Jump to content

lee hughes

Medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

65 profile views

lee hughes's Achievements

(2/7)

5

Reputation

 1. ja det ska jag göra. hon säger jodfritt? varför? det där rosa himalaya saltet, gör det någon märkbar skillnad om jag använder de? Ja började med att söka på youtube, och kollade kanske 15 olika videos innan jag bara gjorde en nät sökning ifall de skulle ge bättre resultat och det sista jag tittade på innan jag gav upp och kom hit med frågan var denne: https://ketosummit.com/easy-keto-kimchi-recipe/ så, ja kollade på de flesta av de första 1-2 sidorna av sökresultat från dessa: https://www.youtube.com/results?search_query=keto+Kimchi anledningen till att jag fråga här är för jag kanske får relevantare förslag på ingredienser som är enklare / billigare / specifikt LCHF vänligare.
 2. och det var deprimerande. men jag undrar är det olämpligt ifall jag lägger uppe n kopia på chatten här ifall jag censurerar hans namn? är så nyfiken på vad andra skulle ha att säga om vår diskussion om vad som är och inte är nyttigt att äta osv...
 3. hallå, just nu letar jag recept för bra enkel Kimchi. jag har sett att vissa ersätter socker med erythtiyol men jag undrar vad funktionen är. alltså att hälla socker i vanlig ordning, är det för smak lr för att bakterier och jäst ska ha det som sin näring för att fermentera grönsakerna? så sockerfritt alternativ som stevia, björksocker osv, finns det någon poäng? sen undrar jag om jag verkligen behöver gå och köpa rismjöl som vissa recept säger, vad har det för funktion för om jag kan förstå det kanske det går att ersätta eller skippa? och vidare undrar jag vad som duger istället för "Chinese (or Napa) cabbage", nu så här på tidiga våren i sverige, vad kan jag köpa till rimligt pris att grunda receptet på?
 4. ja älskar det! men det är för dyrt och jag letar efter nyttiga recept för att göra egen, måste man ex använda rismjöl? jag har ingen lust att köpa det.
 5. så lever, hjärta, njure och sånt har jag aldrig blivit uppväxt med att äta och jag ryser av tanken men tydligen så går det i princip inte att äta mycket nyttigare än så och kosttillskott som ex. ancestralsupplements låter dyrt men iaf i smakväg smärtfritt... har någon någon bra idé på hur man kanske kan köpa organen och göra sina egna kosttillskott lr på annat sätt på något omärksammat sätt få i sig skiten utan att lida pin?
 6. tack för tipset! det ser utsökt ut. men jag börjar förstå att gå på soc och ha råd att äta nyttigt och ekologiskt hållbart inte verkar gå ihop. tror jag bara får helt enkelt köpa billigt lidl kött där ben ingår och sen spara de till buljong kok för grönagårdar tar typ 60kr/kg för buljong ben lådan och skånska vilt vill ha 35kr/kg för fondben och när man kan hitta blandfärs för typ 45kr/kg på lidl så är att köpa ben för ens 35kr/kg inte rimligt. jag såg på amazon att man kan köpa påsar med kollagen, är det något att ha?
 7. aha ok, så mer lr mindre gör exakt tvärtom vad som sägs alltså. och ingen av dom bryr sig om att vänta pyramiden upp-och-ner heller?
 8. hejsan jag har blivit väldig mycket för nyttig kost och blir alltmer kritisk till sjukvården, psykiatrin och mina nuvarande nr1 motståndare dietister och mat pyramiden. så jag kontaktade livsmedelsverket för ett tag sen och förklarade hur tröttsamt det är att socker ska vara i precis allting och de sa att de jobbade på att försöka dra ner på företagens användning av socker. jag antar att de inte kan göra ett skit åt att företagen älskar socker så mycket men det fick mig att fundera över politiken och partierna. vilket parti delar min åsikt mest? vilket av dom har det som en prioritering än bara nån baktanke?
 9. ja jag ska göra egen med tanke på hur dyrt och svårt det är att köpa nyttig buljong. jag måste bara ha en god tillgång till ben.
 10. tackar! tack vart brukar du köpa den billigast? men att köpa buljong tärningar som jag alltid gjort förr innan jag började skärpa till mig med vad jag trycker i mig är bara att glömma va? verkar inte gå hitta MSG, socker och glutenfria buljong tärningar.
 11. buljong, soja och ben. att köpa vanlig buljong verkar ju bara att glömma och den "bästa" soja jag hittat är nog kikkoman i förhållande till vad den innehåller men där finns fortfarande vete som ingrediens. finns det keto OK soja? ifall jag får som svar något i stil med "finns ingen bra buljong på marknaden", då måste jag väl göra egen men vart kan man lixom köpa en hög med ben som man kan koka buljong på? jag bor nere i skåne, Kristianstad, ska jag lixom bara knalla runt till bönder här och fråga lr vart börjar man?
×
×
 • Create New...