Jump to content

MagnusH

Medlem
 • Posts

  440
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MagnusH

 1. Jag har läst någonstans att när kokt potatis får kallna blir det mesta av stärkelsen resistent. Om det stämmer skulle jag ju som diabetiker kunna äta kall potatissallad. Någon som vet?
 2. I äldreomsorgen i den kommun jag tidigare jobbat i, Skövde, berikades mat för äldre med extra grädde och smör just för att de inte skulle bli undernärda. De sas nämligen att äldre hade svaarare att tillgodogöra näring och behövde därför extra fett.
 3. Enligt publikationen "Nutrional Screening of Older Adults" fraan Uppsala Universitetet, författare Lisa Söderström blir äldre undernärda om de ersätter en stor del av kolhydraterna med mättat och enkelomättat fett. Blir dom undernärda eller normalviktiga? http://uu.diva-portal.org/smash/record.jsf?aq2=[[]]&c=17&af=[]&searchType=LIST_COMING&query=&language=sv&pid=diva2%3A876410&aq=[[]]&sf=all&aqe=[]&sortOrder=author_sort_asc&onlyFullText=false&noOfRows=50&dswid=-8312 Vad ska man tro om detta?
 4. Det verkar som om kokt kött är bättre än andra tillagningssätt
 5. Vatten med lite vinäger dracks som läskedryck av romerska soldater. Det heter posca på latin. I bibeln står det har jag för mig att när Jesus på korset sa att han var törstig så gav dom honom ättika att dricka. Men i den latinska bibeln, versio vulgata, står det att dom gav honom posca; ättika är alltså en felöversättning.
 6. Jag måste en mugg med jättestarkt kaffe på morronen, annars orkar jag inte komma igång. Utan STARKT kaffe på morronen får jag också med avföringen, dvs det blir ingen, och jag måste slutligen, utan avföring i flera dar, ta stolpiller.
 7. Enligt Fineli.fi innehåller en lättöl (<2,8% alkohol) 1 gr kolhydrat per 100 gr öl, alltså per dl.
 8. Så hallonbåtar är ute, nu är det pepparkakor som gäller som bantningasmedel.
 9. Min upplevelse är att man inte tänker tillräckligt kritiskt i fråga om näringslära. Tyvärr har man inte kommit så långt i näringslära. Därför är utbildningen inte relevant. Tyvärr tycks många läkare och dietister inte förstå det. Om vi jämför på 1600-talet hade läkarvetenskapen inte kommit så långt som nu. Men läkarna hade utbildats på universitet och trodde att dom kunde det mesta. Dom trodde att de flesta sjukdomar botades med huvudsakligen tre åtgärder: åderlåtning, lavemang och kräkmedel. En sådan läkare hade den senaste, vetenskapliga utbildning som då stod tillbuds. Men idag anser vi att den kunskapen var värdelös. Tyvärr tror jag att det är samma sak med nutidens utbildning i näringslära. åderlåtning, lavemang och kräkmedel gjorde ofta patienten sjukare i stället för bättre. Precis som med de kostråd diabetiker får av dietister och de flesta läkare.
 10. Jag och många andra diabetiker har varit utsatta för läkare och dietister med den traditionella utbildningen.
 11. Tyvärr har dom fått en felaktig utbildning i näringslära.
 12. Det är tråkigt att en myndighet utfärdar råd om vad vi ska äta utan att ha tillräcklig kunskap. Ämnesomsättningen är betydligt mer komplicerad än vad SLV tycks förstå. Detsamma gäller klimatet och växthusgaser. Jag är rädd för att vi vad gäller koldioxid och klimatförändring kan stå inför samma situation som när Ancel Key fick oss att tro att mättat fett och kolesterol.var farligt. Sambandet mellan koldioxid och eventuell klimatförändring är minst lika komplicerat som vår ämnesomsättning.
 13. och som tror att man får diabetes 2 genom att äta för mycket fett, när det istället är för mycket socker och andra kolhydrater som ger diabetes 2.
 14. Om diabetessköterskor och diabetesläkare hävdar att man som sockersjuk kan fortsätta att äta socker och andra kolhydrater, så borde man döpa om dem till sockersköterska respektive sockerläkare.
 15. Fungerar det att panera i kokosmjöl? Göra wienerschnitzel panerad i kokosmjöl, ägg och mald hasselnöt? Någon som prövat?
 16. MagnusH

  MIDSOMMAR

  Nu är det ramadan som gäller för våra svenska politiker
 17. MagnusH

  MIDSOMMAR

  Det låter jättetrevligt men den politiska ledning med Mona Sahlin tycker att svensk midsommar och andra svenska treditioner är närmast att skratta åt.
 18. MagnusH

  MIDSOMMAR

  DEt är inte något dumt inlägg. Jag är besviken på våra politiker att dom inte önskar svenska folket glad midsommar.
 19. MagnusH

  MIDSOMMAR

  Jag trodde det var förbjudet att fira midsommar i Sverige numera. Det stör ju muslimerna som fastar nu (Ramadan). Av alla våra politiker från Stefan Löfven och neråt har ingen på sina sidor önskat svenska folket Glad Midsommar. I stället har många önskat muslimerna trevlig ramadan, vilket visar hur djupt okunniga de är. Man ska väl inte önska någon trevlig fasta? Det blir ju närmast ett hån. Om man vill ställa sig in hos muslimerna så ska man önska dem trevlig id-al-fikr, vilket är namnet på den festmåltid som avslutar ramadanmånaden. Men det ska man inte göra nu utan när fastemånaden gått till ända. Men det är värt att notera att ingen svensk rikspolitiker har önskat svenska folket glad midsommar.
 20. Blandar man ihop veganmat och vegetarisk mat här? Ren veganmat är hälsofattig och särskilt farlig för barn, som inte får i sig den allsidiga näring som man behöver när man växer upp. Vegetarisk mat där man äter fisk och eller ägg/mejeriprodukter är helt OK. Det är inte nödvändigt att äta kött, å andra sidan är det inte fel heller.
 21. Det är väl inte miljöpartiet som håller i detta? För då blir det väl bara veganpropaganda.
 22. Det finns många fler här på forumet som har vittnat om liknande utveckling, så jag är definitivt inget unikum. Det finns möjligheter att reversera/bota diabetes 2, genom LCHF i kombination med periodisk fasta. Dr Jason Fung har lyckats med det på flera av sina patienter.
 23. Jag har har diabetes 2 och jag började med LCHF 2012. Jag äter massor med mättat fett, smör, grädde, feta ostar, bacon m m m m. Resultat: Kolesterol i stort sett oförändrat. HbA 1c gått från 5,1 till 4,5 trots att jag slutat ta läkemedel. Fasteblodsocker har gått från 7,4 till 4,3. Triglycerider ungefär oförändrat. Min insulinkänslighet har alltså ökat avsevärt under den tid jag ätit massor av mättat fett.
×
×
 • Create New...