Jump to content

MikaelP

Medlem
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MikaelP's Achievements

(2/7)

12

Reputation

 1. Haha, joo, definitivt blir det lite härlig bacondoft. Men mindre än när det steks. Fetaost provar jag igen som bäst. Ska testa med lite oliver. Tack för tipset. Det där med att äta igen. Jag hade krypit upp till 75kg i början av tråden, därav magen. Jag kör redan period fasta genom att äta lunch, och sen dricka ett antal koppar te med grädde och kokosfett resten av dagen. Men efter studier om fastande på kostdoktorn gjorde jag förra veckoslutet beslutet att jag skippade totalt att äta lördagen. Lite motigt var det, svårt att va i köket när andra äter, men annars gick det riktigt bra. Och oj, vet ni, vad söndagens lunch väckte starka känslor om hur gott det skulle va... Men mätte vikten på söndag morgon och det var ganska jämnt 70 kg igen. Som 176cm lång, vill jag egentligen inte sänka det ytterligare.
 2. Provade en gång med smetana, men den var inte direkt god... Kanske majonnäs... Men, säg, fettmängden i min kostbevakning är väl inte problemet direkt, så vet inte om det är vettigt det. Så, bacon tillbaka i salladen då? Den går att värma i mikrovågsugn, vilket är ett krav då jag äter samma sallad 5 dagar om veckan på kontoret. Fisk o kött passar inte så bra ihop.. Så det borde vara endera... Smakfullaste baconen förstås som jag hittar i Prisma... Köttbiffar eller liknande är lite knepigt, tappar delvis smaken om man inte äter den genast, så till jobbet...
 3. Nej, Godiset har jag dimppat bort på sistone. Tränar inte mycket alls, rent ut sagt.
 4. Tja, vill inte precis debattera det här, vilket är bättre. Men frun vill följa det finska näringstriangeln, som siktar på mindre mängd rött kött o mer fisk t.ex... Säg, vilka fullfeta produkter skulle du lägga i en sallad?
 5. Vissa ingredienser gör susen här. Gröna peston, Creme Fraichen (av rätt sort!)... Prova själv den här produkten, https://www.arla.fi/tuotteet/arla-lempi/creme-fraiche-28-pct-laktoositon-200g-466972/. Den är himmelsk med sallad. Utan den skulle jag nog inte kunna köra det här smakbasis... Tyvärr är länken på finska. Verkar svårt att snabbt googla fram en svensk sida om det.
 6. Men sen till originala problemet: Jag äter uppenbarligen rätt, men fuskandet mot kvällen måste sluta. Eller nappande av gott här som där som bjuds (kontoret, spelklubben eller andra platser). Det får magen att växa. Jag äter ganska långt ifrån strikt keto gräns (20g), men mild sådan är ganska nära (50g), med 40g sisådär, så äter jag lite godis på sidan är det ganska naturligt att jag glider ut ur ketosis...
 7. Absolut får du! Ursäkta för sent svar. Smak, främst. Har lärt mig bort med åren från köttbaserat. Visst äter jag det då och då, har inget direkt emot, men far jag till en traditionell lunchrestaurang så är sanningen den att oftast gillar jag mer en självkomponerad sallad än en mos o köttbullar eller schnitzel med sås. Frun är ganska långt på samma linje, minska rött kött, mer broiler och fisk, utav hälsomässiga skäl. Rent ut sagt är min nuvarande kost med alla speciella ostar och gravad lax nog dyrare än traditionell (ekonomisk) köttbaserad kost är.
 8. Hej, Mätte med elektronisk våg vad i gram jag äter, sisådär, per måltid. Tillräckligt protein verkar jag äta nu nog. Analys: Mindre mängd paprika, mer ost speciellt parmesan för rik proteinmängd. Lite ökat laxmängden också. Visade sig att nötmängden är kanske nog i överkant, men det är svårt att reglera. Häller ofta rakt ur påsarna i tallriken eller matlådan. Kunde kanske utveckla att använda ett 0,5 decilitermått och mäta riktigt så jag inte sätter för mycket...
 9. Ja, eko vispgrädde från Finland.
 10. Liten intressant notis: Glömmer jag att ta till jobbet en burk 2,5dl grädde, så känner jag mig definitivt svagare och mera skakis mot slutet av dagen än vanligtvis.
 11. Kanske. Hur borde jag ändra för att få det till en bättre balans, är i så fall den rätta frågan.
 12. Provat avokado, en hel sån är helt enkelt för mycket. Och i kostbevakningen ger den ynka 2g protein... Fisk igen blir fort ganska dyrt i större mängd, typ halvt 100g paket om dagen. Däremot 3 ägg skulle fixa det ganska grymt. Men att koka ägg på jobbet... Mjaa. Sen 3 ägg om dagen, mmh, orkar man med det? Funderar på att kanske istället fixa till sådana här... https://chocolatecoveredkatie.com/keto-protein-bars/ Och sen fortsätta köra med min Multivita för att säkra mineralbehovet.
 13. Ja, mailade dem om support till att mata in detta i gram. https://www.mathem.se/varor/chokladkaka-mork/chokladkaka-dark-86--100g-marabou Min lösning till relativt ketovänlig choklad... Men nu när jag ser på kolhydrat vs fiber, så är den kanske inte heller så bra. Vad vore bättre, undrar jag...
 14. Vill understryka. Jag mår inte direkt dåligt. Går på långa tider utan att vara hungrig. Har haft små problem med svampväxt i mungiporna, men det hade min pappa också i tiderna så jag tänkte att det kom med åldern och inte növändigtvis med kosten. Frun bara påpekade det där med min mage som växt igen. Däremot när jag i ett skede fixade min egen glass och åt det i lite större mängder, fick jag nog problem med mycket lös mage, men när jag skippat det så blev det ganska balanserat och bra sedan.
 15. Mmm, okej, kan minska olivolja, men totalt släppa den, njae, salladen känns ganska torr då de gånger jag halvt ätit upp den och sedan märkt att det fattades. Jag käkar nog ganska regelbundet dagligen en Multivita tablett.
×
×
 • Create New...