Gå till innehåll

malmberg

Medlem
 • Innehållsantal

  22
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

42 Bra

Om malmberg

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Lobke, vi har nästan samma värden! Började också med keto, strikt, i april. totalkolesterol: 9 hdl 2,3 ldl 6,4 triglycerider 0.8 apoB/apoA1 0.77 glukos 5,5 HbA1c 25 Är 178 lång, gått ner 10 kg till 62. Man, 66 år
 2. Jag har ju haft mina svackor de senaste åren ifråga om löplust. Så mängdmässigt har det varit lite si och så. Förr sprang man ju extra varv runt kvarteret bara för att få jämna antal mil (3) osv osv. Men inte nu. Jag ser ju tydligt hur tempot efter en vecka på kostbyte minskade med 45 s/km. Egentligen är det ju inget problem, jag har tappat ca 30 min på en mara. Spelar ingen roll egentligen. Jag är nöjd som det är, min fråga var ju egentligen om jag någonsin kommer tillbaka till normalt tempo.
 3. Jag springer som jag gjorde innan, rullar på utan att ta i, men det går fortfarande efter 8 månader 45 s/km saktare. Något annat märker jag inte. 6 min/km är ju inte bra. Sprang en mara på 3.03 för 8 år sedan. Men då låg jag på 8 mil/vecka som årssnitt. Sprang man 4 mil/vecka och nätkompisarna såg det undrade dom om jag var sjuk eller skadad
 4. Jag brukar ligga på ca 7 i blodketoner efter en 2-milare. Har inga problem med att springa långt och bara dricka vatten.
 5. Jag har ätit strikt LCHF sedan april-20. Gick ner 10 kg från 73 till 63. Är 66 år, man, 1.78 lång. Allt är väldigt bra men en sak dras jag fortfarande med: konditionen. Jag springer ett par mil i veckan och före omläggningen kunde jag ligga på 5.15 min/km på en 2-milare. Nu är det närmare 6 min/km på samma sträcka. Fortfarande efter 8 månader på LCHF. Märkligt. Någon som har en förklaring?
 6. har för mig att solexponering av hela kroppen 30 min en solig sommardag ger ca 10 000 enheter D. rätt eller fel?
 7. som vanligt.ta inte kolloidalt silver då kan du bli blå i ansiktet, osv osv. Ständigt denna skämselpropaganda.
 8. drick fettkaffe på morgonen: smör+kokosfett+kaffe. Jag brukar alltid ligga uppåt 4-5 i blodketonmätning på middag/eftermiddag. Efter löpning uppåt 7. Nu för tiden har jag ingen hunger förrän vid 15-16-tiden. Äter bara lite blåbär och grädde på morgonen.
 9. Borde det inte vara mindre kolhydrater i laktosfri vispgrädde, 36 %, jämfört med vanlig vispgrädde?
 10. Mina värden efter 6 mån strikt LCHF. Har gått ner ca 10 kg från 73 till 63. Är 178 lång, 66 år, man. Enda minus med LCHF är att mitt tempo på löppassen fortfarande är ca 40 s/km sämre än tidigare. Jag hade triglycerider>2 när jag började med LCHF. Haringet sockersug alls eller sug efter ris, som jag åt i stora mängder innan. Nu i juletider kan jag unna mig en ruta 90 % choklad då och då=1.4 g kolhydrater /ruta. P-Kolesterol 9 fP-Triglycerider 1.07 P-HDL-kolesterol 2.3 P-LDL-kolesterol
 11. Komplicerat. Jag får nog vara nöjd med att gå omkring med optimal ketos
 12. Det var krångligt. Har aldrig varit intresserad av biokemi En tanke jag fick efter att jag skrev mitt inlägg är följande: Även om keton respektive glukoskoncentration i blodet är ungefär densamma behöver det ju inte betyda att förbrukningen är i samma storleksordning. Vad gäller glukosen kanske det bara nytillverkas i små mängder för att hålla koncentrationen på en normal nivå. Därmed blir också förbrukningen mindre. Det kanske är kvoten keton/glukos som påverkar bildningshastigheten och förbrukningshastigheten av ketoner. Från att inte vara i ketos (<0.1 mM) till optim
 13. Om nu den optimala ketonkoncentrationen är, säg, 3 mM och samtidigt blodsockerkoncentrationen är normal, 5 mM, då borde väl mängden glukos respektive ketoner till hjärna och muskler ändå vara ungefär densamma? Är det något jag har missat? Jag har aldrig mätt blodsockret när jag är i optimal ketos, men jag antar att det ligger mellan 4-6 mM. Eller? En glukosmolkeyl respektive ketonmolekyl har väl ungefär samma molvikt så både koncentration och viktmängd borde ungefärligen ligga på samma nivå.
 14. 2.7 mM idag på morgonen. Optimalt med andra ord. TG igår: 0.9, samma som tidigare. Frugan fick dock <0.5 !!! Hon har gått från 5.0 till 0.5.
×
×
 • Skapa nytt...