Jump to content

malmberg

Medlem
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by malmberg

 1. Jag kör numera med 18 timmars fasta. Funkar bra. Man kan springa 2-milare även efter 18 t fasta. Kristallklar i huvudet när jag kommer tillbaka. Blodketon ca 5 då.
 2. malmberg

  Äggmjölk

  Det var långa pass! Jag springer som mest 3 mil och då kan jag ha fastat i 18 timmar innan jag sticker ut. Dricker då bara vatten. Blodketonnivån ligger på ca 5 i målgång.
 3. malmberg

  MAF-tråd

  Det behövs bara vatten. Jag sprang 24 km häromdagen på fastande mage (åt kl.18 dagen innan, vanligt kaffe på morgonen, löpning kl 12, hemma 14).
 4. Jag märker direkt att jag minskar i vikt om jag tillämpar 16:8 fasta.
 5. Nej. Jag ska ta ett nytt Werlabprov i juni tänkte jag.
 6. Lobke, vi har nästan samma värden! Började också med keto, strikt, i april. totalkolesterol: 9 hdl 2,3 ldl 6,4 triglycerider 0.8 apoB/apoA1 0.77 glukos 5,5 HbA1c 25 Är 178 lång, gått ner 10 kg till 62. Man, 66 år
 7. Jag har ju haft mina svackor de senaste åren ifråga om löplust. Så mängdmässigt har det varit lite si och så. Förr sprang man ju extra varv runt kvarteret bara för att få jämna antal mil (3) osv osv. Men inte nu. Jag ser ju tydligt hur tempot efter en vecka på kostbyte minskade med 45 s/km. Egentligen är det ju inget problem, jag har tappat ca 30 min på en mara. Spelar ingen roll egentligen. Jag är nöjd som det är, min fråga var ju egentligen om jag någonsin kommer tillbaka till normalt tempo.
 8. Jag springer som jag gjorde innan, rullar på utan att ta i, men det går fortfarande efter 8 månader 45 s/km saktare. Något annat märker jag inte. 6 min/km är ju inte bra. Sprang en mara på 3.03 för 8 år sedan. Men då låg jag på 8 mil/vecka som årssnitt. Sprang man 4 mil/vecka och nätkompisarna såg det undrade dom om jag var sjuk eller skadad
 9. Jag brukar ligga på ca 7 i blodketoner efter en 2-milare. Har inga problem med att springa långt och bara dricka vatten.
 10. Jag har ätit strikt LCHF sedan april-20. Gick ner 10 kg från 73 till 63. Är 66 år, man, 1.78 lång. Allt är väldigt bra men en sak dras jag fortfarande med: konditionen. Jag springer ett par mil i veckan och före omläggningen kunde jag ligga på 5.15 min/km på en 2-milare. Nu är det närmare 6 min/km på samma sträcka. Fortfarande efter 8 månader på LCHF. Märkligt. Någon som har en förklaring?
 11. har för mig att solexponering av hela kroppen 30 min en solig sommardag ger ca 10 000 enheter D. rätt eller fel?
 12. som vanligt.ta inte kolloidalt silver då kan du bli blå i ansiktet, osv osv. Ständigt denna skämselpropaganda.
 13. drick fettkaffe på morgonen: smör+kokosfett+kaffe. Jag brukar alltid ligga uppåt 4-5 i blodketonmätning på middag/eftermiddag. Efter löpning uppåt 7. Nu för tiden har jag ingen hunger förrän vid 15-16-tiden. Äter bara lite blåbär och grädde på morgonen.
 14. Borde det inte vara mindre kolhydrater i laktosfri vispgrädde, 36 %, jämfört med vanlig vispgrädde?
