Jump to content

kivi

Medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

kivi's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

3

Reputation

 1. Hej! Har väntat länge på att någon ska ta upp den här tråden. Jag har ju inga svar men jag har däremot erfarenhet av allt du skriver om från tröstätning, depression, sexuellt utnyttjande i bagaget. Så jag tänkte dela min historia och jag hoppas det kan ge dig lite stöd eller funderingar. Jag är en duktig tjej. Har alltid varit det. Jag har alltid velat ha ansvar och velat vara alla till lags. Vet inte om jag någonsin funderat på vad jag velat utan gjort det som förväntades av mig. Jag skulle helt enkelt vara duktig. I tonåren började ätstörningarna. Jag hatar att spy så det fick bli hetsätning. Jag är snart 40 och kämpar med det fortfarande. Det går utmärkt att hetsäta även på LCHF och även på LCHF godkända livsmedel. Det har inte med kolisarna i sig att göra utan det är psykiskt. Det är en annan känsla som man vill dölja eller glömma. Sen om man äter kolisar blir resan ännu värre. Det har tagit mig från strikt LCHF kost till ett snedsteg (ej hetsätning utan fest) med en kaka ca en vecka att bli av med suget. Jag tål verkligen inte mycket kolisar och det får jag anpassa mig efter. Hetsätningen har blivit mycket bättre när jag mår bättre psykiskt och jag äter endast om jag är hungrig dvs vill jag inte ha en stor biff ja då äter jag helt enkelt inte. För då är det något annat än hunger som driver mig. Sen vad gäller depression så har jag lång erfarenhet av det. Många experter tror att ätstörningar och depression hänger ihop och det tror jag med. Jag har haft en serie med depressioner. Den första när jag var 17. Depression är en sjukdom som blir värre och värre varje gång man får en ny episod. Det är därför den sägs vara dödlig. Jag kan säga som är inne på min 4e att det verkligen blir tuffare. Tankarna blir mörkare och mörkare. Jag började äta LCHF mars 2011. 2008 gick jag in i väggen (utmattningsdepression) då åt jag vanlig livsmedelsverk- kost. 2012 gick jag in i väggen igen då åt jag strikt LCHF. För mig har kosten inte påverkat min depression. LCHF gör däremot att jag slipper blodsockersvängningar. Från 2008 har jag ätit SSRI preparat. Det har för mig varit räddningen. Andra har andra erfarenheter men för mig så är det livsviktigt. Jag har fått mycket hjälp av sjukvården och går nu på öppen psykiatin i mitt län. Där får jag lära mig att hantera min ångest (läs panikångest). Jag får lära mig att känna min kropp och min behov på ett sätt jag aldrig fått tidigare. Vilket också hjälper med ätstörningarna. Genom allt det här så har min man stått vid min sida. Vi har haft våra kriser men det har varit ovärderligt att ha någon att anförtro sig till. Jag skulle råda dig att hitta någon du litar på och be den personen vara din stödperson. Någon du kan ringa när som helst. Sen tror jag inte att ensam är stark. Jag tror man behöver ta hjälp av andra, ex en samtalsmottagning. Lycka till! Kram kivi PS skogspromenader har många dagar varit det enda jag kunnat ta mig för. det är ett bra tips!
 2. http://colloidalsilversecrets.blogspot.se/2009/04/breathe-clearly-again-using-colloidal.html Här finns info om hur man söljer näsan och mått för silvret. 1 cup = ca 2,5 dl Kannan finns att köpa på apotek, hälsokost eller nätet. Hoppas infon ska hjälpa någon fler också!
 3. Jag har trots strikt LCHF kost i två år haft upprepade infektioner. Drabbas mycket lätt av bihåleinflammationer. Tror min känslighet! beror på nedsatt immunförsvar som i sin tur kan härledas till stress, utmattning och ångest. Jag har efter flera pencillinkurer blivit sjuk igen efter några dagar efter kuren. I julas fick jag nog och läste på om kolloidalt silver. Tittade en massa info särskilt på engelska. Lägger in länken i nästa inlägg.... hur som helst så verkar det fungera bra. Men jag tror man ska använda det direkt där man har problem. Dvs om du har problem med halsen, spruta då i halsen. Har du problem med bihålorna så skölj med silvret. Känner du att en sjukdom är på G ta då en silvergrogg!
 4. Jag har också haft problem med benkramper och restless legs. För mig behövs en näve nötter varje dag, salta maten tills jag inte känner saltsug och dricka ordentligt med vatten. Det finns även mediciner som orsakar benkramper ex en del lugnande mediciner. Det har även varit viktigt för mig att äta nötter för att gå ner i vikt. Och då äter jag alltid kosttillskott av multivitamin, d och c vitamin. För mig hänger det på nötterna men jag kan inte säga varför. Tänk på att inte dricka för mycket vatten utan att få i dig salt. Gäller särskilt vid träning! Lycka till!
 5. Hej! Ville starta en tråd där vi kan dela med oss av bra information om LCHF, mm. Det finns en massa på nätet men det gäller att hitta det också. Jag vill tipsa om Food, inc. En dokumentärfilm som bloggen Pulstagning har tipsat om. Mycket sevärd om matproduktionen. Den första stora aha upplevelsen för mig och min man var Robert Lustig 'the bitter truth," föreläsning. Hälsar! kivi
×
×
 • Create New...