Jump to content

Bazinga

Medlem
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

About Bazinga

 • Birthday 01/03/1987

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Mellan Fjollträsk och Norrland
 • Interests
  löpning, crossfit, spinning, skidåkning, politik, historia, hypotyreos, teknologi, sci-fi, bacon

Bazinga's Achievements

(2/7)

23

Reputation

 1. Jag håller på att utbilda mig själv till ssk (I'm on my way!), ska bara ta mig igenom den kolhydrats- och Livsmedelsverksglorifierande kurslitteraturen först.
 2. Jag fastade 12h innan (fick HDL 1,4 LDL 1,2 Trigl 0,87 Apo-kvot 0,3). Började med liberal (ca 25-50g kh/dag) LCHF feb 2011, ändrade till strikt LCHF (<10g/dag) sedan nov 2011 (med några fuskdagar här och där).
 3. Jag är inbokad på Midnattsloppet i Sthlm i augusti. Funderar även på att springa min andra halvmara i september (vill gå ner lite till i vikt först)... Det låter dock grymt kul, bra initiativ!
 4. Misströsta icke! Det här inlägget på en av mina favoritbloggar kanske kan hjälpa med att förstå vad det är för hormoner som påverkar var fettet sätter sig och varför: http://www.primalscienista.com/ditt-fett-dina-hormoner-fettkarta/
 5. Jag upplever själv att så fort jag tar ett återfall med (mycket) kolhydrater så blir jag sjuk. Själv tror jag det beror på att socker är inflammerande i kroppen, den överbelastas då och kan inte hantera baciller med full styrka. hälsn / person som åkte på influensa dagen efter hon åt chips. Coincidence? I think not.
 6. För mig är det fettet som styr. För lågt fettintag = sötsug och "hunger". Vid omställning tillåter jag mig själv att äta mig äckligt mätt på fett, just för att jag vet att det är jobbigast just då.
 7. 27,3 kg under 2012. Mådde sämre under hösten, vilket ledde till återfall om och om igen. Tappade motivationen. Gick upp 8 kg sedan lägstavikten. Har nu lyckats samla mig igen och tappat 5kg de senaste 3 veckorna. Omgång 2...
 8. Jag röstade nej. Jag klarar inte av att äta lchf-godis, det triggar bara sötsuget och i längden tar det mer än det ger.
 9. Håller helt med Totto. Jag föddes med hypotyreos, varit överviktig länge. Fick byta till NDT, detta + LCHF hjälpte mig att tappa nästan 30 kilo. Dock inte klar med viktnedgången än (work in progress). Gastric bypass är inte den rätta vägen, många med hypo har försämrat upptag av näring - att ta bort en del av tarmen försämrar näringsupptaget än mer.
 10. Februari 2011. Började egentligen med GI först. Körde det i två dagar, sen läste jag Matrevolutionen och la om kursen ganska direkt.
 11. Du skriver att du gillar LCHF-kaffet, har du kokosfett/olja (Cocosa eller andra märken) i det? Finns en hel del människor som blir väldigt illamående av det i början.
 12. "Ashton Kutcher lider för konsten. För att bli så lik Steve Jobs som möjligt åt han enbart frukt – och blev inlagd på sjukhus. – Jag låg dubbelvikt i smärta. Mina bukspottkörtelsvärden var fullständigt ur fas, vilket var väldigt läskigt, forstätter han." http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article16137782.ab Kanske skulle vi rekommendera honom LCHF istället? Då kanske bukspottskörteln får enklare att hänga med... (Sen undrar jag: åt han bara äpplen månntro?)
 13. Då mina anledningar (att gå ner i vikt, återvinna min hälsa, ha mer ork, vara friskare) kan summeras med ett av de andra svaren så valde jag det: Att må bättre!
 14. Crock-poten finns även på tretti.se. Fick hem min i torsdags, har just avnjutit en sjukt god boeuf bourgignon, lchf-style... Kan varmt rekommendera inköp!
 15. Jag har också gjort sådana "experiment" (i min värld dock kallade återfall). Med resultatet +10 kilo på 3 veckor. Tack tack, men jag håller mig nog till LCHF.
×
×
 • Create New...