 15. Mina värden efter 6 mån strikt LCHF. Har gått ner ca 10 kg från 73 till 63. Är 178 lång, 66 år, man. Enda minus med LCHF är att mitt tempo på löppassen fortfarande är ca 40 s/km sämre än tidigare. Jag hade triglycerider>2 när jag började med LCHF. Haringet sockersug alls eller sug efter ris, som jag åt i stora mängder innan. Nu i juletider kan jag unna mig en ruta 90 % choklad då och då=1.4 g kolhydrater /ruta. P-Kolesterol 9 fP-Triglycerider 1.07 P-HDL-kolesterol 2.3 P-LDL-kolesterol 6.38 TDL/HDL 3.91 LDL/HDL 2.77 P-Apo V 1.48 S-Apo B/Apo A1 0.77 P-Apo A1 1.91 P-Glukos 5.5 B-HbA1c(IFCC) 25
 16. Komplicerat. Jag får nog vara nöjd med att gå omkring med optimal ketos
 17. Det var krångligt. Har aldrig varit intresserad av biokemi En tanke jag fick efter att jag skrev mitt inlägg är följande: Även om keton respektive glukoskoncentration i blodet är ungefär densamma behöver det ju inte betyda att förbrukningen är i samma storleksordning. Vad gäller glukosen kanske det bara nytillverkas i små mängder för att hålla koncentrationen på en normal nivå. Därmed blir också förbrukningen mindre. Det kanske är kvoten keton/glukos som påverkar bildningshastigheten och förbrukningshastigheten av ketoner. Från att inte vara i ketos (<0.1 mM) till optimal kestos (3 mM) ökar ju kvoten minst 30 ggr. Så även om koncentrationen keton/glukos är ungefär densamma är det en helt annan dynamik som gäller för ketoner respektive glukos.
 18. Om nu den optimala ketonkoncentrationen är, säg, 3 mM och samtidigt blodsockerkoncentrationen är normal, 5 mM, då borde väl mängden glukos respektive ketoner till hjärna och muskler ändå vara ungefär densamma? Är det något jag har missat? Jag har aldrig mätt blodsockret när jag är i optimal ketos, men jag antar att det ligger mellan 4-6 mM. Eller? En glukosmolkeyl respektive ketonmolekyl har väl ungefär samma molvikt så både koncentration och viktmängd borde ungefärligen ligga på samma nivå.
 19. 2.7 mM idag på morgonen. Optimalt med andra ord. TG igår: 0.9, samma som tidigare. Frugan fick dock <0.5 !!! Hon har gått från 5.0 till 0.5.
 20. Jag siktar inte på någon vikt. Det blir vad det blir med strikt LCHF.
 21. Ja viktnedgången på 4-5 kg på 6 veckor antyder väl det. Har för mig jag vägde 65 kg när jag var 20 år. På den tiden, 1973, åt man ju vanlig husmanskost. Tror inte det fanns så mkt light-produkter då. Längre ner i vikt går man knappast.
 22. Jag har köpt en blodketonmätare. Har ätit strikt LCHF sedan mitten av april ungefär. I mitt tidigare inlägg (LCHF och diabetes-2) skrev jag om detta. Igår visade TG 0.9. Blodketonmätning efter uppvaknandet idag visade 3.7. Kollade även med Ketostix som visade ungefär 4. Optimal ketos lär vara 1.5-3. Över 3 betecknas som starvation ketosis. Jag kanske äter något för lite. Springer som sagt 3-4 mil i veckan. Har inte sprungit sedan i onsdags så dagens höga värde kan inte bero på det. En tanke jag fick är att leta efter information om hur blodketonvärdet varierar över dagen. Enligt dietdoktorn verkar det som om ketonmätning på morgonen ger dagens lägsta värde. Stämmer det verkligen? Någon som har mer information om detta?
 23. Tack. Ska kolla det. Kan det ha något med hennes bakgrund att göra? Hon är nepales och där äter man i princip inte mjölkprodukter. Hon dricker nu kaffe med en skvätt vispgrädde, tar fet creme fraiche och keso. Dock allt inom 20 g kolhydrater/dag. Västerbottenost med smör=0 kolhydrater men 25 % protein. Kaseinproblem? .
×
×
 • Create New...