Jump to content

Marja-Liisa

Medlem
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Marja-Liisa

 1. Jag tar d3/K2 droppar på vintern kanske 2-3 ggr per vecka, inget annat.
 2. Efter att haft min diabetes2 närmare 10 år i remission med numera normala blodsocker samt B-HbA 1c på 36 med strikt LCHF tycker jag att mitt kolhydratkänslighet finns kvar men tycker att slutkommentar från Lund är fel när man inte medger att man kan genom begränsning av kolhydrater i maten få den egna insulinproduktionen att räcka till samt att en strikt begränsning minskar insulinresistensen och behovet av läkemedelsbehandling.
 3. Det verkar så, t.ex Magkliniken skriver
 4. Kolla också vad dina tillskott innehåller, många får allergisymtom av till exempel citronsyra som tillverkas med hjälp av (mögel)svampar, eftersom jag äter LCHF behöver jag sällan extra vitaminer eller motsvarande, och om, då D3 i droppar, ren C vitamin i pulverform etc. Sedan kan alla blodtrycksmediciner påverka lungorna. Jag har KOL, använder surade mjölkprodukter och smör utan problem. Buteyko metoden hjälper till också (medveten andning).
 5. Insulinets betydelse för styrning av energianvändning är inte enkel fråga, jag är själv diabetiker i remission och tycker att denna text har hjälpt mig att förstå en del http://bjanaesthesia.org/article/S0007-0912(17)37337-3/fulltext
 6. Visst kan man tacka Annika här också, för min del för nästan 10 år diabetes2 i remission, många andra hälsovinster också! Tack Annika!
 7. Jag klarar mig ganska bra när jag bara tackar nej utan att försöka förklara, när man har bestämd sagt ett par gånger nej så brukar folk inte fråga flera gånger, men då måste man själv också vara konsekvent.
 8. Om man äter strikt LCHF kommer man ganska snart in i ketos, kroppen tillverkar de ketoner som behövs och ofta lite extra i början som man andas eller pinkar ut. Jag ser inget behov för att betala för något man kan tillverka själv.
 9. Jag använder detta Thorne Research, Vitamin D/K2, 1 fl oz (30 ml)från iHerb, slipper kapslarna.
 10. Inte jag heller eftersom jag redan ökat saltet och fått blodtrycket ner. Åtta år sedan.
 11. När man pratar om insulinhypotes verkar det att inte så många har läst Taubes bok och har inte heller riktigt klart insulinets uppgifter och verkan i kroppen. Om man bara kopplar insulinet ihop med att gå ner i vikt så glömmer man att det finns en massa olika orsaker som kan påverka metabolismen, till exempel hypotyreos som ofta är kopplat till hyperinsulinemi, kan sabba resultaten. Agneta Schnittgers böcker, tycker jag, ger en bra baskunskap om insulinet. För mig är 4 veckors studie inte så intressant, i alla fall när man ännu inte ens har publicerat den.
 12. Marja-Liisa

  Snarkningar

  Tejpa munnen med kirurgitejp, man snarkar inte när man andas genom näsan.
 13. Jag förstår inte riktigt resonemanget från behandlaren, om jag är alkoholist, då skall jag fortsätta att dricka för att inte begäret hinner komma? Rökare skall ju också fortsätta röka?
 14. Om man äter ketogen kost, så behövs det ju råvara för blodsocker eftersom de kolhydrater som man äter inte räcker till helt . Ketoner kan ju inte ersätta hela behovet av glukos. Jag försöker inte minimera proteinintaget därför, men äter dock inte ett halvt kilo brie på en dag.
 15. Jag för min del har märkt att jag med åldern har blivit mer kolhydratkänslig, först vid femtio års ålder började vikten smyga uppåt cirka ett kilo per år, vid 63 började insulinresistens visa sig på riktigt, blodsockervärden steg småningom över diabetes2 gränsen och jag fick också hypotyreosbesvär. Vid 65 började jag med strikt LCHF och har nu efter sju år fortfarande min D2 i remission, sköldkörtelbesvär försvann också utan mediciner inom cirka ett halvår efter kostbytet. Vikten har gått ner en del och stabiliserats på en BMI under 30, är nöjd med det. Jag har inte varit sockerberoende utan ätit sk. hälsosam kost med mycket frukt och fullkornsprodukter, nu aktar jag mig för fruktos och spannmål och mår bra.
 16. Det är klart att det är svårt att frälsa andra, jag är dock tacksam för att min tidigare arbetskamrat berättade om hur LCHF hade hjälpt honom så att jag fick intresse för Annikas böcker över sju år sedan, hade precis fått diagnosen D2, inom ett par veckor var blodsockervärden på fördiabetesnivå, nu för de mesta inom det normala med strikt LCHF kost.
 17. Jag är väldigt kolhydratkänslig och kan hålla mina blodsockervärden i schack bara med strikt LCHF samt att inte äta något mellan måltiderna, fettkaffe som frukost, sedan lunch och middag, svart kaffe bara mellan. Jag äter hellre strikt än tar Metformin, eftersom den påverkar på sköldkörteln, får lätt hypobesvär av allt goitrogent om det nu är mat eller mediciner.
 18. Under mina sju år på LCHF har jag inte ökat min köttkonsumtion, kanske till och med minskat detta eftersom bytet från processad och billigt kött till närproducerat gräsbetat nötkött, mer vilt, närproducerat griskött och dylikt gör att man använder också delar som lever, tunga, späck och delar med ben och hinnor för att göra buljong. LCHF håller min diabetes2 i remission så de mängder mediciner som jag skulle behövt med konventionell mathållning belastar inte heller naturen. LCHF är inte proteindiet!
 19. Jag föredrar LCHF enligt Dahlqvist och Kostdoktorn sedan 7 år tillbaka, god mat av bra råvaror, bra för hälsan och plånboken.
 20. Jag kan använda grädde i matlagning och vid måltiderna men inte till ex i kaffet mellan maten. Smör och crème fraiche använder jag också mest, glömmer att handla joghurt.
 21. Det finns ju glutenfritt havregryn, kanske Du kan koka gröten själv om Du vill fortsätta med gröt?
 22. Kanske kokosfett passar inte för ditt hud, inte för mig heller. Men som frukost tillsammans med smör i stark kaffe är det perfekt.
 23. Hur mycket protein behövs beror också på om man är i ketos eller äter mer KH, en del aminosyror behövs ju för ketontillverkning. Jag försöker ligga på minst 1 gr protein per nuvarande vikt för att inte minska i vikt från muskler eller organ utan bara från fettvävnad.
 24. Jag måste akta mig för råa kålväxter och andra goitrogerner för att klara mitt hypo utan mediciner. Jag kan äta tex coleslaw ngn gång utan problem men inte ofta. Annat som känns fort är växtoljor. Men anekdotiska fall räknas kanske inte?
×
×
 • Create New...