Jump to content

Hemul86

Medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hemul86

 1. Hejsan! Hur har det gått för dig Emmafo? Det var ju ett tag sen detta skrevs. Jag är nyfiken då jag själv började med LCHF nyligen och är konstant hungrig. Har du hittat någon bra frukost som mättar? Jag äter mer liberalt och åt till en början turkisk yoghurt blandat med vispgrädde, bär och nötter. Tänkte att jag skulle äta en mer fettig frukost för att se om jag stod mig bättre och gjorde en omelett dränkt i smör, ost och grädde. Ändå är jag hungrig ett par timmar senare.
 2. Ja ditt sätt att tänka känns lättare, helt klart.
 3. Tack så jättemycket för ditt stöd. Helgen har gått dåligt då jag utöver lchf-måltider gick lös på vanligt fikabröd, suget blev extremt. Och jag misstänker att det beror på att jag åt för lite/ var för hungrig. Så ikväll ska jag förbereda måltider och mellanmål som är lätt att plocka fram med bebis på armen, så att jag inte får den panikhungern. Jag försökte i början av verkan undvika mellanmål just för att det blev "för mycket" kalorier enligt min app. Men inser att det är bättre med mellanmål än att dagen slutar i hetsätning. Åh, jag känner så väl igen mig i den självömkan, tanken på att inte få äta socker mer kan göra mig gråtfärdig. Och det känns så sorgligt att något som borde vara så enkelt som mat ska vara så svårt. Men som du säger är det kanske bra att acceptera att man får känna så, och sörja det.
 4. Tack så jättemycket för all hjälp, det uppskattar jag verkligen. Jag märker att jag har mycket mer att läsa på, vill så gärna att detta ska funka. Det första jag ska göra är att sluta räkna kalorier då, och bara gå på hungerkänslan. Detta med att förekomma hungern kanske inte är helt fel. Även att fika ost och frökex istället för chokladkaka då det tycks trigga hetsätningen väldigt. I övrigt är det nog en mental kamp att inte få äta socker mer, det nästan kliar i kroppen efter det nu, men det är väl bara att hålla ut.
 5. Hej! Jag är ny här och ville nog mest prata av mig och få kontakt och uppmuntran. Jag är på dag 3 med LCHF, och då jag ammar läste jag att man inte bör ligga under 50 g kolhydrater, så jag äter ganska liberalt. Jag vill gå ned åtminstone 50 kg och har så länge jag kan minnas kämpat med ett extremt sockerberoende och även hetsätning. Jag undrar om det finns andra i liknande situation här som lyckats gå ned mycket i vikt med LCHF? Jag är 35 och börjar känna mig uppgiven, men tänkte att LCHF kanske kan hjälpa mig att bli av med sockersuget. Dum som jag var bakade jag en chokladkaka enligt LCHF för att bjuda en vän på fika idag. Nu på kvällen tryckte jag i mig resten själv, suget efter något sött var så enormt starkt. Mår så dåligt över mig själv. Hur klarar ni andra av att hantera LCHF-snask? Och när går den vansinniga hungern i början över? De flesta recept är ju så energitäta så jag är rädd att äta för mycket och lägger in allt i Lifesum för att ha kontroll, men jag blir inte mätt. Och så slutade det med hetsätning ikväll. Läser om folk som bara behöver äta 2-3 mål om dagen på LCHF, och det vore så skönt att komma dit och inte behöva tänka så mycket på mat. Det blev en hel del text här, tack till er som orkar läsa.
×
×
 • Create New...