Jump to content

Zoidar

Medlem
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Zoidar last won the day on July 24 2020

Zoidar had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Zoidar's Achievements

(2/7)

35

Reputation

 1. Ni har säkert hört det: "Ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en utfattig." Det finns undersökningar som visar på att äta tidigt ger bättre viktnedgång än äta sent, trots att kalorier är samma. Har ingen undersökning att länka just nu, men om det stämmer bör väl fastan läggas senare på dagen hellre än tidigare om man t.ex. kör 16:8 ?
 2. Trevligt du hittat dig grej. Tror det är indivuellt hur man klarar längre fastor. Jag har vattenfastat förr och sömnen blev väldigt lidande. Just nu kör jag 2mad med sista måltiden senast 4 timmar innan sömnen. Det tycks funka för mig. Om jag provar keto igen är jag tveksam till, men det är inte omöjligt. Frid har jag funnit i min tro på Jesus. Jag försöker hitta ett hållbart sätt att vara i god form rent fysiskt. Trevlig kväll och tack för tips!
 3. Börjat bra i alla fall. Droppat 2kg på någon vecka. Tittat lite på dr. Eric Berg. Han förespråkar både Lchf och periodisk fasta.
 4. Zoidar

  Fasta är kasst!

  Det sägs att de ofrivilligt fastade för de inte alltid hade tillgång till mat.
 5. Jag har provat några olika: Omad, 2mad, 20:4, 18:6 och 16:8. Dock inte testat alternate day fasting och 5:2. Just nu kör jag 16:8 och det verkar perfekt för mig. Äter sista måltiden vid kl.20-21 och frukost vid kl.12-13. Brukar få in tre måltider i matfönstret. Jag har mål att gå ner 5-10kg och hoppas jag kan nå det på detta sätt. För övrigt undviker jag mjölkprodukter och spannmål, försöker äta paleoinriktat.
 6. Kan det inte läggas till underämnet "periodisk fasta" under övrigt? Tror det finns stort intresse för det här. Jag kör med 16:8. Äter sista måltiden vid 20-21 och frukost mellan 12-13. Det har nog varit det bästa jag provat för vikten och få bukt med småätandet. Vidare kör jag stenålderskost till 90% med inriktning på frukt och bär.
 7. Tack Elinor för tips! Katerina, hur lång tid tog det för dig innan du kom igenom omställningsfasen?
 8. MariaF, jag ska testa mer bär nu och mindre banan så får vi se. Elinor, just det torkad frukt kan va en bov också. Äter en del russin, kan jag minska på. Jo känner till att jordnöt inte är paleo. Jag har den gamla typen av antipsykotika (typisk), som inte påverkar vikten lika mycket som många av de nya (atypiska).
 9. Zepp, jag har schizoaffektiv sjukdom och får psykoser utan min medicin. Ja, naturligtvis läkarintyg. Paleo har väl ingen övre gräns på kolhydrater för tillåtna livsmedel? Jag har haft lite tankar att fasa över från banan till jordgubbar. Det kanske skulle göra skillnad? Märker att det är svårare på medicin att bli nöjd efter maten. Jag tränar styrketräning 4ggr i veckan, plus en hel del vardagsmotion.
 10. Jag föll för att jag kan äta mer kolhydrater och frukt. Blev lite deppig på Lchf. Mår klart bättre med mer kolhydrater. Skippar jag spannmål och mjölk får jag ner kolhydrater en bra bit, utan att det blir extremt. Maria F, Trilafon använder jag. Man kan väl säga jag är "normaltjock", men vill spika formen. Just nu äter jag mycket frukt, speciellt bananer och har ätit rätt mycket nötter, men minskat på nötter nu. Annars kör jag med mycket ägg, lax och frysta grönsaker. Äter inte mjölkprodukter eller spannmål, men fortfarande lite gröna bönor.
 11. Jag trodde jag skulle gå ner en del på Paleo, jo två kg blev det sedan har jag stått still. Jag har mål att gå ner från mina 83kg till 75kg. Kan iof nämna att jag står på antipsykotisk medicin som säkert försvårar det hela. Något jag upptäckt är att nötter är enormt kaloririka. Det är lätt att sitta på kvällen och äta en påse nötter... Vips 1300kcal! Så nötter är ett måste att begränsa. Har ni några andra bra tips hur jag ska kunna nå mitt mål?
 12. Ja, kan va så. Fast äter nog mer kolhydrater nu än som kan kallas LCHF. Det är främst att det slinker ner en del frukt.
 13. Tack Maria, ska kolla! /Peter
 14. Det är väl mest att det är svårare med Paleo att det är mer att tänka på än LCHF. Vilka oljor kan jag äta, funkar bara "grassfed", bara eko? o.s.v. Men blir väl lättare efter hand. En sida jag läste på om Paleo tillät gröna ärtor, en annan feta naturliga mejeriprodukter. Jag har i alla fall nu hittat en linje jag följer som jag trivs med. Får bara se om det håller på lång sikt.
×
×
 • Create New...