Jump to content

Emma01

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Emma01

 1. Men tack så jättemycket för din förklaring, så skönt att äntligen ha det tydligt för mig.
 2. Hej I nuläget tränar jag inget. Ja jag försöker tappa några kilon som jag har gått upp de senaste åren för att komma till min "normala" vikt. Jag har märkt att jag inte lägre blir lika hungrig nu när jag går på lchf och har en mycket nedsatt aptit vilket är så olikt mig . Jag är 19.
 3. Hej! Jag har gått på en strikt LCHF i en vecka nu vilket har gått utmärkt. Dock börjar jag bli lite fundersam över hur mycket protein och fett man bör äta, jag brukar tänka att för 1 kg kroppsvikt behöver man 1 gram protein dvs att jag behöver minst 76 gram protein per dag då jag väger 76kg, men fett då? Hoppas att någon kan hjälpa mig Tack i förhand
 4. Tack för ditt svar. Om jag nu har förstått dig rätt så menar du att det är farligt för typ 1 diabetiker att gå på en strikt LCHF dvs 20-25 gram kolhydrater/dygn?
 5. Jag får nog börja lite mjukt och får se hur det funkar med mig. Tack för ditt svar!
 6. Men tack så hemskt mycket för ditt svar, du anar inte hur mycket detta hjälpte mig.
 7. Hej! Jag är en typ 1 diabetiker och har länge funderat på att börja med LCHF. Jag är dock rädd angående ketonvärdet. Jag förstår inte riktigt vad ketoacidos innebär. Om jag börjar med LCHF och minskar mitt insulinintag och har bra blodsockervärden kan jag då få höga ketonvärden? Man får ju höga ketonvärden när det är brist på insulin i kroppen i och med att jag kommer att sänka basaldosen och bolusdosen (tänkte börja strikt dvs äta 20 g kh per dag) kommer jag då att ha insulinbrist i kroppen även om mina blodsockervärden inte är höga? Kan någon förklara detta för mig, tack.
×
×
 • Create New...