Jump to content

MagnusH

Medlem
 • Posts

  440
 • Joined

 • Last visited

About MagnusH

 • Birthday 01/18/1946

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Berlin

Recent Profile Visitors

737 profile views

MagnusH's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

398

Reputation

 1. Jag har läst någonstans att när kokt potatis får kallna blir det mesta av stärkelsen resistent. Om det stämmer skulle jag ju som diabetiker kunna äta kall potatissallad. Någon som vet?
 2. I äldreomsorgen i den kommun jag tidigare jobbat i, Skövde, berikades mat för äldre med extra grädde och smör just för att de inte skulle bli undernärda. De sas nämligen att äldre hade svaarare att tillgodogöra näring och behövde därför extra fett.
 3. Enligt publikationen "Nutrional Screening of Older Adults" fraan Uppsala Universitetet, författare Lisa Söderström blir äldre undernärda om de ersätter en stor del av kolhydraterna med mättat och enkelomättat fett. Blir dom undernärda eller normalviktiga? http://uu.diva-portal.org/smash/record.jsf?aq2=[[]]&c=17&af=[]&searchType=LIST_COMING&query=&language=sv&pid=diva2%3A876410&aq=[[]]&sf=all&aqe=[]&sortOrder=author_sort_asc&onlyFullText=false&noOfRows=50&dswid=-8312 Vad ska man tro om detta?
 4. Det verkar som om kokt kött är bättre än andra tillagningssätt
 5. Vatten med lite vinäger dracks som läskedryck av romerska soldater. Det heter posca på latin. I bibeln står det har jag för mig att när Jesus på korset sa att han var törstig så gav dom honom ättika att dricka. Men i den latinska bibeln, versio vulgata, står det att dom gav honom posca; ättika är alltså en felöversättning.
 6. Jag måste en mugg med jättestarkt kaffe på morronen, annars orkar jag inte komma igång. Utan STARKT kaffe på morronen får jag också med avföringen, dvs det blir ingen, och jag måste slutligen, utan avföring i flera dar, ta stolpiller.
 7. Enligt Fineli.fi innehåller en lättöl (<2,8% alkohol) 1 gr kolhydrat per 100 gr öl, alltså per dl.
 8. Så hallonbåtar är ute, nu är det pepparkakor som gäller som bantningasmedel.
 9. Min upplevelse är att man inte tänker tillräckligt kritiskt i fråga om näringslära. Tyvärr har man inte kommit så långt i näringslära. Därför är utbildningen inte relevant. Tyvärr tycks många läkare och dietister inte förstå det. Om vi jämför på 1600-talet hade läkarvetenskapen inte kommit så långt som nu. Men läkarna hade utbildats på universitet och trodde att dom kunde det mesta. Dom trodde att de flesta sjukdomar botades med huvudsakligen tre åtgärder: åderlåtning, lavemang och kräkmedel. En sådan läkare hade den senaste, vetenskapliga utbildning som då stod tillbuds. Men idag anser vi att den kunskapen var värdelös. Tyvärr tror jag att det är samma sak med nutidens utbildning i näringslära. åderlåtning, lavemang och kräkmedel gjorde ofta patienten sjukare i stället för bättre. Precis som med de kostråd diabetiker får av dietister och de flesta läkare.
 10. Jag och många andra diabetiker har varit utsatta för läkare och dietister med den traditionella utbildningen.
 11. Tyvärr har dom fått en felaktig utbildning i näringslära.
 12. Det är tråkigt att en myndighet utfärdar råd om vad vi ska äta utan att ha tillräcklig kunskap. Ämnesomsättningen är betydligt mer komplicerad än vad SLV tycks förstå. Detsamma gäller klimatet och växthusgaser. Jag är rädd för att vi vad gäller koldioxid och klimatförändring kan stå inför samma situation som när Ancel Key fick oss att tro att mättat fett och kolesterol.var farligt. Sambandet mellan koldioxid och eventuell klimatförändring är minst lika komplicerat som vår ämnesomsättning.
 13. och som tror att man får diabetes 2 genom att äta för mycket fett, när det istället är för mycket socker och andra kolhydrater som ger diabetes 2.
 14. Om diabetessköterskor och diabetesläkare hävdar att man som sockersjuk kan fortsätta att äta socker och andra kolhydrater, så borde man döpa om dem till sockersköterska respektive sockerläkare.
 15. Fungerar det att panera i kokosmjöl? Göra wienerschnitzel panerad i kokosmjöl, ägg och mald hasselnöt? Någon som prövat?
×
×
 • Create New...