Jump to content

Steffen

Medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Steffen's Achievements

(2/7)

5

Reputation

 1. Jag är ju dansk egentligen, så jag hade inga problem! Mycket intressant föreläsning! Jag äter inte själv strikt, utan liberal, LCHF, så jag håller med i det mesta han säger. Jag håller mig dock från pasta och i stor utsträckning ris. Men äter lite potatis och någon brödskiva då och då (råg, helt utan vete. Jo det finns faktisk!) Det han berättar om salt var också mycket intressant! Helt i tråd med vad flera svenska läkare har sagt i flera år nu!
 2. Som någon annan också skriver: bl.a. alger. Kanske du skulle pröva Vogels Kelpasan? http://www.avogel.se/se/produkter/kosttillskott/kelpasan.php?gclid=Cj0KEQjwjtGfBRCN4-LU9ODG1-wBEiQAy_Xp72uA-XqXFUSnduG0qXE_THA9bZkO_jEpzHy0MhQ-HKYaAkMQ8P8HAQ
 3. Jag håller med dig om det med bearnaisesåsen. Jag tycker bara det kan vara lite jobbigt att få till den bra ibland, och ville visa, att man kan få till en ersättning på ett lätt sätt. Smaken är ju inte helt den samma, det ska erkännas. Men jag tycker den är godtagbar i alla fall.
 4. Här följer inga specifika mängder (eller smakämnen) då de varierar efter hur mycket man vill göra och hur det ska smaka. Ingredienser: Smör (spara inte) Vispgrädde Creme fraiche (fullfet naturligtvis) Färskost (så fet som möjligt) Kryddning följer nedan Smält smöret, häll i vispgrädden, creme fraichen och färskosten. Tillsätt smaksättningarna (se nedan) Koka upp och låt stå och sjuda. Har du tid, gärna länge, så det kokar in ordentligt. Kryddning: Vad vill du göra? Currysås? Fräs curryn tillsammans med smöret, innan du tillsätter de andra ingredienserna. Salt, peppar och ev extra gurkmeja. Senaspsås? Smaksätt med senap - kanske både dijon och vanlig senap, typ Slotts original (eller vad du nu gillar), salt och peppar Bearnaise? Dragon, vinäger, senap, salt och peppar. Ja, egentligen finns det ju inga gränser, mer än din fantasi. Experimentera själv. Grunden är de 4 huvudingredienserna som nämns i början. Det ger en god, fet sås med mycket mättnad. Äkta LCHF! Men inte paleo, förstås! Det kräver ju att man tål mjölkprodukter.
 5. Tack för svar. Tror kanske inte direkt det är något för mig då. Jag har lite tendens till inflammerad tarm, så att göda "fel" bakterier är nog inte vad jag behöver...
 6. Är det någon som vet om påståendena kring Yaconsirap (http://www.ravarubutiken.se/torkad-frukt-och-sotning/yaconsirap-250-g.php) stämmer - att det inte tas upp av kroppen och påverkar blodsockret? Inte att jag saknar en söt smak, men tx en god sås blir ofta lite bättre med en gnutta sött. Men man undviker ju det, eftersom man vill hålla nere kolhydraterna mest möjligt.
 7. Jag använde precis samma argument hos min läkare! Han tyckte inte att det skulle vara nödvändigt och jag trodde faktisk inte han tog det (jag hade bett om prov på socker, kolesterol osv), men når brevet kom med provsvaren, var det också med!
 8. Tackar - jag ska ta ett test på kalkvärdet. Jag tog ett d-Vitamintest hos läkaren och låg på 97 nmol/l, men jag glömde att poängtera, att det skulle vara 25-OH-D-provet - kan man mäta det på andra sätt? Och 97 bör vara i underkant, enligt din tabell om D-vitamin (http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin/#tillskott)? Och tack för ett sånt här tilltag, där vi då och då får ställa frågor och få svar. Det är mycket uppskattat!
 9. Vi läser ju mycket (även på din blogg) om vikten av att ta d-vitamin. Nu är det så att jag är diagnosticerad med både Sjögrens och Sarkoidos. För Sjögrenspatienter är det mycket viktigt att få tillräckligt med D-vitamin, medan Sarkoidospatienter helst bör undvika att ta tillskott. Min Sarkoidos verkar vara "utbränt". Hur ska jag förhålla mig?
 10. Bra - mycket bra. Trött på alla fora och kommentarsfält runt ikring, där sådana otrevliga tillmälen används! Låt oss hålla fast i en god och trevlig ton!
×
×
 • Create New...