Gå till innehåll

marielusardi

Medlem
 • Innehållsantal

  33
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av marielusardi

 1. Jag kan ju bara svara för mig själv, men skulle jag vara mätt och nöjd hela tiden skulle jag snart äta mig till en övervikt trots bra lchf mat.
 2. Äter lchf;-) kan inte bara hitta riktigt rätt. Äta tre gånger om dagen eller fett kaffe på morgonen och sen äta två gånger. I min ålder, 52 år, verkar man inte kunna äta mycket utan att vikten stiger. Spelar ingen roll hur rätt man äter, kan det vara så tråkigt så kaloriräkning måste in. Vill inte hålla på med sånt. Håller man igen för mycket kommer hungern ifatt en och man hetsäter istället. Nu har jag iof inte så mycket övervikt men det kryper uppåt. Är 164 cm och väger ca 65 kilo.
 3. Låter lite som mig. Vad kan jag göra för att minska insulinet? Är hungrig/sugen. Svårt att gå ner i vikt. Äter för stora portioner för att jag äter så fort, är ju så hungrig;-)
 4. En fundering bara. Är inte lågt blodsocker=lågt insulin. Har alltid lågt blodsocker.
 5. Ketobollar Blanda smör, kokosflingor, kakao, och ev en gnutta sötning av något slag. Någon msk kaffe och en skvätt rom i blir jättegott. Blanda ihop till lagom konsistens och rulla dom i kokos och ställ in dom i kylen ett tag. Kan inte exakta mängder men ta ca 50g smör och sen lägg i kokos tills konsistensen blir bra.
 6. Fortsätt som du äter. Ägg innehåller massor bra saker, och sen äter du grönsaker till det. Folk har alltid åsikter om hur man äter, mer om man äter bra mat verkar det som. Avundsjuka eller....... Äter du pizza och mc Donalds och dricker cola varje dag har folk mindre bekymmer.
 7. Är nog i ketos till och från beroende på hur jag slarvar med maten. Borde det inte gå fortare att komma i ketos ordentligt då. Ska hoppa på Martina Johanssons kostschema på måndag.
 8. marielusardi

  Keto flu

  Kan någon berätta för mig vad keto flu betyder?
 9. Jag har sen i höstas tagit ca 20 000 IE d vitamin i veckan. Tog prov nu och fick svar, det låg på 90. Läkaren sa att undre gränsen är på 50 och sen vet man inte riktigt övre gränsen. Men jag tyckte inte jag låg speciellt högt heller för dosen jag äter.
 10. Min fråga är egentligen om en frisk husmanskostätare har ett högre crp än mig som äter lchf.
 11. Jag bara helt enkelt undrar vad ett normalt crp är. Vet att det ska vara under 10. Men jag undrar om det blir lägre om man äter lchf, borde ju bli det. Mitt var 1,1
 12. Effie visst är det svårt att äta en stor frukost när man inte är van, men efter det tänker jag inte på mat på kanske 7 timmar vilket jag annars gör. Det känns skönt. Det känns ganska bra ändå att äta så här men som du säger ibland äterman för att man ska och inte för att manär hungrig. Nu ska vi inte räkna kalorier men jag är ändå rädd att äta för mycket. Det jag skulle vilja bli av med med detta är detta ständigt tänkade på mat, vad och när jag ska äta.
 13. Men om leptinreceptorerna inte tar emot leptinet förstår ju inte hjärnan att jag inte behöver äta mer eller?
 14. Läser ofta Martinas blogg och hon skrev häromdagen om leptinresistens. Stämde mycket bra in på mig. Svårt gå ner i vikt, ofta hungrig och sugen. Lätt att överäta. För att rätta till detta skulle man äta en stor frukost direkt när man vaknar. Nästan allt protein på morgonen. Jag som alltid ätit senare så det känns jättekonstigt. Men jag är mätt i kanske 7 timmar vilket inte hänt förut. Sen ska man äta två mindre måltider till på dagen. Får en känsla av att jag äter för mycket, men det känns ganska bra. Är det någon som vet något om detta. Man skulle hålla på 6veckor tror jag det vad sen h
 15. Läste på Martinas blogg och i kolhydrater i fokus om lymfdränering. Man kan tydligen bli fri från vissa åkommor och tappa flera kilo i vikt om man är svullen. Man ska koka en liter vatten med tre lagerblad och fem kryddnejlikor i fem minuter och sen sila det. Det ska drickas under dagen varje dag i tjugoen dagar. Jag är inne på fjärde dagen idag och har en hemsk huvudvärk. Är det någon som testat eller vad tror ni.
 16. marielusardi

  bcaa

  Funderar också på hur man ska äta runt träning. Tränar jag på morgonen gör jag det fastande och tränar jag senare på kvällen äter jag inte efteråt. Kör pf och försöker fasta minst 16 Tim. Har läst om bcaa och funderar på om jag ska ta det innan träningen på morgonen och efter träning på kvällen. Undrar hur mycket det stör fastan. Någon som vet?
 17. Jag äter ofta kl 16.00 och tränar dagen därpå innan frukost. Mår bättre av att träna utan mat i magen.
 18. marielusardi

  protein

  Funderar på mitt proteinintag. Jag är nästan nere i min målvikt, har svårt att hålla vikten. Är 164cm och väger 62 kilo. Jag tränar styrketräning flera gånger i veckan och en del kondition. Kollade mitt matintag på lifesum och hamnar på ca 18g kh 46g protein och 124g fett. Försöker hålla mig till två måltider per dag. Men det verkar som jag har svårt att få i mig tillräckligt med protein. Äter jag för mycket mat ökar vikten. Hur ska jag göra?
 19. Jag är 50 år och har ätit lchf i många år. Är 164 cm och vägde 70-72 och stannade där. För ett år sedan minskade jag portionerna, började med 16:8 och lite 5:2 imellan åt. Slutade med lchf kakor och efterrätter. Väger nu 60 kilo. Jag tror inte det går att vara mätt jämnt hur tråkigt det nu än låter. Jag har lärt mig att det är inte farligt att känna sig lite hungrig/sugen. Drick istället ibland.
 20. Har provat olika sorter och får samma symptom. Kanske kan vara så att jag inte har någon brist och det blir för mycket magnesium i kroppen. Äter ganska mycket nötter bla.
 21. Äter varken mycket mejeri och spannmål har jag inte ätit på många år. Äter varierat och bra mat.
 22. Jag får otäcka biverkningar när jag tar magnesium. Hjärtklappning, oro, svårt att sova, ångest och krypningar i kroppen. Var tom på akuten för hjärtat för ett par år sen när jag tog m. Fattade inte då sambandet. La ut det här i en grupp på fb och fick höra att många fick liknande biverkningar. Är det någon som känner igen det?
 23. Jag vet ju inte hur dom smakar med kokbanan men dom blev goda med mina ekologiska gröna bananer. Lite för mörka bara, kollade dom för dåligt. Satte bara klockan. Jag är bara rädd att det är för mycket kh. Jag kan ju inte bara ta en utan det blir ju ganska många.
 24. Glömde skriva med att är det inte resistent stärkelse i gröna bananer.
×
×
 • Skapa nytt...