Zoidar

Medlem
 • Innehållsantal

  18
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Zoidar vann senast 24 Juli

Zoidar hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

32 Bra

Om Zoidar

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Börjat bra i alla fall. Droppat 2kg på någon vecka. Tittat lite på dr. Eric Berg. Han förespråkar både Lchf och periodisk fasta.
 2. Zoidar

  Fasta är kasst!

  Det sägs att de ofrivilligt fastade för de inte alltid hade tillgång till mat.
 3. Jag har provat några olika: Omad, 2mad, 20:4, 18:6 och 16:8. Dock inte testat alternate day fasting och 5:2. Just nu kör jag 16:8 och det verkar perfekt för mig. Äter sista måltiden vid kl.20-21 och frukost vid kl.12-13. Brukar få in tre måltider i matfönstret. Jag har mål att gå ner 5-10kg och hoppas jag kan nå det på detta sätt. För övrigt undviker jag mjölkprodukter och spannmål, försöker äta paleoinriktat.
 4. Kan det inte läggas till underämnet "periodisk fasta" under övrigt? Tror det finns stort intresse för det här. Jag kör med 16:8. Äter sista måltiden vid 20-21 och frukost mellan 12-13. Det har nog varit det bästa jag provat för vikten och få bukt med småätandet. Vidare kör jag stenålderskost till 90% med inriktning på frukt och bär.
 5. Tack Elinor för tips! Katerina, hur lång tid tog det för dig innan du kom igenom omställningsfasen?
 6. MariaF, jag ska testa mer bär nu och mindre banan så får vi se. Elinor, just det torkad frukt kan va en bov också. Äter en del russin, kan jag minska på. Jo känner till att jordnöt inte är paleo. Jag har den gamla typen av antipsykotika (typisk), som inte påverkar vikten lika mycket som många av de nya (atypiska).
 7. Zepp, jag har schizoaffektiv sjukdom och får psykoser utan min medicin. Ja, naturligtvis läkarintyg. Paleo har väl ingen övre gräns på kolhydrater för tillåtna livsmedel? Jag har haft lite tankar att fasa över från banan till jordgubbar. Det kanske skulle göra skillnad? Märker att det är svårare på medicin att bli nöjd efter maten. Jag tränar styrketräning 4ggr i veckan, plus en hel del vardagsmotion.
 8. Jag föll för att jag kan äta mer kolhydrater och frukt. Blev lite deppig på Lchf. Mår klart bättre med mer kolhydrater. Skippar jag spannmål och mjölk får jag ner kolhydrater en bra bit, utan att det blir extremt. Maria F, Trilafon använder jag. Man kan väl säga jag är "normaltjock", men vill spika formen. Just nu äter jag mycket frukt, speciellt bananer och har ätit rätt mycket nötter, men minskat på nötter nu. Annars kör jag med mycket ägg, lax och frysta grönsaker. Äter inte mjölkprodukter eller spannmål, men fortfarande lite gröna bönor.
 9. Zoidar

  Hur gå ner på Paleo?

  Jag trodde jag skulle gå ner en del på Paleo, jo två kg blev det sedan har jag stått still. Jag har mål att gå ner från mina 83kg till 75kg. Kan iof nämna att jag står på antipsykotisk medicin som säkert försvårar det hela. Något jag upptäckt är att nötter är enormt kaloririka. Det är lätt att sitta på kvällen och äta en påse nötter... Vips 1300kcal! Så nötter är ett måste att begränsa. Har ni några andra bra tips hur jag ska kunna nå mitt mål?
 10. Ja, kan va så. Fast äter nog mer kolhydrater nu än som kan kallas LCHF. Det är främst att det slinker ner en del frukt. 😅
 11. Tack Maria, ska kolla! /Peter
 12. Det är väl mest att det är svårare med Paleo att det är mer att tänka på än LCHF. Vilka oljor kan jag äta, funkar bara "grassfed", bara eko? o.s.v. Men blir väl lättare efter hand. En sida jag läste på om Paleo tillät gröna ärtor, en annan feta naturliga mejeriprodukter. Jag har i alla fall nu hittat en linje jag följer som jag trivs med. Får bara se om det håller på lång sikt.
 13. MariaF, håller med dig, men råder det inte en viss diskussion vad som räknas som Paleo eller ej? Lchf har man delat in i strikt, moderat och liberal, är det fel att tänka så när det gäller Paleo, alltså menar rent definitionsmässigt.
 14. Zepp, mitt mål är att kunna äta och vara nöjd och samtidigt bli i bra form (tränar mycket). Jag vill inte gå runt och va hungrig hela tiden bara för att formen ska sitta. Jag vill vara mer jämn i energi under dagen och inte få dippar. Lchf funkade inte för mig hungermässigt, blev hungrigare utan kolhydratlivsmedel som fyllde upp magen. Jag åt faktiskt 1000kcal mer på LCHF än på min "vanliga" kost. Därför vill jag ha med frukt och rotfrukter som mättar och det ledde mig till Paleo. Jag är väldigt nöjd så här långt, men Paleo verkar ibland så noga att jag inte orkar med. Det jag äter kallar jag modifierad Paleo. Har strukit mjölkprodukter, men äter fortfarande små mängder baljväxter. Inga frysta grönsaker? Det var då något nytt för mig.