Gå till innehåll

HWH

Medlem
 • Innehållsantal

  31
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

12 Neutral

Om HWH

 • Rank

 1. Här ligger Impectakatalogen 2013 i toafönstret, börjar bli ganska många vikta sidor med "måste ha" fröer.
 2. Nej det blir inga vitlökar alls av dem, men det gröna är ju gudagott så varför vänta? Nallar man bara lite så går det, men jag brukar klippa av allt. Ibland kommer det fler omgångar, tror det beror lite på var de är i växtfas när jag klipper.
 3. Absolut jag har själv blivit en mycket mer medveten konsument efter lchf-tänket kom in i mitt huvud.
 4. Det är här jag inte håller med. Bara för att det är optimalt för människan betyder inte att det är optimalt för andra varelser eller planeten. Vi kanske först ska lista ut vad som är miljömässigt och etiskt hållbart för människan att äta och rätta oss efter det. Som någon så vettigt sa: om insekterna dör ut skulle naturen gå under på 50 år. Om människan dog ut skulle naturen frodas på 50 år. Jag tror att det går fint att kombinera, men eftersom vi har det klimatet vi har så är det svårt att inte äta lagringsbara stapelvaror om man vill äta närproducerat. Kor kan inte gå ute på vinter
 5. Ja jag orkar läsa, tack för att du orkar skriva
 6. Jag köpte en billig lysrörsarmatur med 2 rör på jula och så vanliga lysrör. Det har fungerat helt kanon i flera år. Växthus köper man så stort och dyrt man har råd och plats med. Själv drömmer jag om ett T-format växthus i cederträ på stomme av rött tegel. http://www.willabgarden.se/fullpost.asp?AvdID=1388&ArtID=42570&page=1 Men då måste jag flytta till en större och mindre kuperad tomt. Den jag har nu funderar bättre till terassodling.
 7. Nu har inte jag läst just den här studien om den är helt ny. Men ofta handlar det ju om att leva längre och att effekten av måttlig övervikt är störst över 65. Det är inget nytt utan något man vetat i många år. En stor del av förklaringen ligger i att 1 blir man allvarligt sjuk så blir man ofta mager och 2 en ovanligt stor andel av smala äldre är/har varit rökare. Att man som äldre faller i näringsstatus är aldrig bra och gör en skörare på alla sätt och det i sig själv påverkar livslängden. Tänk bara på den äldre helt tunna damen som ramlar och bryter halva kroppen, hon har inte mycket at
 8. Grönkålen för att de kära rådjuren inte ska plundra dem. Vitlöken för att jag då kan äta skotten hela vintern. Men ja, jag bor rätt kallt och surt
 9. Det var inte här jag läste det med SVD skrev om det i september. http://www.svd.se/mat-och-vin/matkultur/sluta-elda-med-hons_7481654.svd Tydligen bättre lönsamhet att göra fjärrvärme av dem.
 10. Det var inte här jag läste det, men SVD har skrivit om det i september http://www.svd.se/mat-och-vin/matkultur/sluta-elda-med-hons_7481654.svd
 11. Det finns massa att läsa om d-vitamin och det blir väl bättre och bättre dokumenterat. Som snitt på det kroppen producerar på en dag i full sol verkar vara runt 10 000E. Ubåtsmilitärer i USA (utan något solljus alls, dvs som oss på vintern) får 2000IE i tjänst. Allt under 30-40 000 verkar säkert även vid långtidsbruk.
 12. Exakt min reaktion också. Desto viktigare att ta ett uppföljningsprov för att se att du inte har tagit någon "skada" Normalrekommendationen har nyligen ökats till 800IE om man ska ta tillskott. Jag tror 400IE tabletter är på väg ut helt om jag läser reklamen från tillverkarna rätt.
 13. Enklast möjliga svar: Det handlar ju om att få ner ett onormalt högt kolesterol, inte att totalt utesluta det.
 14. Jag gillar inte bastanta frukostar, men avokado med nån röra fungerar ofta rätt bra.
 15. Så sant om slakterierna. Men just det här med hönorna gav mig en tankeställare. Vi lchfare äter ju mycket ägg, jag äter mycket mer ägg än tidigare. Och om hönorna bara används som äggmaskiner och sedan eldas upp blir jag illamående hur ekologiska äggen än må vara. Att elda upp prima fågelkött känns ju helt befängt. Bara för att vi människor ska ha kycklingfilé. Nu köper jag alltid bara hel kyckling och om jag mot förmodan ser någon höna i en frysdisk ska den banne med få följa med hem. Kommer ihåg höns i currysås från skolan som något gott.
×
×
 • Skapa nytt...