Jump to content

Kame

Medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

About Kame

 • Birthday June 12

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Katrineholm, Södermanland

Kame's Achievements

(2/7)

14

Reputation

 1. Jag började med LCHF för att 1. Kunna minska diabetesmedicinering 2. Må bättre 3. Förhindra följdsjukdomar 4, Viktnedgång Vad har då hänt? 1. Medicinfri frisk diabetiker 2. Mår så mycket bättre 3. Frisk diabetiker =mindre risk för följdsjukdomar 4. Ja några kilo
 2. Här blev det Korv stroganoff. Hittade falukorv med 71 % köttråvara, tärnades tillsammans med hackad lök, med smör frästes det i stekpanna. Tomatpure fick fräsa med en stund innan creme fraiche 34% och grädde 40% hälldes i. Grovriven vitkål fick koka med några minuter. Salt och peppar. Gott och billigt!
 3. Jag försöker att alltid ha med en liten bit mörk choklad minst 70% och ett par paranötter i foliepaket i väskan. Om det då inte finns små mörkchoklad kan jag alltid ta fram mitt lilla paket. Faktiskt himla gott till en kopp kaffe! Lycka till med ditt nya liv!
 4. Jag har lyckats ta ner mina blodsockervärden på en frisks nivå. Jag köper inget livsmedel över 5/100gr, finns det inte får det bli något annat. Moroten för mig är att slippa få tillbaka alla mediciner jag aslutade helt med efter mindre än 6 mån på den här kosten. Hotet om insulinsprutor och en dålig prognos fick mig att prova. Facit i hand efter 1½ år, jag går inte ifrån LCHF!
 5. Tidigare var Stephan Rössner den jag lyssnade på, tyvärr har jag blivit besviken på hans besserwisser stil då han inte kan ta till sig att många, de flesta, mår så mycket bättre med den här kosten. Vad beror det på att rädslan verkar vara så himla stor hos vissa läkare som uttalar sig utifrån gamla värderingar om kosten. Varför måste vi som mår så bra agera försvarsadvokater för vår kost. Jag gör som du Larz, efter varje påhopp i media, kollar kostdoktorn som jag ser som saklig och trovärdig OCH lugnande vid alla negativa yttringar!
 6. Bra! Håll dig till din dröm att bli en triathlet. När den drömmen blir sann har du med all säkerhet en ny dröm att uppfylla. Jag hejar på dig och önskar lycka till 2013
 7. Klarade julen utan problem, tack och lov. Själv fick jag en rejäl lärdom i höstas på en medelhavskryssning. Maten var fantastyisk och absolut inga problem att få det jag ville ha, när som helst. Det var det stora problemet det fanns mat i princip dygnet runt. Det spelar ingen roll hur strikt man är då för då handlar det om mängden. Kontentan av det hela är att jag fick se en vikt som stegade uppåt vilket märktes redan på båten. Vissa kläder började strama som suttit löst innan. Vad lärde jag mig då? Jo att jag bara ska äta när jag är hungrig inte för att det fanns tillgängligt. Den principen har jag följt i jul och nyår. Till saken hör att min släkt är fantastisk, de lagar alltid extra mat som passar min kosthållning. Måste ju erkänna att det ändå känns lite jobbigt när det lagas särskilt till mig, men de säger alltid att det går på ett ut. Min önskan är att de bara lagar enligt min kosthållning för att det även är deras. Kanske det kommer
 8. Just hemkommen från vår extrajul med barnbarn. Förvånas återigen över att inte känna sötbehov. Nu har jag en fantastisk son och sonhustru som ser till att det finns något för mig också. Själv bidrog jag med en LCHF-cheesecake med hallon/blåbär med botten gjord på olika sorters mixade nötter (ej hasselnöt=allergi). Idag blev det lite Cajsa Warg-stuk, mandlar, para- pistache- macadamianötter samt lite överblivna jordnötter, som ju inte är nötter men passade ändå. Det viktiga är att det blir gott. Fantastiskt att baka LCHF, det blir alltid glutenfritt och är dessutom enkelt att få laktosfritt. Det behövs när barnbarn och bonusbarnbarn är intoleranta. Bären gör den saftig och gudomligt god och jag har svårt att förstå dem som rynkar på näsan och vill ha mer sötma.
 9. Jag lyckades bli fri från mina mediciner efter endast 4 mån med LCHF. Hade en hel drös olika för diabetesen. Det var "direktverkande", förebyggande, ja till slut var frukosten fixad, den bestod av en näve tabletter. Efter 3 mån med ny kost var mina värden mer än bra, efter 4 mån hade jag bara EN kvar. Jag måste erkänna att jag slutade lite på vinst och förlust, fast med med sjukvårdens vetskap. Så när jag ätit den här kosten i 9 mån blev jag förklarad frisk diabetiker. Jag undrar om den känslan slår något annat. Är nu inne på andra året och mår som en prinsessa Att vikten inte rasar är totalt ovidkommande, min morot är all medicin som jag inte vill ha tillbaka, viktnedgång är helt klart en bonus.
 10. Själv har jag börjat få svårt att äta upp. Känner mig mätt efter första (nästan) tuggan. Från att ha varit en "slukare" tar det nu längre och längre tid att äta. Så det finns nog hopp för var och en, även dig
 11. Enligt vissa arbetskamrater kommer jag att vara död inom 5 år. Härlig framtidssyn, eller hur? Jag måste alltså sluta med denna vansinnigt dåliga "diet". Viktigt att notera i sammanhanget: För mig en kostomläggning, INTE diet, som började 14-15 maj 2011 Jag förklarar att jag 1. Aldrig mått så bra . 2. Har helt slutat med alla dessa piller som min diabetes 2 betydde. 3. Jag är av diabestessköterska och läkare förklarad som frisk diabetiker sedan 1 mars 2012. Absolut INGET biter på mina belackare, vilket betyder att jag blir, mot min vilja, ledsen, frustrerad och förb-d. Tappar stundom tron på mitt eget omdöme och börjar tro att det kommer att gå åt fanders inom en inte alltför lång tidsperiod. Vilket håll ska jag vända mig åt? Jag har nu bestämt mig! De tar ut sina egna tillkorta kommanden på mig och min kost. Eftersom de inte klarar att ta tag i sina egna liv och tänka självständigt gömmer de sig bakom en massa mediauttalanden OCH läkarvetenskap, med skygglappar, som mer ser till det ekonomiska än till människors förbättrade hälsa. Är doktorn rädd att bli utan jobb? 2013 ska bli mitt eget härliga år då jag inte ska bli ledsen, frusterad eller förb-d! GOD FORTSÄTTNING till alla som bryr sig om sitt eget välbefinnande!
×
×
 • Create New...