Gå till innehåll

ChristianP

Medlem
 • Innehållsantal

  40
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

50 Utmärkt

Om ChristianP

 • Rank

 • Födelsedag 1973-09-21

Contact Methods

 • Website URL
  http://enmantill.wordpress.com
 • Skype
  cgmp2003

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Borås
 1. Hejsan! Jag kan rekommendera appen Sleepcycle för ett bra uppvaknande. Har kört appen i ca 6 månader och är väldigt nöjd. Själv så börjar jag fundera på om jag kan relatera "lätt sömn" och att jag blivit otroligt lättväckt till LCHF-kost? Skall testa med att käka lite mer vitaminer. Typ Multivitamin och magnesium. Någon annan som har liknande "besvär"
 2. Intressant artikel. Noterar att du har Wahoo's pulsband. Vilken app använder du ? Själv så kör jag Wahoos egna då jag försöker notera min kaloriförbränning under mina pass. En sak som jag märkt när jag tränar hårt är att min viktnedgång stannar av. Ser att du då rekommenderar att inte äta efter träning. Det är ju ngt som man tror att man "måste" göra. Har du, eller ngn annan, liknande upplevelse om att viktnedgången stannar av? Tidigare har jag noterat allt jag ätit, men har släppt det mer och mer.. Känns som att jag gör något rätt även om det kanske inte är 1 kilo i veckan längre. Har också försökt att sätta tidsatta mål att nå målvikt, men inser att det får ske när det sker. Målet är 84kg och just idag är det 7kg kvar. Jag mäter inte blodketoner, verkar lite för "meckigt" men jag blev intresserad av din våg. Vad är det för en sort? Skulle gärna hitta en våg som går att koppla till iPhone (har inte letat ihjäl mig) Dock försöker jag väga mig på samma våg på gymmet minst en gång i veckan. Har funkat bra hittils. Kort och gott, mycket svammel i mitt inlägg, men några frågor Här är min viktresa (finns även lite diagram som går att kika på) enmantill.wordpress.com
 3. Hejsan! Råkade klicka på en av Aftonbladets varningsrubriker idag. LCHF kan ge barn stora svårigheter och hamnade på denna webbsändning http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/pepp/article16351905.ab Kollade igenom hela avsnittet och känner mig lite provocerad av Aftonbladets rubriksättning (inte ovanligt) men jag känner mig också märkbart störd av de expeterna i studion. Allra helst när Salem El Fakir tar upp 5 sekunder intensivträning. Inget fel i det, men det känns som om att han tagit till sig lite av den dokumentären som gick på SVT angående det. Men sen att sitta och dela ut det som ett tips som att han vet något stör mig. Ja. jag är mest bara irriterad över aftonbladets rubriksättning, deras sätt att försöka plocka poäng till sin viktklubb och deras brist på att saklighet. Vad tycker ni?
 4. Tack för svaren. Det bekräftade bara mina tankar!!
 5. Hejsan! Jag undrar lite över Maltitol som denna Chocolate Bar Det som gör mig lite skeptisk är hur de presenterar antalet gram kolhydrater. (se bilderna) Sen undrar jag självklart om någon annan har erfarenhet av Maltitol? Det känns som ännu en produkt som vill att vi skall kunna äta socker utan problem. Vad tycker ni? Någon som har testat?
 6. Idag var det dags. Var nere på stan för att uträtta lite ärenden och fixa en LCHF-lunch. Valet föll idag på Orion och den var riktigt bra. I och med att jag tog med mig den så fick jag inte hela upplevelsen och än så länge leder Viskan med sina tallrikar. Det var dock inte sista gången jag köpte från Orion.
 7. Orion får man absolut kolla in inom kort Noterade också att ICA City (Knalleland) håller på och utöka sitt LCHF-utbud. Mycket bra!
 8. Hejsan! Jag fascineras av att de "dömer" dig utan att ha gjort några nya mätningar på dig. Samtidigt så är det väl så att det är "svårt att lära gamla hundar att sitta." Du säger ju att ni har en 30-årig relation och de har nog väldigt svårt att lära om sina rutiner. Något du alldeles uppenbart har lyckats med. Grattis! Jag har ingen diabetes, men hade jag haft det, så hade jag gått på det som gör att jag mår bättre. Inte på vad någon rådgivning hade sagt. Fortsätt på den inslagna vägen och diskutera med andra diabetiker så som Kjell och andra på forumet. Som sagt. Låt dig inte nedslås av tråkiga samtal. De är bara energitjuvar
 9. Tycker att du skall provocera dem ännu mer Själv så jobbar jag på min "Beach-1996" som aldrig blev klar, men jag verkar leva i mer med harmoni med människorna runt omkring mig. För jag får mest positiva kommentarer och många är nyfikna på LCHF. Sedan konstaterar jag också att ju mer jag läser om LCHF så är det ju mer Low Carb Healthy Fat. Känns som många missuppfattar HIGH FAT när dom läser om det. Visst, jag får en och annan kommentar om att jag kommer att dö av för mkt fett. Men det får ju stå för de som säger det. I couldn't care less! Stå på dig och var stolt för att du mår bra och är bättre fysisk form än när du var 25.. Jag närmar mig också 40 och känner att min form är bättre än de senaste 10 åren..
 10. Jag noterade efter ca 4 månader LCHF hur ofantligt söt öl är Man blir ju defintivt mycket känsligare mot sötad mat. Till och med mjölken kändes sötare efter 4 månader. Inte bara ölen
 11. ICA City Centrum har en bra salladsbuffé. Till och med majonäs i en av sina burkar Restaurang Hoven (ridhuset) löser också om du vill plocka bort pasta, ris och potatis om du ber om det. De brukar ersätta det med de grönsaker som de serverar. Funkar ofta väldigt bra! Hade varit kul om någon restaurang vågar profileras sig lite mer som LCHF-restaurang.
 12. Hmm.. Min erfarenhet är att alla de mejeriprodukterna gör att du snabbt kvalificerar dig att köra en ganska liberal LCHF. Avocadon och de frysta bären och är också små bovar som man inte riktigt uppfattar att det skall göra så stort skillnad. Vad tror ni andra? Har du räknat på hur många gram du får i dig på en dag?
 13. Man kan ju snabbt konstatera att kolydrater döljer sig lite här och där och att komma under 20gram är lite svårt för oss som är "nya" i det här. Jag använder också shapeup och tycker att det är ett bra hjälpmedel, men jag stirrar mig inte blind på den. Det funkar bra, trots att jag går upp mot 30-40 gram då och då.
 14. Ja.. det har du helt rätt i.. "Rör inget som fungerar" är ju ett känt talesätt. Jag var mest nyfiken på att se vad jag får i mig. Man kan lätt konstatera att det är lätt att få i sig för mkt kolhydrater!! Antar att man kommer till en platå och då kan det vara skönt att ha ett äss i rockärmen
 15. Jag upplevde sömnproblem i ca en månad när började förra året. Efter det sov jag mycket bättre, men blev piggare. Tror det är helt normala omställningsproblem.
×
×
 • Skapa nytt...