Jump to content

Kristin Hovensjö

Medlem
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kristin Hovensjö

 1. Ja så skönt kört nu i några veckor
 2. Känns att när jag kör med lchf och 16:8 får jag inte längre bloddippar längre och har inte heller så stort su efter socker.
 3. Lite sött smakar det. Svårt att dricka svart kaffe tycker inte om smaken.
 4. Kan jag ha kokosdryck i kaffet? Det är 0.9 gram kolhydrater och 0.2 sockerarter i den.
 5. Vad säger ni om bakverk på Mandelmjöl och stevia? Att göra detta på helgen istället för vit socker och mjöl.  Även äta bär med vispad Grädde, nötter och mörk choklad på helgen? Måste ha något gott på helgen annars blir jag tokig. 

 6. Jag tycker lchf och 16:8 funkar bra ihop. Känner att jag är i ketos. Men nu känner jag på mina jeans sitter tightare än förut åt kost med mycket kolhydrater i. Jag funderar på om jag ska gå över till kolhydrater igen eller fortsätta med lchf? Nu har jag valt mer liberal lchf och fuskat en del plus haft precis mens. Är det bättre med strikt lchf? Har inte vägt mig gör nästa vecka. Mäta midjan då också. Vad gör jag fel med lchf om känns gått upp i vikt? Vill inte fortsätta upp i vikt vill gå ner i vikt. Känns inte som vattnet i kroppen försvunnit ännu står som det ska göra på mig. Vill att atrosen försvinner plus minska i vikt. Har skaffat kollagen för atrosen så det ska bli bra på sikt.
 7. Vad säger ni om bakverk på Mandelmjöl och stevia? Att göra detta på helgen istället för vit socker och mjöl. 

 8. Kan jag på lördagar fuska med lchf med bär med grädde, choklad och nötter?
 9. Hur ska jag göra gäller lchf och vägning? Strunta i det och mäta mig istället eller både väga och mäta mig i gång I veckan.
 10. Jag börjat med 16:8 igår var jag ganska trött men idag ganska pigg. Varför är jag trött och vissa dagar jättepigg med 16:8? Kan det beror på om jag sovit mycket tidigare på dagen/ eftermiddagen.
 11. Jag kör middag innan 18. 20-12 fastar jag för 16:8.
 12. Jag tänkt äta 3 mål. Tränar ibland sent men jobbar inte sent. Tar medicin fastar mellan 18-21 med den då kan inte äta. Därför sen middag.
 13. Jag tänkte börja med lchf på måndag bra för atros och kroppen. Tänker köra lchf tillsammans med 16:8. För annat äter jag väldigt mycket och dåligt sent på kvällen. Jag hade bra värden och blodtryck senaste var på läkarbesök. Orolig att det dåliga kolesterol och mina bra värden bli sämre med lchf. Sedan är jag orolig inte ska gå ner i vikt med lchf eller stå stilla med vikten med lchf. Fast vikten komma i andra hand först må bra kroppsligt för min egna skull. Vet att man kan gå upp med lchf Sedan ner med den. Kanske bättre mäta med måttband i midjan än väga sig. Eller köra båda varje onsdag när jag inte har mens. Jag hoppas mitt sockerberoende försvinner och bli bättre med lchf. Kommer sova bättre och få bättre hud med lchf.
 14. Just nu kör jag promenader och styrketräning hemma.  Men kommer sedan komma igång med tuffare kondition träning hur funkar det med 16:8? Hur ska jag tänka med träning och kost efter träning? Måste äta efter träning för återhämtning. 

 15. Ok då vet man kan inte köpa detta färdigt? I ugn kanske då ja. Vattenkokare omöjligt ja.
 16. Kört både 5:2 & 16:8 så van vara ute mat längre tid. Ok tack för tipset kolla upp det.
 17. Kan man göra detta med vattenkokare eller i ugnen? Gör inget på själva spisen helst. Tack för tipset
 18. Det bara jag som bor i mitt hushåll. Riset inget problem finns kvar och även det inte öppnade knäckebrödet. Kan flytta på det som är kolhydrater, ris och socker m.m. som jag inte har så mycket av hemma ändå. Ja jag vet att jag klarar av kolhydrater om de finns nära ändå om inte gott bröd. Så det får jag inte köpa. Ska kolla kostdoktorns nybörjareguide.
 19. Börja med 16:8/ 14:10 idag. Börja med lchf på måndag måste handla lite för det. Måste äta upp kolhydratrik mat jag har hemma. Vill inte slänga mat.
 20. Tack för hjälpen!!! Då kör jag inte på 17 dagars dieten, utan istället lchf och 16:8. Om atrosen går bort eller inte så beror det på ja. Bra att lchf är en anti inflammatorisk kost om inte lederna har redan blivit för dåliga.
 21. Bestämt mig börja med lchf igen på måndag.

  Ska köra 5:2 eller 16:8 tillsammans med lchf. Jag tycker klarar 5:2 bara 2 dagar i veckan.  Mår bättre av det.  Men vilken av 5:2 eller 16:8 mest effekt om man ska gå ner mycket I vikt?  Har kört båda metoderna sedan tidigare så vet hur de båda funkar. 

 22. Vad tycker ni om 17 dagars dieten? Någon tanke om den? Bättre köra lchf direkt för få bort atrosen?
 23. Jag har länge fastat och också kört med 800 kcal. Men jag tycker inte funkat så gått över äta kolhydraterna när slutat med det. Behöver bli av med min artros. Har även läst medelhavskost bra men kolhydrater inte bra. Kan man kombinera medelhavskost och lchf utan kolhydrater? Undrar över hur lchf och 5:2 fungerar ihop? Vill inte ha några dåliga värden på grund av lchf. Undrar om detta något för mig? Vill inte gå upp i vikt av lchf. Sedan när jag slutar med lchf eller fuskar vid min mens vill jag inte gå upp så mycket. Blir svullen då kan jag acceptera. Har typ 20 kg övervikt måste gå ner det för min hälsa men känns inte som händer något. 171 cm till det väger jag 87-90 kg. Äter väldigt hälsosamt redan. Äter mycket vegetariskt, fisk och kyckling. Bara ibland rött kött. Vill gärna orka mera kroppsligt osv.
 24. Då fortsätter jag med Lchf. Väldigt försiktig med kolhydraterna mår så bättre utan dem. Ska satsa på hälsan i första hand och sedan kommer vikten som en bonus i andra hand. Ja smärta kommer finnas kvar fast blir lättare. Jag ska inte stirra mig bind på vågen slutat väga mig. Mäter midjemåttet, känner på kläder och hur jag mår. Se till helheten bra.
 25. Jag har precis börjat med Lchf. Jag har en kompis som kört lchf tidigare men slutat med det och gått över till att äta kolhydrater. Hon gått ner 5 kg med det. Känns inte gått ner med Lchf ännu men kört så kört tid. Känner att jag orkar mer, har mer energi, sover bättre & lite bättre hud. Atroser känns lite bättre om jag har tejpat knä. Nu funderar jag ska gå över äta kolhydrater igen, fast mår så bra på LCHF. För att kolhydraterna ger snabbare viktnedgång. Fast jag vet egentligen handlar om långsam viktnergång. Är bättre viktnedgången tar långsamt och jag mår bra än går fort?
×
×
 • Create New...