Jump to content

helnil0616

Medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Hisingen

helnil0616's Achievements

(2/7)

11

Reputation

 1. Tack för tipset. Vad räknas som en hög c-vitaminnivå? Jag tar tillskott på 900 mg/dag. Tycker det är svårt att hitta hur man leva för att undvika anfall. De råd jag hittar är - Ät fettsnåla måltider som ska vara små och ät ofta... typ. Jag fastar ju och äter sällan, gärna fet mat men kan ju så klart minska på portionerna. Tankarna snurrar. Sluta med fastan? Borde jag börja med frukost igen? Ska jag hitta några fler tillskott för gallan? Tar idag kolin vid varje måltid och massa andra tillskott under dagen. Har precis börjat med kollagen. Kanske är det inte heller bra? Är utmattad efter mitt 5:e gallstensanfall på 3 månader. Diklofenak som jag fick på recept hjälpte inte mycket. Efter 12 timmar släppte det. Berodde det på kokosgrädden, kollagentillskottet,osten, bönorna, grönkålen...???? Vad vågar jag äta idag?
 2. Jag känner igen mig i det du skriver med hetsätning och sockerberoende. Det är komplext och bara du kan veta vad det är som triggar dig. Jag har börjat om såå många gånger de senaste 10 åren.. Trots att jag mår perfekt och inte har sockersug när jag håller mig till det inom lchf som jag "tål" så trillar jag dit av olika anledningar. Man lurar sig själv med att plötsligt jo jag klara visst av att några mandlar tex.. Jag kämpar med att ha en familj som äter massa saker som jag inte kan äta eller se andra äta. Nu har jag varit strikt i 7 månader och kombinerat det med fasta. Har aldrig testat fasta innan och det har givit mig en helt otrolig viktminskning. Chockad av resultatet och lite ledsen att jag inte tagit till mig det tidigare. Nu känner jag att jag är nöjd men att det är lätt att bli beroende av viktminskningen också och svårt att sluta! Jag måste nu lära mig att äta mer utan att överäta. Det är så lätt att det blir allt eller inget. Långa vattenfastor hade jag inte provat på igen om jag var dig. Kanske behöver du och din kropp att du äter regelbundet och får i dig all näring från mat som inte triggar överätning under en lång tid framöver så den blir trygg. Fokusera på det och inte vikten. Kanske behöver du äta något varje dag för att inte triggas till överätning när du sedan ska börja äta igen. Har du provat att delta i möten för tex OA? Jag tror att om man har den problematiken så spelar det ingen roll vilken diet man väljer beroendet behöver hanteras.
 3. All förändring i kroppen syns inte på vågen. Har du testat att mäta dig istället? Du skriver inte hur länge du ätit LCHF denna omgången. Det kroppen ett tag att ställa om sig också. I och med att du tränar en del och har ätit så lite mat som det verkar så går kanske din kropp på sparlåga? Min tips är att du provar att fasta och ser om du kan få igång förbränningen. De dagar du äter mat så ät mer. När du kommit i fettdrift så kan du minska på fettet du äter om du har reserver att ta av på kroppen.
 4. Tack! Jag gilla Dr Berg och har nog sett alla om gallstenar nu men hittar inget om var gränserna för storleken på stenar går. Har sett tips om leverreningsmetoder men är skeptisk till att genomföra det. Jag ska till VC den 11 februari och får ställa min fråga där. Undrar också om stenarna kan komma att öka i storlek, även fast jag äter mycket fett och gallan används hela tiden? Jag äter strikt LCHF och fastar. Har inte ätit lågfett-kost på mer än 10 år så jag är förvånad att jag fick problem först efter min första "längre" fasta. Jag kan så klart haft dessa stenar i väldigt många år utan att märka av dem har jag förstått. Läser att man kan få gallstenar av snabb viktminskning men vad i själva viktminskningen som skulle vara orsaken till det hittar jag inte. Tänker att det kan ha att göra med att man ser detta i samband med fettsnål viktminskningsdiet? Jag har gått ner 45 kilo på 7 månader men har inte ätit fettsnålt utan LCHF/Keto kombinerat med fasta.
 5. Någon som har erfarenhet av gallsten? Jag har fått besked om att jag har ett 10-tal gallstenar varav den största är 5 mm. Läser på nätet att små stenar kan rensas ut av sig själv medan stora inte kan det. Hittar dock inga uppgifter på om 5 mm är en liten eller stor sten. Någon som har koll? Någon som har blivit av med gallstenar utan operation?
