Jump to content

Marja-Liisa

Medlem
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

891 profile views

Marja-Liisa's Achievements

(2/7)

137

Reputation

 1. Jag tar d3/K2 droppar på vintern kanske 2-3 ggr per vecka, inget annat.
 2. Efter att haft min diabetes2 närmare 10 år i remission med numera normala blodsocker samt B-HbA 1c på 36 med strikt LCHF tycker jag att mitt kolhydratkänslighet finns kvar men tycker att slutkommentar från Lund är fel när man inte medger att man kan genom begränsning av kolhydrater i maten få den egna insulinproduktionen att räcka till samt att en strikt begränsning minskar insulinresistensen och behovet av läkemedelsbehandling.
 3. Det verkar så, t.ex Magkliniken skriver
 4. Kolla också vad dina tillskott innehåller, många får allergisymtom av till exempel citronsyra som tillverkas med hjälp av (mögel)svampar, eftersom jag äter LCHF behöver jag sällan extra vitaminer eller motsvarande, och om, då D3 i droppar, ren C vitamin i pulverform etc. Sedan kan alla blodtrycksmediciner påverka lungorna. Jag har KOL, använder surade mjölkprodukter och smör utan problem. Buteyko metoden hjälper till också (medveten andning).
 5. Insulinets betydelse för styrning av energianvändning är inte enkel fråga, jag är själv diabetiker i remission och tycker att denna text har hjälpt mig att förstå en del http://bjanaesthesia.org/article/S0007-0912(17)37337-3/fulltext
 6. Visst kan man tacka Annika här också, för min del för nästan 10 år diabetes2 i remission, många andra hälsovinster också! Tack Annika!
 7. Jag klarar mig ganska bra när jag bara tackar nej utan att försöka förklara, när man har bestämd sagt ett par gånger nej så brukar folk inte fråga flera gånger, men då måste man själv också vara konsekvent.
 8. Om man äter strikt LCHF kommer man ganska snart in i ketos, kroppen tillverkar de ketoner som behövs och ofta lite extra i början som man andas eller pinkar ut. Jag ser inget behov för att betala för något man kan tillverka själv.
 9. Jag använder detta Thorne Research, Vitamin D/K2, 1 fl oz (30 ml)från iHerb, slipper kapslarna.
 10. Inte jag heller eftersom jag redan ökat saltet och fått blodtrycket ner. Åtta år sedan.
 11. När man pratar om insulinhypotes verkar det att inte så många har läst Taubes bok och har inte heller riktigt klart insulinets uppgifter och verkan i kroppen. Om man bara kopplar insulinet ihop med att gå ner i vikt så glömmer man att det finns en massa olika orsaker som kan påverka metabolismen, till exempel hypotyreos som ofta är kopplat till hyperinsulinemi, kan sabba resultaten. Agneta Schnittgers böcker, tycker jag, ger en bra baskunskap om insulinet. För mig är 4 veckors studie inte så intressant, i alla fall när man ännu inte ens har publicerat den.
 12. Marja-Liisa

  Snarkningar

  Tejpa munnen med kirurgitejp, man snarkar inte när man andas genom näsan.
 13. Jag förstår inte riktigt resonemanget från behandlaren, om jag är alkoholist, då skall jag fortsätta att dricka för att inte begäret hinner komma? Rökare skall ju också fortsätta röka?
 14. Om man äter ketogen kost, så behövs det ju råvara för blodsocker eftersom de kolhydrater som man äter inte räcker till helt . Ketoner kan ju inte ersätta hela behovet av glukos. Jag försöker inte minimera proteinintaget därför, men äter dock inte ett halvt kilo brie på en dag.
 15. Jag för min del har märkt att jag med åldern har blivit mer kolhydratkänslig, först vid femtio års ålder började vikten smyga uppåt cirka ett kilo per år, vid 63 började insulinresistens visa sig på riktigt, blodsockervärden steg småningom över diabetes2 gränsen och jag fick också hypotyreosbesvär. Vid 65 började jag med strikt LCHF och har nu efter sju år fortfarande min D2 i remission, sköldkörtelbesvär försvann också utan mediciner inom cirka ett halvår efter kostbytet. Vikten har gått ner en del och stabiliserats på en BMI under 30, är nöjd med det. Jag har inte varit sockerberoende utan ätit sk. hälsosam kost med mycket frukt och fullkornsprodukter, nu aktar jag mig för fruktos och spannmål och mår bra.
×
×
 • Create New...