Jump to content

ElinM

Medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ElinM's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

19

Reputation

 1. ElinM

  Lchf och cancer

  Tack Erik för råd och intressant läsning Jag ska fördjupa mig ytterligare i ämnet för att se om den typen av lågproteindiet är rimlig för mig (hur lång tid behöver jag hålla fast vid den för att få effekt etc). Fasta kommer jag definitivt att testa. Har läst fler studier i ämnet och är nu i färd med att gå igen forumet här för att lära mig om andras erfarenheter kring fasta och val av fasta. Träningen kommer jag från och med nu att lägga om till styrketräning och lågintensiv cardio.
 2. ElinM

  Lchf och cancer

  Tack Zepp!:) Det är det du belyser som gör mig villrådig, alla ”överlevare” som förespråkar helt olika kostråd på youtube och i andra kanaler. Och så den svenska cancervården ovanpå det som uppmuntrar till att inte bara ”äta det som gör att du mår bra” utan även ”det som gör dig glad!”. Dvs. ”unna sig” under en i övrigt tuff tid. Särskilt när patienten som jag är normalviktig och frisk i övrigt. Fick fina tips från Sniffe ovan, fastnade särskilt för avsnittet med Fabin Bolin. Jag tänker anamma hans inställning till kost och jag kommer välja lchf/keto som min väg bland annat mot bakgrund av evidens som du hänvisar till ovan. När jag insjuknade 2019 gick jag över till lchf direkt. Jag åt det under hela min behandlingstid (5mån). Men efter besked om en ”väldigt god prognos” och informationen och kostråden jag fick av dietist inom cancervården återgick jag till att ”äta allt” (inklusive godis och snacks som snart resulterade i några extrakilon). 2020 var cancern tillbaka. Lchf/keto har många fördelar i övrigt så jag ser det inte bara som mitt val av ”cancerkost”. Jag tänker att det är rätt val för mig oavsett.
 3. Under mitt dryga år inom cancervården har ingen läkare eller annan vårdpersonal lämnat denna rekommendation vilket jag reagerat på. Jag bor också i Stockholm (går dock på Karolinska). När jag frågat om cancerkost har jag blivit hänvisad till dietist. Dietisten som jag tillslut träffade (som enbart arbetade med cancersjuka) svarade att lchf/keto inte gör någon skillnad, kroppen omvandlar bara fettet till socker via en längre och mycket mer krävande process, vilket bryter ner kroppen (?). Bad dietisten förklara ytterligare och denne ritade en karta. Eftersom jag saknar utbildning i ämnet hade jag svårt att ställa ytterligare frågor. Dietistens rekommendation lutade mer mot ”generös GI”.
 4. ElinM

  Lchf och cancer

  Tack Sniffe för länkar!
 5. ElinM

  Lchf och cancer

  Hej, Jag är ny på forumet och undrar om det finns någon här med erfarenhet av lchf som ”cancerkost”, dvs. någon här som har/haft cancer och äter lchf och som kan uttala sig om hur det påverkat hälsan? Jag har läst ett flertal artiklar här och på andra sidor i ämnet men vill gärna veta mer. Självklart är alla som har ett intresse i ämnet fria att kommentera, jag letar inte enbart efter andra i liknande situation. Kort om mig: Kvinna, 39år. 170cm/68kg. Mycket fysiskt aktiv. Drabbades av cancer första gången 2019, opererades och strålades. Nu återfall 2020, nyligen opererad och inväntar strålbehandling. Frisk i övrigt. Ätit LCHF i kortare perioder till och från sedan 2010, mår bra av det men slutat av ren bekvämlighet. Började med LCHF igen i juli 2020 i samband med återfall i cancer och äter idag strikt lchf. Planerar att fortsätta med det av hälsoskäl och med förhoppningen att minska risken för återfall i cancer. Jag är alltså inte ute efter viktminskning i första hand, även om min idealvikt ligger -3kg (65kg). Mvh Elin
×
×
 • Create New...