Gå till innehåll

MagnusH

Medlem
 • Innehållsantal

  440
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

398 Enastående

Om MagnusH

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1946-01-18

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Berlin

Senaste besökare till profilen

639 profilvisningar
 1. Jag har läst någonstans att när kokt potatis får kallna blir det mesta av stärkelsen resistent. Om det stämmer skulle jag ju som diabetiker kunna äta kall potatissallad. Någon som vet?
 2. I äldreomsorgen i den kommun jag tidigare jobbat i, Skövde, berikades mat för äldre med extra grädde och smör just för att de inte skulle bli undernärda. De sas nämligen att äldre hade svaarare att tillgodogöra näring och behövde därför extra fett.
 3. Enligt publikationen "Nutrional Screening of Older Adults" fraan Uppsala Universitetet, författare Lisa Söderström blir äldre undernärda om de ersätter en stor del av kolhydraterna med mättat och enkelomättat fett. Blir dom undernärda eller normalviktiga? http://uu.diva-portal.org/smash/record.jsf?aq2=[[]]&c=17&af=[]&searchType=LIST_COMING&query=&language=sv&pid=diva2%3A876410&aq=[[]]&sf=all&aqe=[]&sortOrder=author_sort_asc&onlyFullText=false&noOfRows=50&dswid=-8312 Vad ska man tro om detta?
 4. Det verkar som om kokt kött är bättre än andra tillagningssätt
 5. Vatten med lite vinäger dracks som läskedryck av romerska soldater. Det heter posca på latin. I bibeln står det har jag för mig att när Jesus på korset sa att han var törstig så gav dom honom ättika att dricka. Men i den latinska bibeln, versio vulgata, står det att dom gav honom posca; ättika är alltså en felöversättning.
 6. Jag måste en mugg med jättestarkt kaffe på morronen, annars orkar jag inte komma igång. Utan STARKT kaffe på morronen får jag också med avföringen, dvs det blir ingen, och jag måste slutligen, utan avföring i flera dar, ta stolpiller.
 7. Det är väl inte miljöpartiet som håller i detta? För då blir det väl bara veganpropaganda.
 8. En del hundar som fanns i mitt föräldrahem åt gräs ibland. Men dom kräktes upp det efteråt, så dom tålde det tydligen inte.
 9. Majsstärkelse är olämpligt, den innehåller visserligen mycket resistent stärkelse men också mycket blodsockerhöjande stärkelse. Potatisstärkelse innehåller mycket resistent stärkelse och endast en obetydlig mängd blodsockerhöjande stärkelse.
 10. Det blir dödsstraff på at fisa ut koldioxiod
 11. Magert kött var nog inget människan eftersträvade på den här tiden även om dom ofta fick nöja sig med det. Men man åt fet märg, fet hjärna och feta inälvor och blod. Så deras kost var nog fetare än vad dagens paleodietmänniskor tycks äta. Om man inte vill äta märg, hjärna, inälvor kan man väl ersätta det med mejeriprodukter som också är animaliskt, mättat fett?
 12. http://www.giftinformation.se/vaxtregister/ronn/
 13. Tony Edwards är skeptisk till kaloriprincipen (kalorier in, kalorier ut), han anser att den är alltför förenklad. Tror du inte att människan kommit i kontakt med alkohol sedan mycket lång tid tillbaka? I form av övermogen, jäst frukt? Men jag tolkar det du skriver som att du ändå delar Tony Edwards uppfattning att alkohol inte medför att man går upp i vikt. Rätt eller fel? Fast jag skulle inte kalla alkohol ett livsmedel.
 14. Fast det vore ju naturligt om kroppen gjorde sig av med alkoholen genom urinen. Kroppen uppfattar ju alkoholen som ett gift. Det skulle förklara varför de 21 studierna tydde på att kalorier i alkohol inte påverkade kroppsvikten. I så fall är ju alkohol inte en macronutrient heller.
 15. Vad tror du om att alkoholen inkl sina kalorier går ut med urinen? Det finns ju mätbar alkohol i urinen när man druckit.
×
×
 • Skapa nytt...