Jump to content

Ingeli

Medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ingeli last won the day on January 6 2013

Ingeli had the most liked content!

About Ingeli

 • Birthday 12/21/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://denviktiga.blogspot.se/

Profile Information

 • Gender
  Male

Ingeli's Achievements

(2/7)

32

Reputation

 1. Nu har jag kört strikt i en månad. Hälsovinsterna är stora, det bästa är ju att värken är på kanske 10% av tidigare nivå. Sömnen har inte rättat till sig än men det var nog en vecka sen jag vaknade vid 3-4 på morgonen och inte kunde somna om. Så det är definitivt på rätt väg. Vikten har också ändrats, -5,1 kg på en månad. Centimetermässigt har det nog försvunnit mer ändå, jag har till exempel 7 cm mindre omkrets kring midjan! Jag är glad att jag klev tillbaka upp i vagnen på så många sätt! Nu är det bara resten kvar!
 2. För mig som kört en bra sväng och sen kört en mindre bra sväng innan nu, tredje gången gillt, kan jag konstatera att andra gången gick det inte alls för jag trodde jag hade koll. Körde lite på känn och åt helt enkelt för mycket kolhydrater. Gav upp till slut, karaktären hade tagit semester. Nu gav jag mig 17 på det och har inga problem alls. Möjligen lite trögare viktnedgång men det rör sig neråt i alla fall!
 3. Det har varit några riktigt bra dagar nu kostmässigt. Men jag har fått sådan fruktansvärd torr mun. Det är Sahara i gom och hals. Någon som har tips på vad man gör åt det? Dricker i mängd redan men det hjälper liksom inte. Vikten hittills efter 15 dagar strikt kost är -3,4 kg. Kroppen är i fantastiskt bra skick, mycket lite kvar av "allmänvärken", enstaka leder har jag ont i än men inte känslan av att hela kroppen värker! Underbart!
 4. Tack alla som hejar på! Det går vidare här i vinsternas tecken. Även om jag erkänner att jag var så trött efter att ha jobbat och jobbat att det inte blev något motionscyklande. Matmässigt är det ju lättare än lättast att äta lågkolhydrat när man väl ger sig sjutton på det. Brödet som ligger bredvid spisen fortsätter ligga där, det får resten av familjen äta, till exempel. Det enda jag funderar lite på är väl att jag inte är så speciellt sugen på att äta alls. Hungrig blir jag men det krävs mycket lite för att jag ska bli ohungrig. Kanske är det bara normalt egentligen och jag oroar mig i onödan men jag har läst lite här och var att man inte ska äta för lite. Så hur är det egentligen? Någon som kan guida mig lite i djungeln? Finns det risk att jag äter för lite eller ska jag lita på kroppens signaler och bara äta så mycket den tycker behövs? Imorse vägde jag mig förresten, -3 kg på 12 dagar är resultatet. Behöver jag säga att jag är nöjd?
 5. Det fortsätter gå bra. Upp en dag (antagligen pga sömnbrist, kosten var excellent även då) men nu har jag gått ner 2,7 kg på 10 dagar! Känns otroligt bra, började jobba igen "på riktigt" igår och maten går bra även då. Hoppas komma igång med motioneringen också, inte pga vikten utan för att jag och mitt flås behöver det. Motionscykeln ska bli avdammad ikväll tänkte jag!
 6. Imorse testade jag mina ketostix igen och nu visade det maxutslag! Känns bra att nått dit på sex dagar! Jag har hittills tappat 2,3 kg och i stort sett ALL värk av mer akut karaktär i kroppen. Värktabletter har jag inte tagit på flera dagar nu. Jag resonerar som så att som drabbad av en ledsjukdom måste det ju vara väldigt smart att gå ner i vikt, förutom den uppenbara vinsten av att bli av med en massa värk. Mindre vikt = mindre belastning på leder = mindre värk = mer rörlighet. Känns som att jag bara vinner här. Inte en oangenäm känsla, kan jag säga!
 7. Idag har jag fått ytterligare ett ovedersägligt bevis på att det fungerar att låta bli kolhydrater, För gårdagen innebar fysiska påfrestningar utöver det vanliga som annars brukar få mig ledbruten och värktablettsberoende. Men idag är jag trött (det förtjänar jag med alldeles för lite sömn) och det är det enda som är skillnaden mot igår. Inget extra ont någonstans ALLS! Om jag vore envåldshärskare skulle jag förbjuda kolhydrater i kost i större mängd. Ska man vara realist kanske det räcker med att kuppa sig in på Livsmedelsverket, vad vet jag?
