Jump to content

ellen_tigris

Medlem
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

About ellen_tigris

 • Birthday 03/11/1992

Contact Methods

 • Website URL
  http://likeyourhair.blogspot.se/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Västra Götaland

ellen_tigris's Achievements

(2/7)

10

Reputation

 1. Det som verkar så konstigt är att det gick så fort de andra två gångerna jag försökt. Jag mår varken bättre eller sämre. Mådde mycket illa i början men det gick över.
 2. Hej på er igen! Sedan en vecka innan årsskiftet började jag äta lchf igen. Första gången jag körde det, för 2 år sedan, gick jag ner 10 kg och då var det väldigt enkelt gjort faktiskt. I somras gick jag ner 6 kg. Tyvärr har jag inte lyckats hålla dieten men nu är jag mer motiverad än någonsin eftersom jag gått upp väldigt mycket i vikt de senaste två åren. Jag har konstaterad PCOS vilket är fruktansvärd när det gäller vikten. Min kropp suger åt sig av allt jag äter... Nu till mitt problem. Som sagt gick jag ner ganska lätt och fort de två förra gångerna. Men nu står vikten still... Började på 73,5kg och efter några dagar vägde jag 72kg (troligen vätska som lämnat). Men sedan dess står vikten still. Det är väldigt omotiverande. Mätte mina ketoner för två veckor sedan och de visade 3,1. Vad beror detta på? Kan hormonerna vid PCOS påverka så mycket? Eller vad kan det bero på? Jag har läst igenom kostdoktorns olika steg och jag följer dem alla. Jag till och med slutat helt med sötningsmedel.
 3. Jaa ska se vad jag kan hitta för roligt på Ica sedan.
 4. Nu går det väldigt mycket i vågor. Ena stunden blir jag sugen på stekt ägg och då är det jättegott. Men värst är det på morgonen eftersom jag är hungrig men inte sugen på att äta. Kaffe med grädda funkar okej, men blir hungrig efter någon timma. Funderar på om jag kanske äter för lite fett?
 5. Tack så hjärtligt för alla underbara tips!! Jag ska försöka fasta mer än jag gör. Försöker just nu med 16/8. Problemet är bara att jag blir hungrig och inte vet vad jag ska äta för att viss mat äcklar mig... Men jag ska försöka härda ut och ta till mig av alla era tips!
 6. Tack så hjärtligt för era svar! Jag kollar in en del matbloggar men ska söka efter fler Jag orkar inte laga efter långa recept utan vill att det ska vara enkelt och gå fort. Anledningen att jag klämde i mig maten var för att jag kände mig hungrig.. Men jag kanske egentligen inte var det eftersom jag inte tyckte det var gott? Hmm.. Ska se om jag hittar någon fin ekologisk olja och ha till mina grönsaker Dock gillar jag inte oliv-smaken så mycket men raps är gott
 7. Hej! Jag har återigen börjat äta LCHF eftersom jag vet att det fungerar för mig (jag har PCOS). Jag började för en vecka sedan att köra strikt. Jag behöver verkligen gå ner i vikt, väger nu 73kg, 160cm lång. Men jag är rädd att jag kommer falla tillbaka igen eftersom jag tröttar så fort på LCHF-maten. Har hållit mig till kött, ägg, avocado, olika ostar, skaldjursröror, grönsaker, kål, feta såser och grädde. Igår på jobbet (sjukhus) mätte jag mina ketoner, och fick 3.1 till svar, blev jätteglad och min motivation höjdes! Men idag är jag sugen på pommes, pasta och smörgåsar. Försökte klämma i mig avocado, skinka och ost... Det var så äckligt... Vad äter ni när ni tappar aptiten på LCHF-maten trots att ni är hungriga?
 8. Jättebra tankar och förslag. Men tyvärr är det ytterst svårt att ändra detta tankesätt. Även hos mina studiekamrater är det svårt.. Många av dem är faktiskt inne på rätt spår, sedan finns det dem som inte alls tror på lågkolhydratkost... Däremot är det nog lättare för dem att lära om sig om man jämför med de gamla sköterskorna som jobbat länge.. Tyvärr måste nog den generationen gå i pension för att vi ska kunna se en klar förbättring på svenskarnas hälsa...
 9. Det gäller främst de personer som söker vård just för att kolla sitt blodtryck. Eller patienter som löper högre risk att få högt blodtryck, ex diabetespatienter. På yngre personer tar man ofta bara ett snabbt tryck, t.ex. om man är hos barnmorskan och ska få preventivmedel.. Om de trycket då visar högt så utreder man säkerligen det djupare och får då ta tryck i lugn och ro.
 10. Precis som du säger så måste man ha en riktigt apparat om man ska mäta hemma! Det jag tror han menar är att många stressar upp sig om de vet att de ska gå och kolla blodtrycket. Jag som sjuksköterskestudent har varit med på många, många blodtryckstagningar, och i vanliga fall så får man sitta lugnt i fem minuter innan första trycket tas och sedan tas två tryck till men några minuters mellanrum. De flesta hinner slappna av under den tiden. En proffsig sköterska går gärna ut och lämnar patienten ensam i rummet.. vilket jag själv hade gillat bäst, hellre än att hon ska sitta och kolla på mig eller på datorn. Är men stressad innan så brukar man lugna ner sig när man väl är där. Jag har träffat en del patienter som har egen BT-apparat och kommer till vårdcentralen för att deras apparat där hemma visar ett högt tryck. Men när de sedan gjort kontrollen så visar det sig att det ligger helt normalt! Jag anser alltså att det är bättre att gå till vårdcentralen eftersom de har bättre koll! Och de kan även förklara vad resultatet innebär för just dig.
 11. Hej! Någon mer än jag som bor i Trollhättan och äter lchf...? På Ica Oden och Ica Jätten kan man köpa kiratakinudlar, ett steg i rätt riktning!
 12. Jag tycker att stevia är jätteäckligt, mår illa bara jag tänker på det. Det har någon bismak jag inte gillar. Jag kör med Sukrin och jag verkligen behöver söta något, vilket har blivit mer och mer sällan. Nackleden med sukrin är att man blir lite gasig i magen, men inte om man tar små mängder. Men försök och att lära sig dricka kaffe utan, det är så mycket godare. Börja med mycket grädde och trappa sedan ner. Själv älskar jag svart kaffe, men ingen älskar det från början. Hoppas det går bra för dig!
 13. Samma med min mens. Jag använder p-ring och får bara blödningar under den veckan jag är utan ring, men nu började det en vecka tidigare samtidigt som ringen satt i, det har aldrig hänt innan och har jag haft p-ring i tre år... Konstigt...
 14. Jag har inte riktigt fått kläm på hur det är med rött vin. Vissa säger att de går upp massa i vikt av det, men det innehåller ju inte så mycket kolhydrater. Vad säger ni?
 15. Tack för underbara tips! Jag ska nog hitta både det ena och det andra att ta med mig och sitta och knapra på!
×
×
 • Create New...