Jump to content

Arnc

Medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Sweden

Recent Profile Visitors

240 profile views

Arnc's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

4

Reputation

 1. Svullnad i hals och svalg är för mig en klassiskt allergisk reaktion och inget som jag tänker tumma på tyvärr Jag har inte testats för SIBO och tror det kan vara svårt att begära detta av läkarna då de inte är så välkomnande och tänker aningen fyrkantigt. Magsyran har jag inte testat men jag har själv misstänkt att kroppen inte bryter ned maten ordentligt så jag får testa och se hur det går. Jag tycker dock inte att olivolja smakar så värst gott. Äter inte oliver och är tyvärr ganska kräsen av mig men tack ändå för tipset XD Problemet är just det. Kryddkombinationer. Hade gärna viljat ha sådana redo att bara ha lite grädde till hands eller ta direkt över salladen.
 2. Symptom som svullnad av hals och svalg så typiska allergiska symptom. Jag får även en hel del gasbildning av just löken, vilket i sig bidrar till ömmande tarmar. Såser som innehåller olika typer av lök är typ allt xD älskade vitlökssås innan och tzatziki, rödvinsås, beasås, currysås etc. Väldigt mycket innehåller lök, mer än vad man tror faktist. Problemet med äggen är att om jag äter det för ofta får jag kväljningar istället och kan inte äta det på ett par veckor därav enbart någon dag i veckan.
 3. Hej! Jag har sakta men säkert insett att jag måste ändra min kosthållning för att kunna leva ett normalt liv. Jag har ej någon diagnos än men har problem tarmar och troligen ibs. Problemet är att jag även är allergisk mot ALLA former av lök, vitlök, gräslök etc och har svårt att hitta goda såser utan detta att ha till t ex salladen eller maten i övrigt. Har ni några recept eller tips? Problen nummer två är frukost. Jag vet att många förespråkar att vara utan frukost men i dagsläget känns inte detta relevant.Att äta ägg mer än någon dag i veckan är inte heller något alternativ. Är dessutom allergisk mot alla former av nötter och vill helst inte äta gårdagens middag då den spar jag till lunch. Någon som har några förslag?
 4. Arnc

  Fluor bra?

  Jag vet inte om någon direkt studie gjort på strikt LCHF och just fluor men om man äter vanlig kost med kolhydrater så har fluor effekt då det är det enskilt största anledningen till att vi inte har fler hål i tänderna i dagens samhälle, sedan det introducerades i tandkräm för många många år sedan. Det som jag kan tänka mig kan vara anledning till att du får rekomenderat de där tabletterna är för att dina hål fortfarande är aktiva? Är de inaktiva och små så kan de faktiskt läka ihop igen. Men då måste de vara små, små hål. Det kan vara så att din salivs sammansättning inte är så bra som andras och därmed har lättare att få hål. Det andra jag kan tänka mig är att dina tänder inte få vila mellan måltiderna(detta inkluderar dryck, utom vatten) så frågan är hur ser en dag ut för dig? Om du skulle skriva ned hur ofta du dricker/äter på en dag och vad du drycker och äter på en dag så ser du bättre ett samband. Är du muntorr? Har du någon sjukdom? Finns mycket som påverkar. Som sagt jag vet inte din direkta situation eller hur det ser ut i just din mun.
 5. Arnc

  Munhygien

  Gå till en Tandhygienist och be dem titta och se efter så de med mer säkerhet kan bestämma vad du har för problem. Svampen bör en tandläkare kontrollera så du motarbetar den på bästa sätt. Fortsätt defintivt med att borsta även om det känns ömt och du har blödande tandkött då det värsta är att sluta borsta tänderna. Borsta dock försiktigt och använd gnuggmetoden. De tar även bort din tandsten och kan förklara hur den uppkommer på kliniken. Har du frågor om munhygien så fråga på när du väl är där, du betalar inte bara för undersökning och behandling utan även för den information som de kan tillhandahålla. Munskölj kan du vänta med att köpa då du får gå till tandhygienisten för att ta reda på om du ens behöver den och vilken typ du ska leta efter för att bäst passa din a specifika behov.
×
×
 • Create New...