 8. Det går så rackarns bra just nu! Fjärde dagen avklarad och trots lite illamående på morgonen (som jag nog mest tror berodde på hunger fast kroppen inte riktigt signalerar på rätt sätt) så finns det inga problem längre. Alla omställningsbesvär är borta sedan igår och motivationen är på topp! Mycket hjälper det ju att se vågen gå neråt varje morgon. Ja, jag väger mig varje dag just nu, men det ska jag sluta med på måndag. Då övergår jag till vägning en (kanske två för jag är så nyfiken) varje vecka. Men det allra bästa med alltihop är att jag redan har så mycket mindre ont i kroppen! Om alla som hade inflammationer i leder etc visste det jag vet, att det går så FORT att minska värken, skulle ingen äta kolhydratsbaserad kost. Jämfört med förra veckan har jag nu under fyra dagar ätit en tiondel så mycket smärtstillande, mer i början och faktiskt bara en gång idag! Tjohoo!
 9. Härligt att du kämpar och grattis till fint minus! Vi har nog ungefär lika mycket att tappa, ska jag ner i BMI-normal vikt behöver jag gå ner 26 kg.
 10. Tack! Kör järnet här och hittills går det bra! Kompenserar sug med att äta bra saker, hellre överäta än falla för frestelser just nu tänker jag...
 11. Samma här med, dag 2 utan kolhydrater! Men det gäller att hålla ut. Tredje dagen brukar det vända för mig så jag hoppas det är så denna gången med!
 12. För en kvinna i sina bästa år (41 för de som undrar) med psoriasisartrit och inflammationer i varenda led i hela kroppen är kolhydrater det sista som behövs. Jag vet ju att det fungerar att äta lågkolhydratskost för jag har gjort det förr. Vikten minskade också och allt var så mycket bättre. Så varför gick det fel då? Ja, en matallergi som kom fram i och med medicinbyte för psoa:n var väl det som startade alltsammans. Eftersom det inte gick att testa vad jag var allergisk mot tog det 1,5 år med experimenterande med maten innan vi (läkaren och jag) kunde konstatera att jag är allergisk mot nickel även i mat. Inte så där som andra nickelallergiker dock, att man får mer eksem och sådant. Nehej då, här har vi kvinnan som alltid ska vara värst och som självklart fick allergichocker och höll på att stryka med pga det. Varför vara bara vanlig? :/ Nå, efter 1,5 år hade jag gått upp 15 kg och där har jag varit nu i minst 1,5 år till. Det finns många ursäkter men ingen som faktiskt är värd något. Det enda raka är att erkänna att jag inte orkat göra något åt det. Detta trots att jag ju VET att lågkolhydratskost är nästan precis samma som nickelfri kost PLUS att jag får mindre inflammationer i kroppen vilket gör att jag behöver mindre värkmediciner vilket gör magen bättre vilket gör livet enklare och kvinnan till en mer tolerant mamma... Så. Nu är det dags. Eller ja, det var dags för länge sedan men igår tog jag mig ånyo i kragen (jodå, gjorde ett försök innan sommaren men la inte manken till). Igår satte jag stopp för det snablarns kolhydratsintaget! Som sig bör mår jag därför riktigt kalasdåligt idag! Klassiska avtändningsbekymmer, det kryper i kroppen, huvudet värker, illamående och sug om vartannat. Men int' ä ja' bitter, int'! För när jag mår så här vet jag att det är någon dag kvar och sen går kroppen över på fettförbränning. I helgen kommer jag känna av att det lättar med ledvärken och det är något som denna gången håller mig kvar på vagnen. För hör och häpna, så fort går det! Fem dagar har det tagit båda de gånger jag verkligen kapat kolhydraterna och hållit kvar det. Fem dagar och sedan börjar hälsovinsterna komma! Sen skadar det ju inte om vikten kommer gå neråt heller, så klart. Pass 20 kgs övervikt med ledproblem är ingen bra kombination. Men det ger sig allt eftersom! Så, här tänker jag skriva lite dagbok för att få ventilera det bra och det dåliga. Orkar du läsa är du välkommen att göra så och ett par peppande ord någon gång i bland vore trevligt det med!
×
×
 • Create New...