Gå till innehåll

GunnarE

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av GunnarE

 1. Tack för svar på min cancerfråga och för utomordentligt intressant referens om vitaminers allmänna betydelse!
 2. Enligt forskning från Göteborgs universitet finns det misstankar om att c-Vitamin kan förvärra viss cancer, särskilt malignt melanom. https://www.cancerfonden.se/nyhet/kosttillskott-kan-fa-cancerceller-att-spridas Hur ska man se på det?
 3. Intressant resonemang också för mig, eftersom jag inte kan gå upp i vikt så som jag önskar. Har alltid varit smal, trots idogt ätande med bl.a. täta måltider. Kan du ge tips på var jag kan läsa mer om magsyran respektive tarmproblemen så vore jag tacksam.
 4. Tack för länkar till flera intressanta artiklar. Dock saknar jag fortfarande tips på artiklar som redovisar forskning som kan påvisa positiva effekter av statiner för den som redan har hjärtsjukdom. Observera att jag är rätt tveksam till att det finns tillförlitliga sådana resultat överhuvudtaget. Men, om det finns ”positiva” resultat så vore det intressant att ta del av dem så att man kan väga dem mot biverkningarna.
 5. Kostdoktorn har en rad utomordentliga guider inom olika områden. En av dessa är Snabbkurs om kolesterol. Jag har läst den många gånger vid det här laget. En fråga som har dykt upp på senaste tiden gäller statiner. Att värdet av dessa är minst sagt tveksamt visar Snabbkursen tydligt. Men, det finns en passus i texten där tolkningen kan vara att om man har känd hjärt-/kärlsjukdom så kan statiner vara motiverade. Åtminstone rekommenderas man att rådgöra med sin läkare om användningen. Problemet är då att man vid en sådan diskussion står sig slätt om läkaren är som de flesta, dvs. har begränsade kunskaper om statinerna. Särskilt slätt står man sig utan att kunna referera till aktuell forskning på området. Och referenser till någon sådan hittar jag inte i Snabbkursen. Kan någon hjälpa till med sådana referenser, dvs. när det gäller värdet av statiner vid redan iråkad hjärt-/kärlsjukdom?
×
×
 • Skapa nytt...