Anne i Ängby

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Anne i Ängby

  1. Läste i senaste LCHF-magasinet att en bonde vägrade homogenisera sin mjölk. Detta för att han ansåg det onyttigt för hälsan. Jag har inte hört talas om detta tidigare och undrar nu om det finns någon kunnig här som kan förklara. Vill helst kunna fortsätta konsumera både grädde o ost. Och kanske lite mjölk.
  2. Nu var det längesen jag köpte gåsfett. Men jag hade alltid svårt att hitta det i vanliga affärer. Direkt efter Mårten Gås brukar det gå att köpa i saluhallen. Jag köpte mitt fett i Östermalmshallen i Stockholm. Där var det väldigt dyrt. Har också hittat gåsfett hos ICA i Viksjö. Jag hörde av mig till Fällmans Kött. Men de sade att de endast sålde till grossister och restauranger. Är det någon som vet nåt bättre sätt att få tag i fettet?
  3. I början 2000-talet följde jag de rekommendationer som m. Montignac beskrev i sina böcker. Jag tyckte att gåsfett var bra att använda i matlagning. Det tål höga temperaturer, ger god smak och harl lång hållbarhet. Ur dessa aspekter liknar det kokosfettet. Jag undrar nu om detta fett kan betecknas som NYTTIGT även inom LCHF.