Madelenen

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Madelenen

  1. Kändes som ett nedlåtande inlägg men kan inte tro att det var din mening. Jag vet väl att man inte behöver äta tårta när någon (läs jag) fyller år. Jag uppskattar en tårtbit mer än att jag vill ha ett glas bubbel/alkohol. Har inga som helst planer på ett liv utan fika vid vissa tillfällen. Är inte det som är mitt problem. Jag ska kolla upp det! Men är inte intresserad av att jaga kalorier. Jag vill få en helhetssyn på LCHF. Och som jag nämnde ovan, ser jag det som något jag kommer ta steg för steg.
  2. Jag börjar inse när jag begrundar veckans mat att 1) Jag har kanske ätit för mycket fett 2) För mycket ost kanske 3) Födelsedagskalas i lördags och en kebabrulle...…. 4) Cola Zero…… MEN, jag har inget direkt sötsug, kalasandet var väl en mindre bra idé men samtidigt är det födelsedag så är det. Och när jag ser till hur mina matvanor varit annars senaste året så är detta en bit på väg. Jag har ätit mycket kolhydrater, snabba sådana, mycket godis, mycket kakor och liknande. Igår stod jag emot både fika efter lunch och glass på kvällen. Utan någon egentligt sug - det känns befriande. Tänker att jag nu kanske får se över hur mycket fett jag faktiskt äter, och minska ost. Och dricka. Ta det lite pö om pö. Jag har gått ned 0 kg första veckan. Men ska säga att jag också började allt med att bli rätt sjuk, så första dagarna åt jag inte särskilt mycket alls. Känner mig dock rädd, pga årtal av fettskräck att misslyckas helt med detta. Och haft en väldigt jobbig relation till mat överlag. Mycket skam kopplat till detta för mig. Så jag känner mig nervös över att misslyckas.
  3. Hej, jag kämpar med att få i mig fett. Tycker mig bara må illa av allt smör som ska klickas i. Vänder sig i magen när jag tänker på känslan i munnen av allt fett. Har någon tips på hur jag ska få i mig fett utan att det ska kännas smörigt o flottigt? Jag är ny med LCHF. Inne på dag 3.