lands

Medlem
 • Innehållsantal

  16
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om lands

 • Rank

 1. lands

  Magbesvär

  Jag har nyss läst en översatt artikel av Weston A Price (fr Kostdemokrati.se) ang Magnesium. En mycket informativ artikel, som ger mig många svar, och rekommendationer, bland annat betr biverkningar. Hittade den på Annika Dahlqvists blogg 20 mars "Fantastiska magnesium".
 2. lands

  Magbesvär

  Det är verkligen inte lätt att veta vad som är bäst. Tog 2x375 för att få slut på de olidliga benkramperna på natten. Hade för något år sedan läst att man skulle kunna behöva 700-1200 mg (biologiskt) magnesium/dag. Nu har jag börjat med 300 mg/dag, men med en annan -oxid tablett. Den är tydligen också lösande. Jag vet att jag för flera år sedan köpte en kombinerad Magnesium-kalcium. Får försöka hitta den igen! Magen är fortfarande i olag!! Sendragen måttliga!! Tack för alla tips och erfarenheter
 3. lands

  Magbesvär

  Två tabletter varje kväll, de sista veckorna 1 tablett.
 4. lands

  Magbesvär

  Jag får tydligen prova mig fram. Jag behöver magnesium för mina besvär med benkramper på nätterna.
 5. lands

  Magbesvär

  Förlåt, skrivfel, det var gurkmeja. Super Magnesium från Great Earth. Nu har jag gått och köpt en sort som innehåller magnesiumoxid, det verkar som om det inte är bättre! Magnesiumcitrat skall det vara, om man har lös mage, enl tips ovan!
 6. lands

  Magbesvär

  Jag har helt klart köpt fel magnesium. Visste inte att olika sorter har olika effekt.
 7. lands

  Magbesvär

  Tack,, det var bra att få veta. Det jag nu köpt är deklarerat som en oxid, och det är ju inte bra för mig, som inte vill ha något lösande. Får försöka hitta magnesiumcitrat istället.
 8. lands

  Magbesvär

  Jo, det har nog gjort. Det innehöll gurkört, och det var inte bra för mig!
 9. lands

  Magbesvär

  Tack för tipset. Jag var på hälsokostaffären igår, och valde då mellan Ledins och Life´s eget märke. Köpte Life´s, tänker testa båda vardera under en månad. Det är dom plågsamma benkramperna nattetid som är mitt problem!
 10. lands

  Magbesvär

  Tack för alla tips. Det är väldigt lugnande att veta att man inte är ensam om besvären, trodde ibland att jag hade något allvarligt fel i tarmarna! Jag tog detta magnesium bara på kvällen, men jag hade samtidigt öktat på kokosfettet. Misstänker att det blev för mycket av det "goda". Har nu haft uppehåll med magnesium i fem dagar och har dragit ner på fettet. Det är inte längre lika "akut" och värken i magen är nästan borta. Går nu och köper ett annat magnesium, kramp i benen har återkommit!! Tack för hjälpen !
 11. lands

  Magbesvär

  Tack för svaren. Jag har nog misstänkt gurkmejan, har inte tagit dem de senaste dagarna, men får väl avvakta ett tag för att se effekt.
 12. lands

  Magbesvär

  Jag har de senaste veckorna haft en mycket besvärlig mage, dvs toalettbesök nästan efter varje måltid. Jag äter - tycker jag själv - enl LCHFrekommendationer. Det som kommit till senaste månaden är mer fett, koksfett. Besvären har gjort mig trött och förvirrad. Vad gör jag för fel. Har ätit magnesium i flera år, eftersom det gör att jag slipper benkramper på nätterna. Den senaste sorten heter "Supermagnesium" och är en extrakt av gurkmeja. Någon som har haft biverkningar av den? Kan någon rekommendera mat som får min mage att lugna sig. Har nu måst ta diarretabletter ett par veckor. Är 75+, äter inga mediciner, endast D3 och Omega 3, förutom magnesium. (Jag vill helst inte besöka vårdcentralen!)
 13. Ta en efterrätt ibland, hallon och grädde t.ex, men är Du sockerkänslig kanske större portion vid middagen är bättre.
 14. Ursäkta (ny medlem, 75 år och dålig på det "tekniska".) Mitt svar hamnade under Hildegards. Tycker alltså ägg fungerar bra