Jump to content

DH

Medlem
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by DH

 1. Tack för era svar! Jag har läst på ganska mycket om LCHF kost nu och är övertygad att det är den kost vi är gjorda för och att det är det sundaste man kan äta. Jag ser att jag långsiktigt, hela livet, ska äta denna kost, även om det säkert blir undantag på sikt när man (förhoppningsvis) är sund (smal och frisk). Men jag är ju såååå sugen på att gå ner i vikt. Snabbt. Helst över en natt. Men förstår att det inte är realistiskt och att jag behöver ha tålamod. Jag tänker att det får ta den tid det tar, men hoppas så klart att det inte tar flera år. Idag hade iaf vågen rört på sig lite -0,4 och mina jeans känns inte längre som de ska spricka vid minsta rörelse - alltid nåt!
 2. Jag ammar också och har gjort det sedan september men har inte allt gått ner i vikt av det. Ammar både på dagen och nätterna även om dottern också äter vanlig mat nu. Sover också med dottern i sängen där hon har fri tillgång till tutten. Gick inte ner i vikt förra gången jag ammade mitt äldre barn. Min mamma har också vittnat om att hon blev supersmal av att amma men det verkar helt enkelt inte fungera så för mig, tyvärr!
 3. Hej! Tack så mycket för svar! Jag är medlem och ska precis åka till affären för att inhandla allt inför LCHF utmaningen v.1! Det känns bra att följa något tydligt så att man får en idé om hur lite/ mycket man bör äta av allt. Som du skriver så tror jag också att jag äter för lite snarare än för mycket. Jag tycker om grönsaker och ska lägga extra kärlek på att få in mycket av det i min kost. Nu har jag mätt mig också och idag satte jag på mig ett par jeans som för någon månad sen satt så tight att det gjorde ont, nu sitter de skönt så något måste ha hänt!
 4. Jag har inte kört utmaningen men har nu gått in och anmält mig och kör igång med den på söndag!
 5. Hej och tack för alla kloka svar, det uppskattas verkligen! Jag försöker svara på några av frågorna ni ställt i era svar. -Jag är 35år och gick upp oerhört mycket i vikt under min graviditet då jag åt vansinnigt mkt glass, godis, choklad och chips. Födde i slutet av september. Jag tycker att övervikten sitter överallt, men kanske främst magen. Jag tar (oftast) en promenad på 35min varje morgon. Sen är jag ute med barnvagn men går då ganska långsamt för att bebisen ska somna. Stress och sömnbrist - oja! Har två småbarn där den lilla bebisen är väldigt krävande och inte toppen på att sova på natten, svårt att göra nåt åt det men förstår att det kan bromsa viktminskningen. Jag räknar inte kolhydrater men äter inte produkter som innehåller mer än 4g kolhydrater per 100g är, en typisk dag ser ut såhär: Frukost: kaffe med kokosolja och 1msk vispgrädde Lunch: Tomater och basilika med 2/3 stelt hallumi och lite bea Middag: Blomkålsris och köttfärssås Har också använt ketostix som verktyg för att säkerställa att jag inte äter för mkt kolhydrater. Kanske inte går att använda på det sättet? Jag ska direkt läsa på om insulin, keto och periodisk fasta m.m som ni tipsar om! Återigen, stort stort tack för era svar!
 6. Jag har ätit strikt LCHF i 4 veckor och det känns som att viktminskningen stannade av efter första veckan. Såhär har det sett ut för mig: V.1: -4kg V.2: -0,4kg V.3: +0,3kg V.4: +- 0 Innan jag började med LCHF vräkte jag i mig otroliga mängder godis och glass varje dag och sedan jag började med LCHF har jag inte fuskat någon gång. Jag äter endast lunch och middag, till frukost tar jag kaffe med en tesked kokosolja och en matsked vispgrädde. Äter inte mycket mejeriprodukter och heller inte sötsaker med sötningsmedel. Det enda jag äter som inte är toppen är några fishermans Friends om dagen. Givetvis helt sockerfria. Har köpt ketosticks och jag ligger på den högsta nivån som mäts och har gjort det sen jag började testa för en vecka sen. Börjar undra om LCHF inte fungerar för mig? Är verkligen i stort behov av att gå ner i vikt. Har lagt på mig ca 30kg under senaste 2 åren som bestått av både graviditet, Corona och föräldraledighet och med det ett ständigt snaskande på godsaker. Uppskattar tips och råd!
×
×
 • Create New...