncdsT1li0vciLaPk-XVa00jcK3GrarwJlVcU.