Gå till innehåll

Annika Dahlqvist

Medlem
 • Innehållsantal

  8
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

53 Utmärkt

Om Annika Dahlqvist

 • Rank
  Nyanländ

Senaste besökare till profilen

176 profilvisningar
 1. Jag brukar säga längden minus 100 för medelålders och äldre, och längden minus 110 för yngre. Gränsen mellan yngre och äldre är individuell? Om man har för låg önskevikt är det risk att man blir hungrig för att kroppen har en högre 'setpoint'.
 2. Jag har alltid haft ett bedrövligt hår, glest och tunt. Jag minns inte om det blev någon förändring när jag övergick till LCHF för 15 år sen. Men nu tycker jag att håret har blivit en aning bättre sedan jag började med 1 tsk MSM varje morgon. Association eller kausalitet vet jag ej.
 3. Man kanske kan maila till Fråga Doktorn och fråga efter det vetenskapliga underlaget för påståendet att fettsnål kost är bra mot demens?
 4. Effie, Vad jag förstod så var det 'normal kost' vilket väl betyder normal sockerrik skräpmat?
 5. BMI och kolesterolvärden spelar ju ingen roll för hälsan. Meningslös studie.
 6. Nej, jag har ingen mottagning i hemmet. För att kunna arbeta fullt ut som läkare så bör man ha tillgång till laboratorieverksamhet, journalskrivning och datoriserad receptförskrivning, och det har jag inte. Det jag kan ställa upp med är samtal om kost, och det kan man ju också göra via mail. Maken är inte så jätteförtjust i att det kommer främmande folk i huset. Och jag kan inte heller ge tips på LCHF-positiva läkare i Sundsvall. De skulle nog inte gilla att jag gör det. Det är bättre att ringa till vårdcentraler och fråga om de har någon LCHF-positiv läkare.
 7. Men de avråder tydligen fortfarande från naturligt mättat fett. Suck!
 8. "...kopierbara utskrifter via datorn att sända till husläkaren att studera. " Som fd distriktsläkare får jag kalla kårar av detta. Distriktsläkarna översvämmas av arbetsuppgifter. Ska man översvämmas ännu mer av insända EKG-n att studera så går det inte alls. Vederbörande får nog lära sig att tolka ekg-na själva.
×
×
 • Skapa nytt...