 6. Jag vet ju inte vad det beror på. Misstänker ju gallstensanfallen. Ett i nov och ett i dec. Aldrig haft det tidigare. I nov åkte jag in till akuten och då togs de provena, läkaren där trodde de höga levervärden berodde att jag fastat i 88 timmar. Han var positiv till fastan och sa att det bara var nyttigt om man kan tänka sig att avstå från mat ibland. (Han fastade själv ibland.) Men att det var viktigt att man tog det lugnt med maten när man börjar äta igen efter fastan. Jag har ju oftast ätit LCHF i mer än 10 år men med en massa återfall i sockerträsket, men det är så klart möjligt att jag haft gallstenar länge men inte märkt av dem. Utgår i från att jag har fettlever och hoppas att kunna avfetta levern med fastan. Jag får se vad UL visar. Jag har börjat dricka ett glas vatten med en msk ÄCV varje morgon. Tycker du att jag ska ha i citron också? Äter också flera äggulor varje dag för att få i mig kolin. Äter spenat och broccoli för nitrat och kalium. Länge sedan jag åt mjölksyrade grönsaker som jag tänker vore bra så det ska inhandlas.
 7. Nu är kaliumhalten normal igen! Samtliga levervärden har också förbättrats på 13 dagar. Ref värde jan feb nov dec 11-jan Kalium 3,5 - 4,4 4,0 4,6 3,0 4,4 Natrium 137 - 145 141 144 ALP 0,7 - 1,9 3,6 3,3 2,3 ASAT 0,25 - 0,60 0,4 3,9 4,3 0,47 ALAT 0,15 - 0,75 0,78 2,6 16,0 1,3 Jag kommer att se till att få i mig kalium framöver. Känner mig piggare än på länge. Många av symptomen på lågt kalium trodde jag ev berodde övergångsbesvär. Min läkare ansåg att jag var deprimerad och skrev ut antidepressivmedicin till mig fast jag sa att jag inte var intresserad av det i första taget iaf. Nu får jag se vad jag får för svar på leverultraljudet.
 8. Tack till er som kommenterat mitt inlägg! Har missat att gå in här på ett tag. Hittade att rek dagligt intag av kalium var 3,1 men är ju mer för mig iom brist. Jag har nu i 12 dagar tryckt i mig massor av avokado, broccoli, spenat och druckit osötat kokosvatten och vatten med Seltin, urk. Har försökt att komma över 4 g kalium/dag. Så här såg mina värden ut. Var på VC i går igen och tog nya blodprover och hoppas få svar på dem senare i dag. Ref värde jan feb nov dec Kalium 3,5 - 4,4 4,0 4,6 3,0 Natrium 137 - 145 141 144 ALP 0,7 - 1,9 3,6 3,3 ASAT 0,25 - 0,60 0,4 3,9 4,3 ALAT 0,15 - 0,75 0,78 2,6 16,0 Har fått kallelse för ultraljud på levern men först om 2 veckor. Känns inte kul med all denna väntan. Läkaren blev förfärad över att jag åt mer än 4 tillskott Men egentligen är väl min oro över vad som orsakat den stora ökningen av ALAT på 6 veckor. Jag hade gallstensanfall på annandag jul antagligen av att jag ätit mycket mat (även om det var lchf) och att jag åt massa nötter för första gången på 6 mån. Vågar därför inte äta nötter på et tag även om de innehåller mycket mineraler. Jag har minskat 40 kg i vikt på 6 månader och snabb viktminskning kan orsaka gallsten har jag nu läst mig till. Jag har kört strikt lchf och periodisk fasta. Jag tänker att fastan har orsakat kaliumbristen då jag slarvat med att tillsätta extra salt i flera månader och inte ätit så mycket grönsaker, så min kost har verkligen varit låg i kalium. Jag hade ju hoppats att mina levervärden skulle förbättrats på dessa 6 mån. Jag hade enligt mig själv alla symptom på metabolt syndrom 30 juni när jag startade om med LCHF. Fetma, BMI var 38,2. Högt blodtryck som jag medicinerade mot. Högt blodsocker 6,3. Insulinresistens och troligen fettlever, NAFLD. Det som förbättrats var mitt blodsocker som nu var 4,8, BMI är 23,9 och jag tar inte längre några blodtrycksmediciner. Dock hade mitt blodtryck gått upp och var något högt i december vilket jag nu kopplar till lågt kalium.
 9. Jag har precis fått provsvar som visar att jag har för låg halt av kalium. Hittar att det finns mycket av det i Seltin-salt och att jag i så fall behöver få i mig minst 10 g per dag för dagdosen 2000 mg. Men nu har jag ju redan en brist så jag kanske behöver ta mer? Någon som har tips på något annat jag kan äta? Får inte ta några kosttillskott för min läkare just nu för mina levervärden var inte heller bra, så jag måste få i mig kalium via kosten. Läkaren sa att bananer är bra men jag äter inte frukt och det verkar ju inte innehålla så mycket ändå.
×
×
 • Create New...