Jump to content

Anitram

Medlem
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Anitram's Achievements

(2/7)

5

Reputation

 1. Jag är nog numera ganska rak. Jag brukar oftast svara att nej tack jag försöker undvika socker eller nej tack jag har upptäckt att min mage reagerar på för mycket kolhydrater om jag får en fråga varför jag inte tar potatis, ris, pasta mm.
 2. Jag har under mina över 20 år när jag jobbat på laboratorie och tagit blodprover ännu aldrig sett fett flytande uppe på blodet i ett provrör.Det som däremot man kan se när blodet innehållet mycket blodfetter, är att när det är centrifugerat så blir plasman vitaktig.Plasman=blod - blodkroppar.Plasman lägger sig över blodkropparna i röret när det är centrifugerat.Det KAN vara det sköterskan menar.
 3. Det finns ju en del havrebaserade produkter av Oatly men jag vet inte hur mycket kolhydrater de innehåller.
 4. Jag varierar lite men oftast innehåller frukosten någon typ av ägg. 2 kokta ägg mosat med smör och gärna lite hackad persilja,flingsalt och lite peppar på.Till detta några gurkstavar och kanske en bit paprika. Omelett med mycket ost i. Äggröra med stekt bacon eller rökt lax till. Räkröra med majonäs och hackat ägg i. Makrill i tomatsås
 5. Kokta ägg är ju det perfekta mellanmålet + majonäs.lätt och smidigt att ta med sig och är hållbart. Makrill i tomatsås och en kopp kaffe med kokosfett i kan ju fungera.En räkröra med majonäs och lite kryddning.
 6. Det motsvarar ca 800 IU/ tablett det.
 7. Dessutom innehåller den inte dextros vilket många baconsorter gör :-)
 8. De hade med all säkerhet centrifugerat provet.Blodfetterna analyseras oftast på plasma = blod- blodkropparna.Om man har mycket triglycerider i blodet så kan det visa sig genom att plasman blir vitaktig.vanligtvis har den en genomskinlig gulaktig färg.
 9. Här köper vi fläsksvålar i Norge.Näringsinnehåll ( protein 65,6%,fett 26,5 ,kolhydrat 2,6%).
 10. Jag jobbar ju inte nätter fast utan har 5 nätter i en period på 12 veckor.Dessa 5 nätter ligger inom 1,5 vecka. Jobbar 2045-0700 Jag äter ungefär så här med lite variation. Sover ungefär till 14-tiden.Äter kanske ett par kokta ägg med majonäs eller liknande. Middag ca 17-19-tiden. Brukar äta något mellan 23-00 typ lite ost,nötter,skinka ,oliver etc.Är jag hungrig ordentligt så har jag oftast någon lagad mat med mig också men då blir det inte så stor portion. Sedan dricker jag vatten och te med grädde i. Frukost när jag kommer hem om jag är hungrig(ca 0800) annars går jag och lägger mig direkt ..
 11. Vatten är ju det allra bästa för att släcka törsten men om du vill variera lite kan du ju dricka t ex smaksatt mineralvatten.Te ,kaffe men det släcker ju inte törsten direkt. Vanligt vatten är gott att smaksätta lite genom att t ex lägga i några hallon i en kanna vatten eller några citron/gurkskivor.Det ger lite smak .
 12. Jag kom på att du kan visst göra lasagne.Om du lägger ihop den i en djup stekpanna och lägger på locket.Då blir det ett ganska bra resultat.ha bara inte för hög värme.
 13. Hej! Jag skulle också tipsa om broccolimos.Jag gör som beskrivet tidigare men ibland har jag i lite philadefiaost.Blir milt och gott.Har du provat fänkål? Jättegott att bara steka i smör med lite salt på. gräddstuvad vitkål är ju gott.Paprika kan man ju äta i mindre mängder.Avokadoröra som tillbehör är ju jättebra.
 14. Härligt att du börjar känna dig bättre redan efter så kort tid!
 15. Till frukost brukar jag ofta äta 2 kokta ägg blandat med majonäs och ev räkor eller en burk tonfisk+ grönsaker omelett på 2 ägg stekt i mycket smör och kanske lite skinak eller bacon ,om man vill kan man ju ta lite riven ost på, de här två alternativen står jag mig på från ca 6 på morgonen till lunch vid 12-tiden.då dricker jag bara en kopp kaffe med grädde i däremellen.
×
×
 • Create New...