Jump to content

Pia Christensen

Medlem
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Pia Christensen last won the day on February 10

Pia Christensen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pia Christensen's Achievements

(2/7)

85

Reputation

 1. Tack Effie! Läste upp ditt svar, och sa hon inte bara vägrar köpa hon slänger om någon annan köper. Såå har vi råd med klariferat smör eller ska du göra själv?? - Jag gör själv. Vet du vad det är då? - Jag googlar Ja han förstår nog en del av hur jag tänker, jag ska iallafall kolla efter ghee.
 2. Jag läser upp era tips för mannen, och han säjer, margarin! Du behöver inte krångla till allt, folk har stekt i margarin i alla tider. Nja går vi tillräckligt långt tillbaka fanns inte margarin. Phu
 3. Tack! Ska tipsa om kokosolja det finns ju hemma
 4. Jag steker i smör. Pga pandemin är det bara jag som sköter inköp, vägrar köpa margarin. Det blir så bra och gott att steka kött i det. Men min man som inte kan äta helt kött, äter en del korv (jag köper ju den med men med hög kött halt) och ägg han gillar det inte tycker det blir svart, så finns det något bättre ur den aspekten som samtidigt inte är skit? Dela med er av era erfarenheter!
 5. Tack för jättebra svar!! Jo det blev ju mycket kolhydrater, tänkte lite att det inte va så många procent i förhållande till fett. Effekten som blev för mej (om det nu berodde på detta) var ja hur säjer man ett rejält toabesök. Men tror jag lugnar mej med dessa funderingar nuoch går mer på recept, ibland tar jag några dar när jag inte äter på 16 timmar, det funkar bra.
 6. Tack! Då använder jag det som är kvar till sånt. Jag får nog fortsätta med recepten här ett tag till innan jag svävar ut. Någon som vill ge synpunkter på hela måltiden?
 7. Ja är ju inte så van att göra egna recept som är bra lchf men detta åt jag igår, ser ju inte jättefel ut väl? Nästa gång blir det omelett till svampstuvning en, känns som ett säkrare kort.
 8. Tack för svar! Fast det är ju en växt.. som växer över jord. Hittade inget om just bovete när jag sökte här mer än i recept, men inte i Dietdoctors recept. Men såg ju att den innehåller mycket kolhydrater, så jag hoppar det.
 9. Försökt leta men hittar inte svar på detta. Köpte bovetemjöl för hörde att det var bra. Brukar läsa så det innehåller lite kolhydrater men denna gång måste jag ha missat. Innehåller ju mycket kh men därav sockerarter är 0 men antar att det är lika dåligt? Kort o gott är bovetemjöl bra eller dåligt?
 10. Ja det går jättebra, då gör jag så, lägger lite i varje låda och fyller på med nåt smaskigt, så värmer jag allt i micron sedan!
 11. Jag tänker göra lite matlådor i helgen, jag gillar blomkålsris kan man lägga ner det fryst som det är i lådorna och värma tillsammans med exvis kycklinggryta. Tycker att det borde gå men vore kul o höra om någon testat.
 12. Ja det lev en bra helg mysig middag med jättegod entrecote, jag gjorde som pommes frites av kålrot hällde på olivolja och lite salt o in i ugnen vitlökssmör och 1gott glas vin, sen 1 glas till framför brasan skönt o välbehövligt! Jag har haft ont i ena sidan på kroppen flera dagar, kanske sträckt mej när vi hade storstädning på jobb före permittering.. På måndag natt jobb igen men på tisdag hade jag riktigt ont, smörjde med aloe heat lotion och upptäckte då några röda utslag, ringde och sjukskrev mej och fick rådet att kontakta vc det kunde vara bältros men jag ringde de kunde inte ta emot fler samtal ringde 2ggr.till men samma besked. Men på onsdag fick jag komma. Jag tänkte det är inte bältros för såå fruktansvärt var det inte, men tänkte nåt är riktigt fel så bäst försöka ta reda vad. Nu var det bältros, fick nån dunderpenicillin ville ha smärtlindare men läkaren sa det är väldigt svårt att smärtlindra då det sitter i nerverna men det går över med detta. Gör det inte det kommer du tillbaka. Ja så denna vecka har ju vart mest skit, vilat mycket och haft en sån värmekudde nästan hela tiden. Mat har väl varit si o så, rörelse inte nåt. Har en del bra mat färdiglagad i frysen sen har jag inte varit värst hungrig. Så blandat intag bra middag sen blev det 2 dagar med rostat bröd men det får jag ta. Är inte helt bra men betydligt bättre och utslagen är kvar men inte fått fler. Nu ska jag iallafall göra en lchf kålpudding blir lite spännande det blir nog dagens uppgift. Såå det har blivit en del poddar o filmer jag sett, alternera med diet doctor o andra lchfare, och trädgård. Jag nu går vi mot ljusare tider och det är sol här nästan varje dag. Rökning ja inte rökt så mycket pga mått dåligt men inte slutat, känns som det ja att jag måste ta ett riktigt beslut fast det borde vara, lättare att bara tänka dag för dag.
 13. Nä fy va tråkigt! Såg på en liten film på Youtube att möss hade ätit frön, men chiliplantor som kommit upp det är ju värre.
 14. Köttaffären var en riktig höjdare! Väldigt liten o fin, man fick vara max 2 Pers där och först ringde man på en dörrklocka sen fick man gå några meter till en glasdörr där jag blev invinkad. Jag var ensam kund, köpte lite blandat hade blivit tipsad om Vildsvinsfile som skulle va jättegod, det fanns ingen så det fick bli en fin skiva entrecote, lite härliga korvar högrevsfärs och rökt vildsvin. Jag gillade inte det nåt vidare så kanske lika bra att de inte fanns filé. Det var sådana priser så inget man kan köpa varje dag, men som hon sa man får ju hitta på något att unna sej i dessa tider, riktigt gott kött och köttrika goda korvar är ju inte det sämsta då! Sen tänkte jag ta en snabb promenad i de fina men kalla vädret, ja snabb blev den ju för sambon ringde snart och var klar med läkarbesöket det fick bli en riktigt kort o snabb promenadSen stod handling till mamma på schemat jag handlar åt henne i dessa tider, och så blev det ingen promenix. Idag bakar jag glutenfri hönökaka och Eldar i kaminen är kallt ute - 18 i morse. Sen blir det lite plock inne idag och sen tar vi helg!
 15. Nu är jag ledig enl. schema i 2dagar och sen 3dagar permittering. Idag var det kallt här men sol - 12 mitt på dagen så då blev det en promenad inte så lång 2.55km och inte så fort 32min,men jag kom ut! Sen testade jag en gröt som jag tror är ok. Det var gott o mättande. I morgon blir det sjukhusbesök med sambon och bredvid finns en liten kött o charkaffär som jag hört mycket gott om. Ska se om de har något gott kött, är sugen på en rejäl köttbit kanske nån variant av kålrot i ugn och en riktigt god sås o vin! Har stämt träff hemma med sambon på lördag tror vi behöver det
×
×
 • Create New...