Gå till innehåll

linneaeleonora

Medlem
 • Innehållsantal

  40
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om linneaeleonora

 • Rank

 • Födelsedag 1989-04-28

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.lineaeleonora.se

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Kanske ska sluta kapplöpa med dottern till döda flugor på golvet då? potatis ger jag. Är inte så strikt och känner att hon får en bra grund.
 2. Tack för era tips. Hon äter lunch och middag med oss och vi äter då oftast samma mat. Hon får det mesta i bitar men brukar ibland göra mos av vissa saker för att få i henne lite fett. Tycker att fettet är svårt att få med annars. Frukosten vill jag ska va smidig. Har inte tid varje morgon att stå för länge. Hon ammar tyvärr inte längre men äter ersättning fortfarande. Kolhydrater får hon i sig i måttliga mängder. Rotfrukter och ersättningen mest.
 3. Dottern är spannmålsallergiker och äter nu bara ägg till frukost. Hon är åtta månader och det blir mindre spännande med frukost för var dag. Förslag på annat man kan ge? Hon tuggar små bitar.
 4. Har länge haft kontakt med barnkliniken där vi bor och utrett huruvida min dotter på åtta månader är allergisk mot olika saker. Det började med en mjölkallergi som aldrig blev bekräftad men som förmodligen växte bort på ett par månader. Under sommaren fanns det inte tid för att göra ett lapptest. Lo som min dotter heter har vid fyra tillfällen haft en allergisk reaktion på mat hon fått. Under alla dessa gånger har förloppen varit väldigt lika. Det börjar med att hon kräks efter ca en halvtimma efter det hon ätit och kräks ordentligt i ca 1-1,5 timma tills hela magen är tömd. Efter det är h
 5. Misstänker nu att dottern eventuellt är glutenintolerant. För två veckor sedan kräktes hon efter att ha smakat lite havregröt. Vi trodde att hon var magsjuk då hon kräktes i en timma och verkligen tömde magen helt. Har inte gett henne mer gröt förrän idag då hon fick några skedar och samma sak inträffar. Hon har dessutom inte gått upp som hon ska enligt kurvan. Får bli mejerifritt LCHF för hennes del verkar det som.
 6. Hon ammar förresten var annan till var tredje timma på natten fortfarande. Suck..
 7. Har inte svarat här ser jag. Ibland svarar man liksom i tanken Helammar fortfarande min dotter som blir sex månader den 9 juli. Har kokat gröt på havremust och provat vid några tillfällen men inget regelbundet. Känns inte som någon succé direkt. Däremot har hon fått prova att smaka lite små bitar från oss när vi äter. Lite potatis, grönsaker och brödbitar. Inte någon stor skala utan bara för smakens skull och för att väcka ett intresse för mat. Men som sagt inget regelbundet direkt. Idag har hon bara ammat till exempel. Min svägerska blev uppmanad att rata egengjord gröt för att köpa
 8. Kan inte lämna barnen själva för att springa. Annars är ju morgonen bäst för träning. Att jag blir trött beror nog på att dagarna är ganska hektiska och när jag sätter mig för att äta varvar jag ner. Känner mig inte trött på grund av maten. Kan bli lika trött om jag sätter mig och läser för min treåring eller gör något annat avslappnat. Varför är det inte meningsfullt att träna efter mat?
 9. Jag har min motivation i att hålla mig frisk och bli stark. Vill inte fokusera på vikt eller form då det leder till mer ohälsa än hälsa i mitt fall. Tack för era svar. Håller med om att man blir piggare av att träna. Men att jag skulle hinna mer vet jag inte. Om jag ska träna efter middagen är det oftast bara det jag hinner med den dagen. Ska försöka klura ihop bra motion tillsammans med barnen. Vi går en hel del men det känns inte tillräckligt. Har jag babybjörnen så får jag så ont i ryggen och treåringen går så sakta men det brukar vara uppiggande och härligt.
 10. Är hemma med en treåring och en bebis på fyra månader nu. Sambon kommer hem tidigast fyra om dagarna och då är det viktigt för mig att vi äter bra mat tillsammans. Efter maten blir jag så otroligt trött och orkar inte komma iväg och träna. Vissa veckor går det bra och andra inte. Jag kommer liksom aldrig in i det. Jag vill ju verkligen få in en rutin och träna mig starkare. Jag behöver styrkan för att orka med båda barnen och vara en glad mamma. Något tips? Hur ska jag få in bra rutiner för fysisk aktivitet? Har tio min till gymmet och en hel skog att tillgå. Älskar din blogg. Håller inte al
 11. Tror ni att en person med mycket problem med sina fötter kan tjäna på skor som inte är så dämpande? Sambon får mycket förhårdnader och väldigt ont. Han använder mest eccoskor. Någon som har något tips?
 12. Min bvcsköterska tycker att vi kan börja lite smått med gröt till min tjej på fyra månader. Känner inte att vi behöver det själv men fick rådet då jag berättade att hon är lite grinig kvällstid. Vi undviker mjölkprodukter då hon är allergisk och de flesta gröter är de ju mjölkprotein i. Man ska inte heller ge havregrynsgröt för att de har känslig mage fick jag höra. Vad menar hon att vi ska ge då? Vad kan man börja ge som inte är gröt eller välling? Vill förbereda lite inför starten. Får man ge ägg? Är kokosfett bra alternativ istället för smör? Känner mig smått frustrerad över att behöva
 13. Jag gick på en Waldorfskola som bara serverade vegetariskt. Trots att jag tror att en kost med kött i är bättre så kan jag idag konstatera att maten där höll väldigt hög kvalitet. I gymnasiet var den kass när jag gick i kommunal skola.
 14. Min son fick det och det visade sig vara borrelia. Var min sambo som föreslog det för läkaren som själv blev väldigt förvånad när provsvaren kom. Nu är fläcken borta igen.
 15. Jag undrar lite med. Får inte äta saker med mjölkprotein och äter nu havregrädde istället men tycker att utbudet är lite litet. Vad är det exakt med soja som är dålig?
×
×
 • Skapa nytt...