Jump to content

AnnikaE

Medlem
 • Posts

  200
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by AnnikaE

 1. Härlig läsning! Hälsan är ju A och O. Jag håller inte koll på kolisarna heller nu. Har lärt mig vad som funkar för mig. Jag har ju egentligen aldrig varit en typisk "lchf-are" utan kört min egen variant. Jag äter både frukt (ofta 1 per dag) och baljväxter (ett par ggr i veckan) och har havremjölk i kaffet (är väl som att svära i kyrkan ). Vissa arbetsdagar blir det dock mest ägglatte till frukost och ostomelett med bea eller fet dressing till lunch och middag. Snabbt och intelligensbefriat, gjort i en handvändning.
 2. Hejsan hoppsan allihop! Long time no see! [emoji2] Här kommer en uppdatering: Fick problem med hälsan och kunde inte motionera. Började jobba på ett ställe där man gjorde baguetter och pastasallader, och så blev det lite provsmakning och lite till och vips pekade vågen uppåt... [emoji849] I två års tid låg jag strax över tresiffrigt och gjorde tafatta försök att komma upp på banan igen. Hälsotjorvet är väck tack och lov och förra året började jag med lite löpning. Sen ett par månader tillbaka så är motivationen här igen. Vem sa att en livskris bara måste vara negativ? [emoji6] Jag är mer på banan nu än jag nånsin varit innan, vikten är nere på 92kg och förra veckan slog jag nytt rekord i löpningen: 13km! [emoji109] Löpning har blivit min drog! Det trodde jag inte när jag vägde 186kg och fick ta i för att ta mig ur sängen på mornarna! [emoji2] Nån operation för att få bort fladdret har det inte blivit än. Sköt den på framtiden när hälsoproblemen började. Men det står rätt högt på önskelistan nu. Ha det gott allihop! /Annika p.s har även annat jobb sen 2 år tillbaka så inga kolhydrater som frestar. [emoji6] Skickat från min iPhone med Tapatalk
 3. Jag är 40+ , har tyvärr genomgått en gastric bypass (mitt livs sämsta beslut), men hittade tack och lov lågkolhydratkosten och gick ner 66kg på lite drygt ett år. Så visst finns det hopp för dig med! ♥
 4. Jag vägde 149kg när jag började med lågkolhydratkost. Satte 78kg som slutmål, då skulle jag hamna inom normalt bmi. Men när jag var nere på 86kg så kände jag mig klar. Var nöjd med utseende och klädstorlek. Sen gick jag ner 3kg till utan att jag ens försökte och ville verkligen inte gå ner mer då jag nästan såg sjuk ut. I höstas blev det lite för mycket kolisar och på tre månader gick jag upp 8kg. Brallorna satt lite tajtare men jag var nöjd med utseendet ändå. Dock ville jag inte att det skulle sväva iväg åt fel håll så jag striktade upp kosten 1 januari och har nu gått ner hälften av de kilon jag gick upp. För mig var det siffrorna på vågen som gav mig motivationen. Utan ett tydligt mål hade jag aldrig kunnat fixa det. Men vi är alla olika. Lycka till!
 5. Jag kan inte heller ta hög dos MKJ, då mår jag sämre. 800-1500IE håller jag mig till.
 6. Jag gör en större sats äggmjölk och häller upp i små flaskor. Perfekt att ha i kylen och att ta med en flaska till jobbet/skolan till kaffepausen.
 7. Du har bra tänk Emmi, detta fixar du!
 8. Jag hade kämpat mot övervikt i hela mitt vuxna liv och till och med genomgått en gastric bypass utan att lyckas i längden. Lågkolhydratkost och promenader fick mig att tappa 66kg på lite drygt ett år. Och nu har jag hållit vikten i 9 månader utan problem. Så glad att äntligen ha hittat nåt som funkar!
 9. Tack för svar! Rena snårskogen att hålla reda på allt...
 10. Vilka livsmedel innehåller mycket omega6? Mandel vet jag, är det samma med alla nötter/frön? Andra livsmedwl man ska vara försiktig med pga omega6-halten?
 11. Min man gör en gudomlig arabisk lammgryta med massor av kryddor! Lammkött är min absoluta favorit!
 12. 45-årig 11-barnsmamma, 177cm lång. Började februari 2012 med liberal LCHF och promenader, och hade efter drygt ett år gått från 149 till 83kg. Gick ner ganska konstant. Hade 2 platåer som varade ca 3 veckor vardera, annars flöt det som på.
 13. Jag har också skrivit ett inlägg om detta med max antal gilla... Så typiskt tråkigt svenskt! Mer gilla till folket! Bort med maxgränsen!
 14. Välkommen hit, Jensen! Grattis till minus 16kg. Härligt! Jag hade ett bmi på 58 som mest och nu ligger det på 26,5. Det där med att försöka äta bort jobbiga känslor känner jag väldigt väl igen. Du är absolut inne på rätt väg med lågkolhydratkost. Beteendet tar tid att förändra, så känn ingen stress. Keep up the good work!
 15. När jag ville börja om med p-spruta efter sista barnet så avrådde barnmorskan mig för de har upptäckt att lång tids användning av p-spruta bidrar till benskörhet... Så det bidde hormonspiral istället som ger lägre dos och verkar lokalt. Men man har ju sina funderingar om ev. biverkningar...
 16. 1 ägg, 20g kokosolja, 20g smör, 2dl kaffe, lite kanel. Mixa och njut.
 17. Jag har haft det problemet ett bra tag. Men nu är jag i mål sen ett halvår tillbaka. Har fortfarande inte fått ihop en komplett garderob... Dock har jag fått ärva en del snygga tröjor av mina vuxna döttrar. Känns rätt overkligt. För typ 2 år sen skulle alla barnen kunnat åka på tältsemester i en av mina tröjor. :-D
 18. Jag har stannat på 26,5 och är nöjd med det. Låg på 58 som mest och ca 49 när jag började med lågkolhydratkost. De överflödiga kilona jag har nu består mestadels av löst skinn.
 19. Jag som har fått hålla ordentlig koll för att inte gå upp i vikt sen i våras, har nu pang bom gått ner 3 kg utan minsta försök. Jag vill INTE gå ner mer. Jag äter ju ändå en hel del kolhydrater numer (det jag äter nu är nog mer kolhydratsreducerad kost än LCHF)...
 20. Många kramar från mig! Hoppas det löser sig med ekonomin inom kort!
 21. Nu är jag nere på 83kg utan att ens ha försökt. Min kropp vet väl var den vill vara antar jag. =) Mer än så vill jag nog inte gå ner. Vill inte kunna spela xylofon på revbenen... Har tid hos plastikkirurgen i september. Håller tummarna för att jag ska bli godkänd för att få operera bort maghänget i alla fall.
 22. AnnikaE

  Rosenrot

  Jag testade rosenrot för många år sen och tyckte att den gav bra resultat. Så absolut värt att testa. Efter min gastric bypass funkade den tyvärr inte lika bra på mig...
×
×
 • Create New...