Jump to content

Plutten11

Medlem
 • Posts

  68
 • Joined

 • Last visited

Plutten11's Achievements

(2/7)

48

Reputation

 1. Med detta sagt vill jag säga att jag inte är så tvärsäker längre ang ex hyperinsulinemi-hypotesen som innan. Jag tycker gudiol tillför debatten något genom att problematisera och ifrågasätta. Sen att någon tänkt många av hans tankar före honom gör dem ju inte sämre. De flesta tankebyggen har väl påverkats av någon/några andra. Kostdoktorn har ju också påverkat en del människor med sina teorier.
 2. Som jag uppfattat honom ör han inte emot lchf utan endast förklaringsmodellen. Jag har gjort ett personligt expriment med detta. Provade först att äta lchf i två år. Funka hyfsat på vikt och mående i början. Mådde efter hand sämre och gick upp i vikt, trots att jag förblev kostmodellen trogen. Bytte till paleo a la Lindeberg, vilket fungerade mycket bättre på både vikt och mående. Har kommit ner till normalvikt, vilket jag inte gjorde på lchf. Det viktigaste för mig var alltså inte att äta väldigt lite kolhydrater. Äter tvärtom en hög andel kolhyfrater.Jag tror att både och kan vara rätt. Jag skulle nog inte lyckas lika bra med pasta i maten då det skulle skjuta mitt blodsocker i höjden och orsaka ökad hunger. Var så jag blev fet en gång. Detta händer uppenbarligen inte för mig då jag äter rotfrukter och frukt. Samtidigt upplever jag belöningsvärdet som lågt för denna mat. Triggar mig inte som mackor gör.
 3. Har ni läst intervjun tom naughton gjorde ang resistent stärkelse ock blodsockerkontroll? Per wikholm länkade till denna intervju i ett av sina inlägg. En man där uppgav att hans blodsockerkontroll blivit bättre med rs. Men den blev inte riktigt bra innan han ökade upp sitt kolhydratintag till 100-200g/d. Då blev den perfekt. Detta är en intressant iakttagelse då det harmonierar med de resultat lindeberg fått i studier. De tror det har med tjocktarmsbakterierna att göra. Intressant! I detta fall verkar han ha ätit bönor. Per wikholm skrev intressant nog om detta igår..
 4. Mitt intresse grundar sig i att jag haft svårt att få lchf att fungera.gick bra första året både viktmässigt och jag mådde bra. Sedan började symtom som nedstämdhet och mental trötthet smyga sig på. Även ökad hunger och viss viktuppgång. Provade äta mycket fett och mindre fet, mer kolhydrater o mindre kolhydrater. Visste inte hur jag skulle göra. Provade för någon månad sedan paleo vilket gjort mig avsevärt piggare. Kändes som jag hade brist på något innan. tror tillägg av rotfrukter och gott om grönsaker räcker långt. Detta var i alla fall skälet till att jag börjat vända o vrida på detta. Per wikholm blev nog ett startskott i samband med sina artiklar om resistent stärkelse.
 5. Jan derör sig mer än vi gör generellt sett. Staffan jämförde deras aktivitetsnivå med en svensk byggnadsarbetares. De psykosociala faktorerna spelar säkert roll men är mer svårstuderade
 6. I denna intervjun http://www.kostdoktorn.se/lchf-eller-stenalderskost-vad-ar-bast
 7. Ja det behövs fömodligen mer forskning för att ta reda på detta i detalj. På kirawa äter de mättat fett i form av kokosnötter. Dock ej mejerier. Förmodligen ganska mycket mat då den innehåller lite energi o får därmed i sig mycket näring.
 8. När han jämfört paleo med medelhavskost förbättras inte insulinkänsligheten så mycket på medelhavskost. Efter tre månader på paleo hade hjärtpatinter med högt blodsocker normalt sockerbelastningstest.
 9. Det står att den inte förbättras på lågkolhydrat/lchf. Han säger även det till eenfeldt i intervjun från 2011. Ligger på eenfedts sida
 10. MKJ: nej han refererade inte till några studier i intervjun med eenfeldt. Så jag vet inte vilken studie han sett detta i.Hade varit intressant att se. Hittade en pdf-fil från en föreläsning där det står ungefär det han sa i intervjun med eenfeldt. Sid 64 om ang ej påvisad förbättring av glikostolerens och s69 om paleos förbättringar. Sökbpå insulinkänslighet och staffan lindeberg är en pdf-fil som heter "varför denna förvirring" .tyvärr inga referenser. Man får väl maila och fråga honom.
 11. Han säger att insulinkänsligheten inte förbättras av lchf. Därav min undran. Om det är sant tjänar man alltså inte på att ta bort alla kolhydrater. Rotfrukterna kanske är en viktig skillnad? Mejerier kan också vara en skillnad
 12. Mitt inlägg skall inte uppfattas som kritik mot lchf. Jag är bara nyfiken på skillnaden mellan kosterna ovan och varför skillnaden uppstår.
×
×
 • Create New...